Otteluennakko: SJK-HJK 24.5.

HJK kohtaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ennakolta pahimman kilpakumppaninsa, kun SJK isännöi Klubia Seinäjoen keskuskentällä. Tuntuvasti täksi kaudeksi vahvistunut SJK on aloittanut kautensa vahvasti ja on sarjataulukossa toisena, pisteen Klubia perässä ja pelin vähemmän pelanneena.

SJK on ollut viidessä kotiottelussaan pelottavan vahva isäntä. Kaikki vieraat ovat poistuneet Seinäjoelta tappio niskassaan, eikä mikään vierasjoukkue ole onnistunut edes maalinteossa. SJK on puolestaan mättänyt mukavan määrän maaleja, ja seinäjokisten maaliero näyttääkin viidestä kotiottelustaan 13-0.

HJK puolestaan ei ole onnistunut vielä vieraskentillä riittävän hyvin. Neljästä reissupelistä on saldona yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Edellisessä vieraspelissä Klubi oli pitkään kiinni pisteissä VPS:n vieraana, mutta Juho Mäkelän loppuhetkien tasoitus jatkoi helsinkiläisten voitottomien vieraspelien putken jo kolmeen otteluun.

-SJK on todella hyvä joukkue ja he ovat vielä hyvässä vireessä. He ovat osoittaneet alkukauden aikana, että tänä vuonna he taistelevat mestaruudesta tosissaan, miettii HJK:n laitahyökkääjä Demba Savage sunnuntaisesta vastustajastaan.

-Ottelusta tulee varmasti molemmille hankala. He ovat pelanneet todella hyvin kotonaan, meillä taas ei ole kulkenut vieraissa niin hyvin kuin pitäisi. Ottelu on molemmille tärkeä ja olen varma, että molemmat haluavat palavasti voittaa pelin, kolme maalia tällä kaudella viimeistellyt Savage jatkaa.

Viime kaudeksi Veikkausliigaan noussut SJK sijoittui heti ensimmäisellä kaudellaan hienosti toiseksi. Tälle kaudelle joukkue on vahvistunut vielä viime kaudesta ja pyrkii katkaisemaan HJK:n kuuden Suomen mestaruuden putken.

-SJK:lla oli jo viime vuonna hyvä joukkue, mutta mielestäni he ovat vieläkin vahvempia tällä kaudella. Voittaaksemme meidän täytyy pelata ehjä 90 minuuttia. Puolustus on toiminut hyvin viime aikoina ja sen täytyy jatkua SJK:ta vastaan koko joukkueen voimin, gambialainen laituri analysoi.

HJK:n alkukauden vieraspelien saldosta Savage ei ole huolestunut.

-Yksittäisissä peleissä voi aina sattua mitä vain. Tärkeintä on, että olemme menossa oikeaan suuntaan, mutta on totta, että vieraspelaamisemme on myös parannuttava. Jokaisesta pelistä lähdemme hakemaan voittoa, toivotaan että seuraava tulee sunnuntaina, Savage lataa.

Kauden alla jo HJK:n kovimmaksi haastajaksi ennakoitu SJK on alkukaudella ollut juuri niin hyvä, kuin moni ennen kauden alkua odotti. Savage tiedostaa, että sunnuntain ottelussa ovat vastakkain kaksi suurinta mestarisuosikkia.

-Tietenkin tämä on myös mestaruustaiston kannalta iso peli, mutta kausi on vasta alussa ja näitä asioita ei mietitä vielä. Fakta on kuitenkin se, että uusiaksemme mestaruuden on meidän pystyttävä voittamaan suurimmat kilpailijamme, Savage miettii.

HJK:n poissaolijoiden lista näyttää jo tutulta edellisistä otteluista. Reisivammojen vuoksi sivussa ovat Nikolai Alho, Ousman Jallow, Gideon Baah ja Formose Mendy. Robin Lod puolestaan esiintyy viimeistä kertaa HJK:n paidassa ennen siirtoaan kreikkalaiseen Panathinaikosiin. Tunteelliset jäähyväiset viimeisessä kotiottelussaan viime torstaina Sonera Stadiumilla jättänyttä Lodia tullaan kaipaamaan HJK:ssa.

-”Röbä” on ollut yksi tärkeimmistä pelaajistamme parin viime vuoden ajan, joten tietenkin hänen lähtönsä on menetys joukkueelle. Kaikki tulevat varmasti kaipaamaan häntä, ei vain kentällä vaan myös kentän ulkopuolella. Panathinaikos on suuri mahdollisuus hänelle, toivottavasti kaikki menee hyvin, Savage päättää.

SJK-HJK sunnuntaina 24.5. kello 18.30 Seinäjoen keskuskentällä. Ottelun voi katsoa suorana IS Extra –palvelusta, jossa ottelun studio-osuus alkaa jo kello 18.00.