Otteluennakko: Takaa-ajoasemasta kauden toistaiseksi tärkeimpään otteluun

 

Klubi lähtee huipputärkeään otteluun takaa-ajoasemasta. Helsinkiläiset hävisivät vieraissa pelatun avausosan lukemin 0-1.

HJK oli kamppailussa selvästi hallitsevampi osapuoli ja peliväline pysyi valtaosan ottelussa vierailijoiden hallussa. Nomads kuitenkin näytti, että miksi joukkue päästi viime kaudella vähiten maaleja Walesin Valioliigassa sekä nollasi norjalaisen Stabækin kahdessa Eurooppa liigan karsintaottelussa.

Klubi pystyi luomaan tukun maalipaikkoja, mutta todelliset huipputontit loistivat poissaolollaan. Nomads puolusti erittäin tiiviisti ja vierailijoiden hyökkäysten rakentaminen oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla todella tahmeaa. Toisella puoliajalla hallinta siirtyi entistä vahvemmin Klubille, mutta kotijoukkueen maali säilyi noiduttuna.

Walesilaisen muurin murtaminen onkin torstain suurin haaste. Nomadsin tiukka miesvartiointi onnistui avausosassa erinomaisesti ja helsinkiläisten hyökkäykset puuroutuivat usein hyvissä ajoin ennen vaarallisimpia maalipaikkoja. Nyt Mika Lehkosuolla valmennustiimeineen on ollut viikko aikaa keksiä lääkkeet sumpun murtamiseen.

Uutta kauttaan vasta käynnistelevä Nomads on levännyt avauskohtaamisen jälkeen, kun taas HJK kävi hakemassa sunnuntaina tasapelipisteen Turusta. Klubi tosin kierrätti paljon pelaajiaan, sillä Interiä vastaan avasi vain kuusi samaa pelaajaa kuin avausosassa walesilaisia vastaan. Avauskohtaamiseen verrattuna Klubi saa viheriölle uutta verta, kun Juha Pirinen kärsinyt pelikieltonsa. 25-vuotias laitapuolustaja on ollut kuluvalla kaudella Klubin tärkeimpiä palasia ja Pirisen aktiiviset nousut hyökkäyksien tueksi tulevat tarpeeseen.

Kolme pointtia ottelusta

Klubin osuttava, mutta varottava vierasmaaleja

Lähtökohdat torstain kamppailuun ovat harvinaisen selkeät: HJK:n on tehtävä vähintään kaksi maalia, jotta joukkue etenee toiselle karsintakierrokselle. Toisaalta puolustamistakaan ei saa unohtaa, sillä vierailijoiden mahdollisen osuman myötä Klubin pitäisi tehdä vierasmaalisäännön myötä vähintään kolme maalia. Walesilaiset osoittivat avauskohtaamisessa olevansa erittäin vaarallisia esimerkiksi erikoistilanteissa ja pääpelissä. Nomads haki aktiivisesti myös nopeita vastahyökkäyksiä pitkillä palloilla, ja joukkueen keskimääräinen syötön pituus ottelussa olikin reilut 27 metriä.

Nomads ollut vakuuttava europeleissä

Nomadsilla on pitkä historia, mutta Euroopan kentillä joukkue on varsin tuore tuttavuus. Walesilaiset pelasivat ensimmäiset euro-ottelunsa vuosi sitten, jolloin Nomads kukisti ensimmäisellä karsintakierroksella Stabækin, mutta taipui sitten serbialaiselle FK Vojvodinalle yhteismaalein 1-3. Kun tämän vuoden avausottelu Klubia vastaan lasketaan mukaan, niin Nomads on päästänyt viidessä karsintaottelussaan vain kolme maalia. Vastustajat ovat saaneet näissä otteluissa yhteensä 25 laukausta kohti walesilaisten maalia. Laukauksista kymmenen tosin tuli Vojvodinan kotipelissä Nomadsia vastaan.

HJK:n hyödynnettävä kotietu

HJK on ollut europeleissä perinteisesti vahvimmillaan kotikentällään tekonurmialustalla ja joukkue on pystynyt venymään Telia 5G Areenalla vuosien saatossa huimiin suorituksiin. Tällä kaudella Vieikkausliigassa jälki on ollut erittäin tuhoisaa. HJK on pelannut seitsemän kotiottelua, joista joukkue on napannut kuusi voittoa sekä yhden tasapelin maalieron ollessa yhteensä 22-1. Ainoa pistemenetys sekä päästetty maali tulivat huhtikuun lopussa lumisateessa pelatussa ottelussa FC Interiä vastaan.

Seuraa heitä

Akseli Pelvas, HJK

HJK tarvitsee torstaina maaleja, joten katseet kannattaa kiinnittää hyökkäyspäähän. Veikkausliigassa viisi maalia kuluvalla kaudella viimeistellyt Akseli Pelvas tulee olemaan isossa roolissa, kun Klubi lähtee jahtaamaan jatkopaikkaa. Alfredo Moreloksen siirryttyä Rangersiin ykköshyökkääjän viitta siirtyi Pelvakselle, ja 28-vuotias kärki viimeistelikin maalin kolmessa peräkkäisessä ottelussa kolumbialaisen lähdön jälkeen.

Nathan Woolfe, Nomads

28-vuotias englantilainen oli avausosassa Nomadsin pirteimpiä pelureita. Woolfe ei ole tullut urallaan tunnetuksi erityisesti maalitykkinä, mutta laituri viimeisteli ottelun ainoan osuman. Vasemmalla laidalla viihtyvä Woolfe oli isossa roolissa myös erikoistilanteiden suhteen. Boltonissa jalkapallouransa aloittanut Woolfie viimeisteli viime kaudella Nomadsille kaksi täysosumaa Walesin Valioliigassa.

HJK – Connah’s Quay

To 6.7. klo 19.00
Telia 5G Areena


TÄNÄÄN TÄNÄÄN!
KLUBI vs NOMADS
Klo 19.00 Telia 5G Areenalla
Liput matsiin: https://t.co/xLrLa0rGms#HJK #UELfi #Helsinki #MyHelsinki pic.twitter.com/RgZM5jaDxe

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) July 6, 2017