Otteluennakko: Kuuma kärkikamppailu TampereellaKuntopuntari
 
HJK V V V V H
Ilves V T V T V
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 11
Tasapelit 10
Tappiot 4
Yhteensä 25
Tehdyt maalit
HJK 42
Ilves 19
Yhteensä 61
Edellinen ottelu
16.7.2017 Ilves – HJK1-1
ISTV
Ruutu

Viime päivät ovat Klubille kiireisiä. Lauantain kamppailu on HJK:lle jo kolmas vain kahdeksan päivän sisään.

Otteluruuhka ei ole kuitenkaan näkynyt viheriöllä: joukkueella on neljä peräkkäistä voittoa. Näiden myötä sarjajohto on kasvanut jo 16 pisteeseen. Kautta on HJK:n osalta jäljellä vielä seitsemän ottelua sekä ensi lauantaina pelattava Suomen Cupin finaali.

Edellisessä ottelussaan HJK kaatoi HIFK:n lukemin 2-1, kun Vincent Onovo sekä Anthony Annan onnistuivat maalinteossa. Kauden toisen derbyvoiton myötä varmistui sinivalkoisten Stadin herruus. Edellisen kolmen kauden derbyistä kolme on päättynyt HJK:n voittoihin, kun taas pisteet on tasattu neljästi.

Kauden kriittisimmät hetket ovat käsillä ja Klubi käy tiukkaa taistelua mestaruustaistelun suhteen. Mika Lehkosuo on kuitenkin pystynyt kierrättämään pelaajistoaan hyvin: vain viisi joukkueen pelaajaa on ollut avauskokoonpanossa jokaisessa neljässä edellisessä ottelussa.

Klubi pääsee lauantain koitokseen lähestulkoon parhaalla miehistöllä. Varmuudella sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Mosa ja Roni Peiponen.

Vastassa kovassa liidossa oleva Ilves

Ilves oli viime kauden suurimpia yllättäjiä, kun joukkue jäi juuri ja juuri europaikkojen ulkopuolelle sarjataulukon viidennelle sijalle. Kuluva sesonki on osoittanut, että kyseessä ei ollut pelkkä suonenveto.

Jarkko Wissin suojatit lähtevät lauantain kamppailuun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Joukkue on tasapisteissä pykälää ylempänä olevan FC Lahden kanssa, mutta tamperelaisten on tyytyminen alempaan sijoitukseen heikomman maalieron myötä. Ilveksen maaliero on kolme astetta plussan puolella, kun taas Lahden vastaava lukema on 15.

Pelkkää voittokulkua tamperelaisten kausi ei kuitenkaan ole ollut. Ilves hävisi peräti viisi ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan. Loppukesästä joukkue kuitenkin kampesi takaisin mukaan mitalitaistoon.

Ilves on ollut viime aikoina kovassa iskussa. Vihreäkeltaisilla on allaan peräti 12 ottelun tappioton putki. Näistä tosin tasapelejä on ollut peräti seitsemän, kun joukkueelle on kertynyt kauden aikana pistejakoja yhteensä yhdeksän.

Kolme pointtia ottelusta

Tuleeko jomman kumman komea putki päätökseen?

Ilves on ollut erityisen kovassa iskussaan. Joukkue ei ole hävinnyt edellisestä kahdeksasta ottelusta ainuttakaan, kun voittoja on kertynyt kuusi ja tasapelejä kaksi. Tamperelaisten edellinen kotitappio tuli toukokuun puolella. HJK on vastaavasti ollut hyvässä vireessä vieraskentillä. Helsinkiläiset ovat napanneet tuliaisia peräti kymmenestä peräkkäisestä matkapelistä, joista on irronnut kuusi voittoa ja neljä tasapeliä. Klubin edellinen vierastappio on niin ikään toukokuulta.

Haastava Tammela

Tammelan stadionilla on nähty viimeisten vuosien aikana hienoja vääntöjä Ilveksen ja HJK:n kesken. Ilves on ollut helsinkiläisille tyly isäntä, sillä joukkue on isännöinyt HJK:ta Veikkausliigassa edellisen kolmen kauden aikana viisi kertaa. Näistä vain yksi on päättynyt Klubin juhliin, kun taas Ilves on korjannut täyden pistepotin kahdesti. Klubin kotiottelut mukaan lukien joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan yhteensä kahdeksan kertaa ja näistä HJK:n voittoja on neljä, kun taas Ilves on kuitannut pisteet kahdesti. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. HJK juhli toukokuussa voittoa kotikentällään, kun taas heinäkuun Tammelan kohtaamisessa päädyttiin pistejakoon.

Maalijuhlat tiedossa?

Lauantaina saattaa olla tiedossa maalirikas ottelu, ainakin mikäli joukkueiden edellisistä peleistä tuttu linja jatkuu. Ilveksen neljässä edellisessä kotiottelussa on tehty yhteensä peräti 18 maalia. Vastaavasti HJK:n neljässä viimeisessä vierasottelussa on viimeistelty yhteensä 15 täysosumaa. Klubin ruuti on ollut muutenkin kuivaa läpi kauden, sillä joukkue on tehnyt yhteensä peräti 59 maalia. Ilveksen vastaava lukema on 33 täysosumaa. HJK on tosin päästänyt ainoastaan 11 takaiskua, kun taas tamperelaisten verkko on heilunut 30 kertaa.

Seuraa heitä

Atom, HJK

Atom palasi sitkeän loukkaantumisten jälkeen tositoimiin viime perjantaina Vaasassa. Japanilainen ehti olla sivussa tositoimista 77 päivää, joten paluu on sujunut loivasti. Atom pelasi Vaasassa vajaat puoli tuntia, mutta derbyssä peliaikaa kertyi Evans Mensahin loukkaantumisten myötä noin tunti. Viheriöllä nähtiinkin jo sitä tutumpaa Atomia ja hän kuului toisella puolikkaalla joukkueen parhaimmistoon. Japanilainen on viimeistellyt 16 pelaamassaan ottelussa kaksi täysosumaa sekä antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Tuco, Ilves

Ilveksen kuluvan kauden tärkein peluri. Tuco on kääntänyt henkilökohtaisilla suorituksillaan monia tasaisia vääntöjä tamperelaisten eduksi. Marraskuussa SJK:sta Ilvekseen siirtynyt hyökkääjä on sopeutunut Wissin alaisuuteen erinomaisesti ja ottanut harteilleen ykköskärjen viitan. Tuco on viimeistellyt kuluvalla kaudella peräti 14 täysosumaa, kun taas joukkueen toiseksi parhaalla maalintekijällä on kasassa kolme osumaa. Tuco viimeisteli edellisessä ottelussa hattutempun RoPS:n verkkoon, mikä nosti kamerunilaisen Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle.

Ilves – HJK

La 16.9.2017 klo 17.00
Tammelan stadion, Tampere

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+

 

HJK:n seuraava kotiottelu: HJK vs IFK M ke 27.9. klo 18.30