Otteluennakko: Suomen Cup jatkuu Stadin Derbyllä

HJK jatkoi voitokkaita otteitaan viime lauantaina, kun joukkue kaatoi FC KTP:n lukemin 5-1. Sinivalkoisten sankareihin lukeutui hattutempun viimeistellyt Akseli Pelvas. Lisäksi kotkalaisten maaliverkkoja venyttivät Faith Friday Obilor sekä Mosa.

Suomen Cup on sujunut hallitsevan mestarin osalta jälleen vakuuttavasti. Klubilla pitää hallussaan D-lohkon piikkipaikkaa, kun kolmesta ottelusta on kertynyt yhtä monta voittoa.

Klubin on kohdannut Cupissa toistaiseksi vain Ykkösen ja Kakkosen joukkueita ja tasoero onkin näkynyt erityisesti hyökkäyspäässä. Viime kauden Cupin viidessä lohko-ottelussa HJK viimeisteli 19 osumaa, kun nyt on kasassa 17 maalia jo kolmen ottelun jälkeen. Varsinkin Pelvaksen ruuti on ollut kuivinta, sillä hyökkääjä on iskenyt neljä täysosumaa. Mosa ja Eetu Vertainen ovat vastaavasti viimeistelleet kolme maalia mieheen. Yhteensä maalinteossa on onnistunut kymmenen pelaajaa, joten onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Klubin verkkoon on vastaavasti tehty vain kaksi osumaa.

Lauantain ottelu on HJK:n viimeinen ennen perinteistä Marbellan harjoitusleiriä, jossa joukkue pelaa harjoitusottelun norjalaista Sandnes Ulfia vastaan. Klubi pääsee matsiin hyvällä kokoonpanolla. Poissa ovat ainoastaan valmennustutkintoaan suorittava Rafinha sekä lieviä kolhujaan paranteleva Enoch Banza.

HIFK on D-lohkossa HJK:n perässä toisella sijalla, tosin ottelun enemmän pelanneena. HIFK aloitti Cup-taipaleensa tasapelillä Gnistania vastaan, mutta tämän jälkeen joukkue nappasi voitot FC KTP:stä ja PEPOsta. HIFK kärsi kauden ensimmäisen tappionsa viime perjantaina, kun FC Honka oli parempi lukemin 3-2. Helsinkiläiset johtivat ottelua vielä avauspuoliajan jälkeen, mutta Honka käänsi kamppailun edukseen Masar Omerin toisen puoliajan osumien myötä.

HIFK lähtee uuteen sesonkiin täysin erilaisista asetelmista kuin viime kausina, sillä joukkue putosi sarjaporrasta alemmas. Viime kaudella Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen HIFK:n syksy sai synkän päätöksen, kun Honka nappasi karsinnasta paikan pääsarjassa vierasmaalin turvin yhteismaalein 1-1.

Isoin muutos on tapahtunut valmennusportaassa, kun HIFK:n palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Teemu Kankkusen. 37-vuotiaalla valmentaja saapui HIFK:hon aikoinaan pelaajana, mutta on toiminut seurassa useissa valmennustehtävissä koko kuluvan vuosikymmenen ajan. Viime kaudella Kankkunen valmensi HIFK:n A-pojat SM-pronssille ja nosti HIFK/2:n Kakkoseen.

Putoaminen Ykköseen on luonnollisesti näkynyt joukkueen rakentamisessa ja HIFK lähtee uuteen sesonkiin nuorentuneella ryhmällä. Viime kauden joukkueesta muun muassa Xhevdet Gela sekä Aleksi Ristola ovat tehneet sopimukset Veikkausliigan joukkueisiin, kun taas maalivahti Carljohan Erikssonin ura jatkuu Ruotsissa. HIFK:n kokenutta kaartia edustanut Mika Väyrynen vastaavasti päätti pelaajauransa ja siirtyi Klubi 04:n valmennukseen. Viime kauden rungosta HIFK:ssa jatkavat muun muassa Tomi Maanoja, Jukka Halme, Esa Terävä, Otto-Pekka Jurvainen ja Matias Hänninen.

HIFK on haalinut riveihinsä paljon nuoria ja lupaavia pelaajia. Sinivalkoisille kannattajille tutuin nimi lienee Tuukka Kurki, joka pelasi kaksi edellistä kautta Klubi 04:n riveissä. 18-vuotiaan hyökkääjän taival HIFK:ssa on alkanut väkevästi, sillä hän on iskenyt Suomen Cupissa jo neljä täysosumaa, mikä oikeuttaa piikkipaikkaan joukkueen sisäisessä maalipörssissä. HIFK on hankkinut riveihinsä myös kokemusta, kun yli 30-vuotiaat Tuomas Mustonen ja Jirijoonas Kanth palaavat kierroksiltaan tähtirintojen riveihin.

Liput otteluun ennakkoon Tiketistä »

Päivitys klo 21.10: Ottelu on loppuunmyyty.