Otteluennakko: Nopea paluu arkeen PS Kemiä vastaan


 

Kuntopuntari
 
HJK V V V V V
PS Kemi T H H V V
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 4
Tasapelit 0
Tappiot 1
Yhteensä 5
Tehdyt maalit
HJK 8
PS Kemi 2
Yhteensä 10
Edellinen ottelu
23.7.2017 HJK – PS Kemi 3-1
ISTV
Ruutu

Klubin seurahistorian 28. mestaruus sai sinettinsä viisi kierrosta ennen kauden päätöstä. HJK nappasi keskiviikkona voiton IFK Mariehamnista lukemin 1-0, mikä varmisti etteivät FC Lahti tai KuPS enää pysty saamaan helsinkiläisiä kiinni.

Mestaruuden varmistanut ottelu oli melkein kuin koko kausi pienoiskoossa. HJK hallitsi palloa, jauhoi kärsivällisesti ja piti vastustajan poissa maalipaikoilta, kunnes Anthony Annan tälläsi komean voittomaalin vajaan tunnin pelin jälkeen.

Voitto oli HJK:lle jo seitsemäs peräkkäinen. Mainio vire on tosin kestänyt käytännössä koko kauden. Klubi on hävinnyt edellisestä 23 ottelustaan Veikkausliigassa ainoastaan yhden.

Varsinkin kotiviheriöllä jälki on ollut tylyä. 14 ottelusta pisteitä on kertynyt peräti 35. HJK:n verkkoon on tehty kotiotteluissa vain neljä maalia, kun taas helsinkiläiset ovat onnistuneet maalinteossa 31 kertaa.

HJK:lta ovat lauantaina sivussa loukkaantumisten takia Mosa, Roni Peiponen, Ville Jalasto sekä Hannu Patronen. Aapo Halmeen tilannetta tarkkaillaan edelleen.

PS Kemi selviämässä kaudesta

PS Kemin toinen kausi pääsarjassa on sujunut pääosin sarjataulukon häntäpäässä. Joukkue on kuitenkin selviämässä sesongista kuivin jaloin.

Jari Åhmanin suojatit aloittivat kauden jälleen varsin mainiosti. Kemiläiset saalistivat 13 ensimmäisestä ottelustaan 18 pistettä. Juhannuksen jälkeen alkoi kuitenkin haasteet. Kemi voitti kymmenestä peräkkäisestä ottelustaan vain yhden ja joukkue valahti uhkaavasti kohti sarjataulukon häntää.

Loppukesän kaksi peräkkäistä vierasvoittoa kuitenkin helpottivat joukkueen tilannetta. Kemi onkin napannut tällä kaudella enemmän pisteitä vierasotteluistaan kuin kotona. 14 matkapelistä on tarttunut mukaan 16 pistettä, kun taas yhtä monesta kotiottelusta on kertynyt pinna vähemmän.

Kun kautta on viisi ottelua jäljellä, kemiläisten ero toiseksi viimeiseen sijaan on yhdeksän pistettä. Joukkue tosin kohtaa heti HJK:n jälkeen erittäin tärkeässä ottelussa HIFK:n.

Kolmella raidalla kolmella eurolla!

Pistä mikä tahansa Adidas-tuotteesi päälle ja tule aloittamaan lauantai-ilta Töölöön. Pääset matsiin kolmella raidalla kolmella eurolla! Liput stadionilta Klubipäädyn lipunmyynnistä.

Kolmella raidalla, kolmella eurolla - Adidas

Kolme pointtia ottelusta

Keskinäiset HJK:n hallintaa

HJK ja PS Kemi ovat kohdanneet kahden kauden aikana Veikkausliigassa viidesti. Kemiläiset yllättivät viime kauden avauskohtaamisessa nappaamalla kotivoiton lukemin 1-0. Tämän jälkeen kohtaamiset ovat kuitenkin olleet Klubin hallintaa. Helsinkiläiset ovat napanneet neljä peräkkäistä voittoa yhteismaalein 8-1. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli heinäkuussa, kun Klubi kuittasi pisteet lukemin 3-1.

Aukeaako loputkin maalihanat?

HJK on saanut tällä kaudella onnistumisia poikkeuksellisen laajalla rintamalla. Joukkue on viimeistellyt 28 ottelussa 64 täysosumaa ja näistä on vastannut peräti 15 eri pelaajaa. 13 maalia iskenyt Filip Valencic ja 11 kertaa osunut Akseli Pelvas kamppailevat vielä tiukasti maalipörssin voitosta. Tilaston kärkisijaa pitävät hallussaan 14 maalia mieheen tehneet Ilveksen Tuco ja IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka. HJK:lta puuttuu vielä muutamalta pelaajalta täysosuma Veikkausliigasta kuluvalta kaudelta. Yli 400 minuuttia pelanneista pelureista tosin ainoastaan Juha Pirinen ja Ousman Jallow ovat vielä ilman maaleja.

Avainpelaajat tahkonneet isoja minuutteja

HJK kuittasi neljän päivän sisään Suomen cupin voiton sekä varmisti mestaruuden. Tämä helpottaa luonnollisesti joukkueen ja valmennuksen työskentelyä loppukauden osalta. Vaikka Klubi on pystynyt kierrättämään pelaajiaan raskaan kauden aikana, niin avainpelaajat ovat silti tahkonneet isoja minuutteja kesän aikana. Varsinkin Rafinha, Anthony Annan, Juha Pirinen sekä Akseli Pelvas ovat kellottaneet tasaisen isoja minuutteja läpi kauden. Mestaruuden varmistuminen myötä avainpelaajia voi mahdollisesti lepuuttaa aikaisempaa paremmin, mikä avaa näyttöpaikkoja tulevaisuuden tähdille.

Seuraa heitä

Juha Pirinen, HJK

25-vuotias laitapakki ei ole tullut tunnetuksi urallaan erityisenä maalitykkinä, vaikka viimeistelikin kaudella 2015 viisi maalia RoPS:lle. Ensimmäinen kausi HJK:n väreissä on sujunut erinomaisesti. Pirinen on kellottanut Klubin pelaajista kolmanneksi eniten peliaikaa Veikkausliigassa ja on ollut mestaruusjoukkueen avainpalasia. Innokkaasti hyökkäyksiä tukeva puolustaja ei ole kuitenkaan osunut tolppien väliin tällä kaudella, mutta laukauksiakaan ei tosin ole kertynyt kuin kymmenen. Pirinen on vastaavasti antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Kenties se maalikin syntyy vielä jäljellä olevien viiden pelin aikana.

Rasmus Karjalainen, PS Kemi

Murtautunut ryminällä Veikkausliigaan. Viime kaudella AC Oulussa Ykkösessä edustanut Rasmus Karjalainen on kuulunut heti debyyttikaudellaan kemiläisten tärkeimpiin palasiin. Viimeistellyt peräti kahdeksan täysosumaa, millä irtoaa kärkisija joukkueen sisäisessä maalipörssissä. On ollut erityisen kovassa iskussa loppukaudesta: edellisessä 11 ottelussa maaleja on syntynyt peräti kuusi. Kuuluu myös Suomen nuorten maajoukkueen kalustoon.

HJK – PS Kemi

La 30.9.2017 klo 17.00
Telia 5G Areena, Helsinki

 

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+