Otteluennakko: RoPS-HJK 13.2.

HJK pelaa huomenna kauden toisen Liigacup-ottelunsa, kun helsinkiläiset matkaavat RoPSin vieraaksi. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Oulussa, Arina Arenalla, jonka kenttä on Rovaniemen hallin kenttää isompi ja turvallisempi. Klubi avasi Liigacup-kautensa viime viikolla, kun se pelasi Kotkassa 0-0 tasapelin sarjanousija KTP:n vieraana. RoPSille peli on kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu.

HJK:n valmistautuminen kohti kahden kuukauden päästä alkavaa Veikkausliigakautta on hyvässä vaiheessa. Liigacupin otteluiden lisäksi tärkeää pelituntumaa pidetään yllä harjoitusotteluilla. Viime sunnuntaina Klubi pelasi Ruotsissa vuoden ensimmäisen kansainvälisen pelinsä, kun se kärsi 3-1 tappion Djurgårdens IF:lle.

-Kentän koko on erilainen, kuin ensimmäisessä Liigacupin ottelussa KTP:tä vastaan ja sen myötä peli on varmasti vähän erinäköistä RoPSia vastaan. Viimeisessä pelissämme heitä vastaan kärsimme kotikentällämme 0-3 tappion ja se on hyvä osoitus heidän vaarallisuudestaan, miettii Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuo.

-Huomenna näemme ensi kertaa myös Atomu Tanakan tositoimissa, mikä on hieno juttu. Olemme valmistautuneet tähän peliin ihan normaalin prosessin mukaan, on katsottu videoklippejä kauden ensimmäisistä peleistämme ja harjoiteltu niiden mukaan kentällä. Ruotsissa kävimme pelaamassa DIF:ää vastaan kansainvälisen ottelun, mitkä ovat aina tärkeitä kauteen valmistautuessa. Vastus oli kova, mutta ei missään nimessä ylivoimainen. Oikeastaan DIF:n taso oli meille aika sopiva ja peli palveli meitä hyvin, ”Bana” jatkaa.

Ruotsissa pelatussa ottelussa HJK menetti toppari Valtteri Morenin yhdeksi viikoksi sairastuvalle. Myös flunssasta tällä hetkellä kärsivä Moren on tämän viikon pois HJK:n vahvuudesta, mutta palaa jälleen ensi viikolla joukkueen harjoituksiin. Ensiesiintymisen Klubin paidassa DIF:ää vastaan tehnyt Guy Moussi on tämän viikon Englannissa ja Ranskassa hoitamassa henkilökohtaisia asioitaan ja on näin ollen pois huomisesta ottelusta. Nuoriso-osastolla on suurta vajautta huomenna, sillä wanhojen tanssit ja penkkarit verottavat monta pelaajaa.

Demba Savage on kuntoutunut kovaa kyytiä ja harjoittelee jo täysipainoisesti joukkueen mukana. Savage ei kuitenkaan pelaa vielä RoPSia vastaan, mutta peliaikaa on mahdollisesti luvassa ensi viikon Liigacup-otteluissa. Nikolai Alho ei ole vielä aivan täydessä harjoituskunnossa ja ensi viikolla pelaaminen näyttää epätodennäköiseltä, joskin ei mahdottomalta. Viime hetken takaiskuna myös testissä noin viikon verran ollut Aristote Mboma loukkasi hieman itseään treeneissä ja hänkään ei pääse peliin mukaan.

-Joukkuepelaaminen ja tasapaino hyökkäämisen ja puolustamisen välillä on huomenna tärkeitä. Prässäyspelaamisessa pitää olla taas kerran tarkkana ja sitä olemme myös harjoitelleet paljon. Juha Malisen pelifilosofia tuskin on muuttunut radikaalisti tässä muutaman kuukauden aikana, joten siinä mielessä tunnemme kyllä vastustajamme hyvin, Lehkosuo tuumaa.

Liigacupin ottelu RoPS-HJK perjantaina 13.2. kello 18.00 Oulun Arina Arenalla.