Otteluennakko: Sorsalla vahvistunut KuPS vierailulle Helsinkiin

HJK:lle ottelu on jo kauden toinen, kun Klubi nappasi avauspelistään voiton VPS:sta peräti maalein 5-0. Helsinkiläisten vahva prässipelaaminen tuotti läpi ottelun ongelmia vierailijoille, mikä näkyi myös tulostaululla. Atom johti sinivalkoisten ilotulitusta viimeistelemällä kaksi osumaa, minkä lisäksi yksi japanilaisen syöttöyritys kimposi vaasalaisten jaloista verkkoon. Atomin lisäksi maalinteossa onnistuivat Alfredo Morelos sekä Akseli Pelvas. Thomas Dähne pääsi kotijoukkueen maalilla suhteellisen helpolla, sillä saksalaiselle merkattiin ottelussa ainoastaan yksi torjunta.

Kaikki pelit mukaan lukien voitto oli HJK:lle viides peräkkäinen. Joukkue lähtee metsästämään voittoputken jatkumista hyvistä asetelmista, sillä ainoastaan Roni Peiponen on kotijoukkueen riveistä maanantaina sivussa loukkaantumisen myötä. Anthony Annan ja Rafinha palaavat kokoonpanoon ja täyteen iskuun saatuaan Ilves-pelistä tulleet pienet kolhut hoidettua.

Päävalmentaja Lehkosuo saa siis jalkeille kovan ryhmän ja luottaa omiensa peliin.

– Haluamme uusia hyvän VPS-pelin, dominoida pelitapahtumia ja jatkaa voittamista. Pelitavallisesti KuPS on täysin erilainen joukkue kuin VPS. KuPS on vaarallisimmillaan vastahyökkäyksissä, keskitys- ja erikoistilanteissa. Salami on heidän syömähampaansa. Tähän pitää sopeutua, ennaltaehkäistä KuPS:n aseet ja pelata meidän organisoitua hyökkäyspelaamista ja vastaprässiä korkealla intensiteetillä, kertoo Lehkosuo ottelun asetelmista.

KuPS:lle maanantain ottelu on kauden ensimmäinen. Viime kaudella seitsemänneksi sijoittuneet savolaiset lähtevät uuteen sesonkiin rajusti uudistuneella joukkueella. Isoin muutos on tapahtunut pelikentän ulkopuolella, kun kesken viime kauden potkut HIFK:sta saanut Jani Honkavaara otti joukkueen komentoonsa. Kuopiolaiset menettivät muutamia viime kauden avainpelaajiaan, kun muun muassa Babacar Diallo, Johannes Kreidl sekä Petteri Pennanen vaihtoivat maisemaa sesongin päätteeksi. Uusina pelaajina KuPS:n paidan pukevat tällä kaudella päälleen esimerkiksi Interistä saapunut Solomon Duah, Viron maajoukkueeseen kuuluva Ats Purje, viimeisen vuoden Skotlannissa Hibernianin riveissä torjunut Otso Virtanen sekä HJK:n kannattajille erittäin tuttu Sebastian Sorsa.

KuPS:n kauteen valmistautuminen on sujunut pääosin mainiosti. Kuopiolaiset tekivät hurjaa jälkeä Suomen Cupissa, kun joukkue takoi peräti 20 täysosumaa lohkovaiheen viidessä kamppailussa. Savolaisten taipaleelle Suomen Cupissa tuli kuitenkin päätös jo neljännesvälierissä, kun Honka eteni jatkoon lukemin 4-2. KuPS:n paras maalintekijä Cupissa oli vähemmän yllättäen Gbolahan Salami, joka tykitti peräti viisi osumaa. Nigerialainen oli viime kaudella ylivoimaisesti kuopiolaisten paras maalintekijä Veikkausliigassa, kun hyökkääjä viimeisteli 14 täysosumaa, millä irtosi maalipörssin neljäs sija. Solomon Duah ja Patrik Alaharjula antoivat Salamille mainiota tukea harjoituskaudella, kun molemmat onnistuivat maalinteossa neljästi.

HJK ja KuPS kohtasivat viime kaudella neljä kertaa: kolmesti Veikkausliigassa ja kertaalleen Suomen Cupissa. Kuopiolaiset olivat Klubille haastava vastustaja, sillä kolmen ottelun pisteet jakaantuivat tasan 4-4 avauskohtaamisen päättyessä tasapeliin ja molempien voittaessa kertaalleen. Suomen Cupissa HJK nappasi vierasvoiton savolaisista maalein 4-1.

KuPS on ollut HJK:lle yksi vaikeimmista vastustajista viime vuosina. Edellisestä kahdeksasta kohtaamisesta Veikkausliigassa vain kaksi on päättynyt HJK:n voittoihin. KuPS on päässyt juhlimaan voittoa niin ikään kahdesti ja peräti neljä kertaa on päädytty pistejakoon.

HJK vs KuPS
Ma 10.4. klo 18.30
Telia 5G Areena

Liput edullisesti ennakkoon: Tiketti.fi