Otteluennakko: MYPA – HJK 2.8. 

HJK lähtee lauantaina jälleen tien päälle, kun ottelusuma saa jatkoa vieraskamppailulla MYPAa vastaan. Klubin etumatka sarjan kärjessä on seitsemän pisteen pituinen, mutta pistemenetyksiin ei juurikaan ole varaa FC Lahden ja SJK:n hengittäessä niskaan. Keskiviikon huikea taistelu Mestarien liigan karsinnoissa APOELia vastaan päättyi 2-2 -tasapeliin, jättäen kutkuttavat asetelmat ensi viikon toiseen osaotteluun. Joukkueessa onkin päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan hyvä virinä härkäviikon alkaessa.

– Kopissa on ollut rento ilmapiiri, ainakin sen perusteella toipuminen keskiviikon pelistä on sujunut. Olemme ehtineet treenaamaan jo pari kertaa. Torstaina treenattiin kovaa niiden kanssa, jotka olivat pelanneet vähemmän APOELia vastaan ja tänään palauteltiin ja valmistauduttiin koitokseen Myllykoskella normaalein rutiinein, valaisi Lehkosuo.

Antti Muurisen valmentama MYPA on loistokkaan alkukauden jälkeen löytänyt paikkansa sarjan keskikastista. Kauas kärjen tahdista joukkue ei kuitenkaan ole valahtanut, eikä nousu kamppailuun mitalisijoistakaan ole mahdottomuus. Sitä puoltaa ainakin joukkueen kotivire. MYPA on hävinnyt pelaamistaan 11 kotiottelusta vain yhden ja on kerännyt toisiksi eniten pisteitä kotikentältään koko sarjassa.

– Painotin pelaajille, että heillä on erittäin kova saldo kotikentällään. Paljon voittoja, paljon myös suurinumeroisia voittoja. Edellisessä ottelussaan MYPA onnistui tekemään vajaamiehisenä viisi osumaa. He ovat tehneet erittäin hyvää tulosta kotikentällään. Sitä pitää kunnioittaa, kaikki turhat luulot voi jättää pois. Vastassa on vahvasti hyökkäävä joukkue, joka panee meidät ilman muuta koville, arvioi Lehkosuo.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toukokuussa Klubi juhli 4-0 -voittoa komean esityksen päätteeksi. Sen illan esityksistä on Lehkosuon mukaan turhaa yrittää vetää johtopäätöksiä lauantain suhteen.

– Sekin ottelu kuvastaa, kuinka erilainen joukkue MYPA on ollut vieraissa kotikenttäänsä verrattuna. Siellä on meidän monille pelaajille tuttu Dawda Bah hyökkäyksen sieluna, järjestämässä paikkoja ja tekemässä maaleja. Hyökkäyksessä on lisäksi juoksuvoimaisia pelaajia, Ristola, Soiri ja Salmikivi, ja keskikentän ja laitapuolustajien voidaan odottaa antavan voimakasta tukea. Meidän täytyy olla nöyriä ja puolustaa joukkueena hyvin. Uskon meidän olevan hyökkäyspäässä taas vaarallisia, kuten edellisissäkin peleissämme olemme olleet.

Poissa kentältä lauantaina on varmuudella edelleen Tapio Heikkilä. Perjantain harjoituksissa saatiin iloisia uutisia, kun Obed Malolo pääsi hölkkäämään ensimmäistä kertaa muutaman kuukauden tauon jälkeen. 

MYPA – HJK lauantaina 2.8. kello 16.00 Kymenlaakson Sähkö Stadionilla, Myllykoskella.