Otteluennakko: KuPS – HJK 6.7.

Helle nousee ja kuumana käy myös taistelu Veikkausliigan kärkikamppailussa. HJK joutuu sunnuntaina kovaan testiin, kun vahvavireinen KuPS isännöi sarjakärkeä Kuopiossa. Klubilla on tällä hetkellä kymmenen pisteen kaula sarjan kärjessä, mutta toisena vaaniva SJK on pelannut kaksi ottelua vähemmän ja voi rästipelinsä voittamalla nousta kurkottelemaan kantapäitä, joten jokainen piste on erittäin tärkeä. Kotikentällään pelaava KuPS ei ole helpoin mahdollinen tilaisuus sarjajohdon kasvattamiseen. Valmentajanvaihdoksen jälkeen kuopiolaiset ovat kivunneet tasaista tahtia kohti sarjataulukon ylimpiä oksia ja kesäkuussa joukkue voitti neljä pelaamastaan kuudesta ottelusta.

  • KuPS on ”Rapan” (päävalmentaja Marko Rajamäki) aikana pelannut erittäin laadukkaasti. Hän on organisoinut joukkueen hyvin, kuten parhaimmillaan TPS:säkin valmentaessaan. ”Rapa” on siinä yksi Veikkausliigan parhaista valmentajista, hänen joukkueensa ovat aina erittäin taitavasti organisoituja molempiin suuntiin. Tulokset kertovat, että hän on onnistunut siinä nytkin. Lisäksi KuPSilla on monia erittäin hyviä yksilöitä, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä omalla panoksellaan. Sunnuntaina pelaamme vielä Kuopiossa, se on varmasti yksi vaikeimmista vieraspeleistä tässä sarjassa, arvioi Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuo.
HJK:n pääsee otteluun mainiossa vireessä. Tappioton putki Veikkausliigassa on jo 13 ottelua pitkä ja Mika Lehkosuon aikakaudella joukkue on päästänyt vasta yhden maalin omiin verkkoihinsa. Keskiviikon tarkkaan puolustetussa kärkikamppailussa FC Lahtea vastaan Klubi ei pystynyt luomaan tarpeeksi paikkoja iskeäkseen voittomaalin. Keinot KuPSin haavoittamiseen ovat kuitenkin tiedossa.
  • Olemme keskittyneet Lahti-pelin jälkeen lähinnä omaan tekemiseemme. KuPSista ei ole ehkä helppoa löytää sellaista selkeää heikkoa kohtaa johon iskeä, vaan meidän pitää löytää aukot monipuolisella hyökkäyspelillä laajalta rintamalta. Se tarkoittaa, että meidän täytyy pystyä etenemään ja murtautumaan sekä keskeltä että laidasta, ja saamaan keskityksiä maalille. Niitä kaikkia kolmea keinoa meidän pitää pystyä hyödyntämään ottelun aikana, totesi Lehkosuo.
Myös puolustuspelin täytyy olla laadukasta, mikäli pistepottia halutaan Kuopiossa kasvattaa. KuPS on tehnyt maalin kaikissa viimeisimmässä kahdeksassa ottelussaan ja joukkueen hyökkääjät ovat saaneet onnistumisia tililleen. Siitä kertoo myös kymppipaikkaa joukkueessa pelaavan Admir Catovicin valinta Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi kesäkuussa. Kuopiolaisista kuukauden joukkueeseen mahtui myös toppari Omar Colley, Klubista ryhmässä mukana olivat Valtteri Moren, Robin Lod ja Demba Savage.

Rasmus Schüller ja Sebastian Sorsa ovat edelleen sunnuntaina poissa HJK:n kokoonpanosta, kumpaakin odotetaan takaisin kentille ensi viikosta eteenpäin. Lisäksi Kuopion reissun väliin jättävät Alex Lehtinen, Mikko Viitikko, Emerik Grönroos ja Obed Malolo. Paluun kokoonpanoon tekee pelikiellosta Lahti-ottelussa kärsinyt Nikolai Alho.

KuPS – HJK sunnuntaina 6.7. kello 18.30 alkaen Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa. Ottelun voit katsoa suorana lähetyksenä KuPS TV:stä.