Otteluennakko: Liigacupin finaali RoPS-HJK 4.4.

HJK:lla on lauantaina edessään kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun joukkue pelaa RoPSia vastaan Liigacupin finaalissa. Klubi selvitti tiensä finaaliin, kun Klubi 04:n pelaajat kukistivat välierässä paikallisvastustaja HIFK:n hienon taistelun päätteeksi 2-0. RoPS kaatoi välierässä liiganousija Ilveksen 1-2 ja eteni Klubin vastustajaksi Rovaniemellä pelattavaan finaaliin.

Joukkueet kohtaavat lauantaina jo kolmannen kerran tämän vuoden aikana, kun alla on jo kaksi kohtaamista Liigacupin alkulohkovaiheessa. Äärimmäisen tiukoissa väännöissä HJK oli niukasti RoPSia vahmepi vieden kahden kohtaamisen pisteet itselleen 4-1. Oulun Arina Arenalla pelatussa vierasottelussa Klubi haki 0-2 vierasvoiton Robin Lodin ja tuolloin HJK-debyyttinsä tehneen Atom Tanakan viime hetkien maaleilla. Talin hallissa pelatussa kotiottelussa Klubi antoi vierailijalleen kaksi maalia eteen ja kiri toisella puoliajalla Gideon Baah’n ja Erfan Zenelin maaleilla loppuhetkillä tasoihin.

HJK:n ja RoPSin kohtaamiset ovat viime vuosina olleet tiukkaakin tiukempia ja sellaista sopii odottaa myös lauantaina Rovaniemen keskuskentällä. Molemmat joukkueet haluavat aloittaa kautensa Liigacupin valtiaina. Mielenkiintoisen lisälatauksen otteluun luo myös se, että joukkueet kohtaavat viikko Liigacupin finaalin jälkeen Rovaniemellä Veikkausliigakauden avauskierroksella.

Liigacupin historian menestyneimpänä seurana HJK:lla on mahdollisuus napata kautta aikain viides Liigacup-voitto, kun taas rovaniemeläiset tavoittelevat ensimmäistä voittoaan kyseisessä kilpailussa. Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuo on ollut mukana voittamassa jokaista Klubin Liigacupin mestaruutta. ”Bana” on valloittanut Liigacupin kahdesti myös valmentajana, vuosina 2010-2011 FC Hongan käskijänä.

Mikäli HJK nappaa lauantaina myös Liigacupin voiton itselleen, on sillä samanaikaisesti kaikki kotimaan palkinnot hallussaan. Hallitsevana Suomen mestarina ja Suomen cupin voittajana kauteen lähtevä Klubi lataakin lauantaina kehiin parhaat voimansa.

Kunto kohdilleen Espanjan ja Viron kautta

Klubi on valmistautunut uuteen kauteen tuttuun tyyliin erittäin huolellisesti. Viime kauden venyminen aina joulukuun puoliväliin saakka loi pieniä muutoksia aikatauluihin, mutta otteluita on ehditty pelata harjoituskauden aikana mukava määrä. Maaliskuun alkupuolella Klubi vietti kymmenen päivää Espanjan Marbellassa harjoitusleirillä. Todella kovan harjoittelun lisäksi leirin aikana pelattiin kaksi kansainvälistä harjoitusottelua, kun ensin pelattiin norjalaista Moldea (0-1 häviö) vastaan ja leirin lopussa ruotsalaista Kalmaria (2-2) vastaan.

Aiemmin tällä viikolla Klubi kävi Virossa pelaamassa viimeisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua. Tallinnassa pelatussa ottelussa vastassa oli virolainen JK Sillamäe Kalev, jonka kanssa päädyttiin lopulta 1-1 tasatulokseen Klubin selkeästä hallinnasta huolimatta.

Seuraa heitä

Erfan Zeneli, HJK hyökkäys

Zeneli on HJK:n paras maalintekijä tämän kauden Liigacupissa. ”Efu” on pöllyttänyt vastustajan verkkoja jo kolme kertaa. Vikkelä laitahyökkääjä on osunut tällä kaudella jo kertaalleen myös lauantaisen vastustajan verkkoon, kun hänen viimeisen minuutin vapaapotkunsa yllätti Talissa RoPS-vahti Chencinskin.

Atom, HJK keskikenttä

Japanilainen hyökkäävä keskikenttäpeluri on ihastuttanut suuren yleisön periksiantamattomalla taistelullaan ja luovilla hyökkäyspään ratkaisullaan jo aikaisessa vaiheessa. HJK-debyytissään RoPSia vastaan Oulussa maalannut Atom on ollut alkuvuoden aikana HJK:n näkyvin ja vaarallisin pelaaja.

Moshtagh Yaghoubi, RoPS keskikenttä

”Mosan” Veikkausliigaan tulon myötä tulee Suomeen aimo annos lisätaitoa. Taitavana pallonkäsittelijänä tunnettu Yaghoubi on myös HJK:lle tuttu, sillä hän vietti nuoruusvuosina aikaansa helsinkiläisten organisaatiossa. RoPSin riveihin hiljattain liittynyt keskikenttäpelaaja ei edustanut rovaniemeläisiä vielä HJK:n ja RoPSin kahdessa aiemmassa Liigacup-kohtaamisessa.

Tomer Chencinski, RoPS maalivahti

Alkukaudella hyvin esiintynyt kanadalaismaalivahti tulee olemaan eittämättä yksi RoPSin tärkeimmistä pelaajista, mikäli rovaniemeläiset mielivät Liigacupin voittoa. HJK:n pelaajat ovat onnistuneet ohittamaan kanadalaisen Liigacupin kohtaamisissaan kahdesti ottelua kohden. Sama ei saa toistua, tai RoPSin mahdollisuudet voittoon heikkenevät merkittävästi.
Liigacupin finaali RoPS-HJK lauantaina 4.4. kello 15.00. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä. HJK TV ja RoPS TV tekevät ottelusta yhteislähetyksen, jonka voi katsoa 10 euron hinnalla täältä.