Otteluennakko: Nopea paluu tositoimiin PS Kemiä vastaan

Europelit päättyivät HJK:n osalta torstaina, kun Olimpija Ljubljana voitti Helsingissä pelatun kamppailun lukemin 4-1. Kahden ottelun yhteismaalit olivat slovenialaisten hyväksi 7-1. HJK hallitsi palloa ja pelitapahtumia torstaina, mutta vieraiden vastahyökkäykset sekä terävyys maalipaikoissa olivat kotijoukkueelle myrkkyä. HJK:n ainokaisen slovenialaisten verkkoon viimeisteli Macauley Christantus, jolle osuma oli ensimmäinen sinivalkoisissa. Myös hiljattain joukkueeseen liittynyt Jordan teki Olimpijaa vastaan ensiesiintymisensä Klubin paidassa ja keskikenttäpeluri ottikin heti vahvan pallollisen roolin.

HJK

HJK:lla on Veikkausliigassa allaan neljän ottelun tappioton putki, jonka saldo on kolme voittoa sekä tasapeli. Viimeisimmässä kamppailussaan Klubi tasasi pisteet RoPS:n kanssa, kun rovaniemeläiset nousivat toisella puoliajalla rinnalle ja ohi, mutta João Klauss tälläsi helsinkiläisille pisteen.

Klubi on kierrättänyt kokoonpanoaan reilusti europelien otteluruuhkissa ja varsinkin nuoret pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta viime aikoina. Esimerkiksi Kevin Kouassivi-Benissan, Valtteri Vesiaho sekä Enoch Banza ovat saaneet viimeisissä otteluissa hyvin peliaikaa ja nuoret ovatkin esiintyneet pääsarjassa ennakkoluulottomasti.

HJK lähtee sunnuntain otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Klubilla on takana 22 ottelua, joista on kertynyt 49 pistettä. Toisena oleva RoPS on kerännyt seitsemän pistettä vähemmän, mutta pelannut ottelun enemmän.

Varsinkin kotipeleissä on luistanut lujaa. HJK on kerännyt 11 kotipelistä yhteensä 25 pistettä. Klubi on jäänyt Veikkausliigassa edellisen kerran pisteittä Töölössä toukokuun alussa. Tämän jälkeen saldona on ollut seitsemän voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 26-6.

Klubilla on jäljellä tasan kolmannes sarjasta. Toistaiseksi pisteitä on kertynyt 2,23 ottelua kohden. Viime kaudella Klubi nappasi mestaruuden saalistaen 76 pistettä, mikä tekee 2,30 pinnaa ottelua kohden.

HJK vs PS Kemi

HJK ja PS Kemi ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Klubi haki toukokuussa pisteet pohjoisesta lukemin 2-1, kun João Klauss ja Nikolai Alho sinetöivät helsinkiläisille pisteet. Heinäkuun alussa HJK kaatoi kotikentällään Kemin lukemin 2-0 Mosan ja Evans Mensah’n osumilla. Yhteensä joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan Veikkausliigassa kahdeksan kertaa. Kemi vei nimiinsä ensimmäisen kohtaamisen vuonna 2016, mutta viimeiset seitsemän mittelöä ovat päättyneet helsinkiläisten juhliin. Kahdeksan ottelun maaliero on HJK:N eduksi 16-3.

PS Kemi

PS Kemin kausi on ollut haasteellinen. Joukkue avasi sesongin voitolla, mutta seuraavista kahdeksasta ottelusta irtosi vain yksi piste. Tahti ei ole juuri parantanut kesällä, sillä 23 pelin saldona on neljä voittoa sekä tasapeliä sekä 15 tappiota. Pisteitä on kertynyt siis yhteensä 16 ja joukkue kamppailee tiukasti sarjapaikastaan syksyllä.

Aivan viime otteluissa on ollut kuitenkin piristymisen merkkejä. Viidessä edellisessä ottelussaan PS Kemi on voittanut KuPS:n sekä pelannut tasan FC Hongan ja FC Lahden kanssa. Kolmikosta jokainen taistelee mitaleista, joten PS Kemiä ei pidä missään nimessä aliarvioida.

Kemiläisten riveissä on tapahtunut isoja muutoksia kesän aikana. Erinomaista työtä seurassa tehnyt päävalmentaja Jari Åhman sai potkut ja tilalle tuli urheilutoimenjohtajan pestiä hoitanut David Hannah. Kesällä pelaajista ovat maisemaa vaihtaneet Hakeem Araba, Kosta Manev, Oskari Forsman, Julian Guevara, Keaton Isaksson sekä Aliyu Abubakar. Forsman toimi joukkueen ykkösmaalivahtina, kun taas kenttäpelaajien viisikko oli viimeistellyt yhteensä seitsemän maalia, mikä on lähes kolmasosa Kemin 23 osumasta.

Kemi on vastaavasti vahvistanut joukkuettaan Demiri Huseinilla, Demir Imerillä, Sebastian Rusculledalla sekä Ignacio David Fideleffillä. Fideleff on pelipaikaltaan puolustaja, kun taas Rusculleda sekä Imeri viihtyvät parhaiten keskikentällä ja Husein hyökkäyksessä.

PS Kemin suurin haaste tällä kaudella on ollut puolustus. Joukkue on päästänyt yhteensä 42 maalia, mikä on Veikkausliigan suurin lukema yhdessä IFK Mariehamnin kanssa. Kemi on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana vain kolme kertaa, mutta edellisestä kerrasta on jo yli kaksi kuukautta. Viimeisessä kymmenessä pelissä joukkueen verkko on heilunut joka kerta.

Myös isot muutokset kesällä ovat luonnollisesti tuoneet omat haasteensa, sillä varsinkin Forsman, Manev, Isaksson ja Guevara kuuluivat joukkueen kantaviin voimiin. Monet pelaajista ovatkin astuneet isompiin saappaisiin sesongin aikana. Joukkueen kantavia voimia läpi kauden on ollut kokenut Juho Mäkelä, joka johtaa myös sisäistä maalipörssiä kuuden osuman myötä.

HJK vs PS Kemi
Su 19.8. klo 13.00
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput alkaen 10/5 € Tiketistä »