Otteluennakko: Sarjataulukon ääripäät iskevät yhteen Telia 5G Areenalla

 

Kuntopuntari
HJK V V T T V
JJK T T V H H
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 11
Tasapelit 3
Tappiot 0
Yhteensä 14
Tehdyt maalit
HJK 39
JJK 10
Yhteensä 49
Edellinen ottelu
23.4.2017 JJK – HJK 1-5
ISTV
Ruutu

Kauden ensimmäinen kolmannes sujui Klubilta mainiosti. Sinivalkoiset lähtivät maajoukkuetauolle sarjataulukon piikkipaikalta, kun 12 ottelusta irtosi 25 pistettä. Eroa toisena majailevaan VPS:aan on kuusi pistettä.

HJK on sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue, kun vastustajan maaliverkko on heilunut peräti 28 kertaa. Alfredo Morelos on paras maalintekijä 11 maalin myötä, millä irtoaa myös kärkipaikka Veikkausliigan maalipörssissä. Klubin sisäisen maalipörssin hopeasijalla on Evans Mensah, jolla on kasassa neljä täysosumaa.

Klubi on myös vähiten maaleja päästänyt joukkue Veikkausliigassa, kun helsinkiläisten verkkoon on tehty kuusi osumaa. HJK:n pitkä nollaputki tuli päätökseen juuri ennen maajoukkue taukoa, kun Simo Roiha onnistui Rovaniemellä kavennuksessa. Klubi piti maalinsa puhtaana peräti 458 minuuttia putkeen. Viimeisimpään Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen valittiinkin kolme puolustajaa HJK:sta: Rafinha, Ville Jalasto ja Juha Pirinen. Joukkueeseen mahtui myös Morelos, joka valittiin myös kuukauden pelaajaksi.

HJK lähti tauon viettoon mainiossa iskussa. Viimeisellä viikolla ennen maajoukkuetaukoa joukkue nappasi voitot SJK:sta ja RoPS:sta yhteismaalein 10-1. Klubi on jäänyt pisteittä edellisen, ja ainoan kerran tällä kaudella, toukokuun alussa VPS:aa vastaan.

HJK kohtaa JJK:n toista kertaa tällä kaudella. Huhtikuussa pelattu avauskohtaaminen päättyi helsinkiläisten vierasvoittoon lukemin 5-1. Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 14 kertaa. Näistä peräti 11 on päättynyt HJK:n voittoihin ja tasan on pelattu kolmesti.

JJK:lla haastava alku Veikkausliigassa

JJK vei viime kaudella täpärästi Ykkösen mestaruuden ja nousi pääsarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Jyväskyläläisten paluu Veikkausliigaan on sujunut haasteellisesti, sillä joukkue lähti maajoukkuetauon viettoon sarjataulukon jumbosijalta. JJK on kerännyt 11 ottelusta yhteensä seitsemän pistettä ja eroa toiseksi viimeisenä majailevaan HIFK:hon on kaksi pistettä.

Tunnelin päässä alkoi näkyä kuitenkin valoa juuri ennen maajoukkuetaukoa. JJK saalisti pisteitä kolmesta peräkkäisestä ottelusta, kun joukkue kaatoi Ilveksen sekä tasasi pisteet KuPS:n ja PS Kemin kanssa.

Jyväskyläläiset eivät ole maaleilla mässäilleet, sillä JJK on onnistunut 11 ottelussa maalinteossa 11 kertaa. Tästä huolimatta joukkue on jäänyt maaleitta vain kolmessa pelissä, ja näistä kaksi päättyi maalittomaan tasapeliin. Maalinteosta suuri vastuu on ollut Gael Junior Etockin harteilla, joka on neljä täysosumaa.

Kolme pointtia ottelusta

Klubin vahva kotivire

HJK on ollut todella kovassa iskussa kotikentällään. Viidestä kotiottelusta on irronnut neljä voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 16-1. Ainoa Telia 5G Areenalla maalinteossa onnistunut joukkue on FC Inter, joka nousi huhtikuussa Klubia vastaan tasoihin lisäajan viimeisillä hetkillä. JJK:lla on sen sijaan luistanut vieraskentillä nihkeästi, sillä joukkue ei ole napannut vielä kertaakaan täyttä pistepottia matkapeleistä. Kuuden ottelun saldona on kolme tasapeliä ja tappiota.

Jatkuuko Klubin hurja ilotulitus?

HJK päätti maalittoman putken rytinällä ennen taukoa. Klubi ehti pelata reilut 260 minuuttia maaleitta, kunnes ruuti kuivui todenteolla SJK:ta vastaan. Helsinkiläiset takoivat jo 23 minuutin aikana peräti neljä täysosumaa, ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Taukoa edeltäneissä kahdessa ottelussa joukkue takoi yhteensä kymmenen osumaa SJK:n ja RoPS:n verkkoihin. Klubi sai myös onnistumisia laajalla rintamalla, kun viisi eri pelaajaa onnistuivat maalinteossa näissä otteluissa. Enemmän kuin yhden maalin viimeistelivät Mosa, Morelos sekä Evans Mensah.

Mosan isot saappaat täytettävänä

HJK joutuu tulemaan torstaina ilman Mosaa, joka sai edellisessä ottelussa kauden viidennen keltaisen korttinsa, jonka myötä hän on pelikiellossa JJK:ta vastaan. Huuhkajien paidassa Ukrainaa vastaan esiintynyt keskikenttämies on ollut kuluvalla kaudella erinomaisessa iskussa. Mosa on missannut tällä kaudella kolme ottelua pienten loukkaantumisten myötä. Klubin saldo näistä otteluista on yksi voitto ja kaksi tasapeliä maalierolla 1-0. Vastaavasti niissä yhdeksässä ottelussa, jossa Mosa on ollut avauskokoonpanossa, HJK on viimeistellyt peräti 27 maalia. Sinivalkoisten keskikentällä on torstaina isot saappaat täytettävänä.

Seuraa heitä

Evans Mensah, HJK

Evans Mensah alkoi päästä mainioon vireeseen ennen maajoukkuetaukoa. 19-vuotias laituri viimeisteli kahdessa taukoa edeltävässä ottelussa maalin, kun gambialainen rokotti SJK:a ja RoPS:aa. Kauden 11 ottelussa hän on viimeistellyt neljä täysosumaa, millä irtoaa toinen sija Klubin sisäisessä maalipörssissä. Oikealla laidalla viihtyvä Mensah haastaa vastustajan puolustajia aktiivisesti, minkä lisäksi laukaus lähtee todella terävästi.

Gael Junior Etock, JJK

Gael Junior Etock on harvinainen pelaaja Veikkausliigassa, sillä kamerunilainen on käynyt läpi Barcelonan maineikkaan junioriakatemian La Masian. Kuusi vuotta akatemiassa viettäneen kamerunilaisen tie on vienyt lopulta Jyväskylään, jossa 23-vuotias hyökkääjä on ollut mainiossa vireessä. Kesken viime kauden JJK:n riveihin liittynyt Etock on viimeistellyt Veikkausliigassa reilun 700 pelaamansa minuutin aikana neljä täysosumaa. Maaleista peräti kolme on syntynyt JJK:n kolmen edellisen ottelun aikana.

HJK vs JJK

To 15.6. klo 18.30
Telia 5G Areena