Otteluennakko: Torino FC-HJK 23.10.

HJK:n joukkue Italiassa

HJK on torstaina erittäin kovan haasteen edessä, kun Eurooppa-liigan lohkovaiheen kolmannessa pelissä vastaan asettuu italialainen Torino FC. Torinolaiset sijoittuivat viime kaudella kivenkovassa Serie A:ssa seitsemänneksi ja paikka Euroopan kentille aukesi, kun kolmanneksi sijoittunut Napoli voitti Coppa Italian. Torinolaisten hyvästä sijoituksesta kertoo myös se, että taakse sarjassa jäivät muunmuassa kestomenestyjä AC Milan ja Lazio.

Kauden jälkeen Torinosta lähti useita pelaajia, kuten maalipörssin voittoa punavalkoisten riveissä juhlinut Ciro Immobile. Vaarallisia pelaajia torinolaisten riveistä löytyy myös tällä kaudella. Ykköstähtenä pidetään yleisesti Italian maajoukkueessakin viihtyvää Fabio Quagliarellaa, joka on onnistunut maalinteossa Torinon neljässä edellisessä ottelussa. Torinon kovasta ryhmästä löytyy myös kaksi muuta Italian maajoukkuepelaajaa, sillä Matteo Darmian ja Milanista lainalla oleva Antonio Nocerino ovat myös maajoukkueensa vakiokävijöitä.

-Torino on hyvin erilainen joukkue muihin tämän kauden euro-vastuksiimme verrattuna. Torino on pelannut tällä kaudella pääasiassa kolmella topparilla. Puolustaessa heidän laitapelaajansa ovat pakkeja ja hyökkäyssuuntaan he nousevat hyökkääjän lailla tukemaan hyökkäystä. Joukkueen muoto on hyvinkin erilainen, kuin mihin olemme tällä kaudella tottuneet. Torino pelaa todella organisoidusti ja heidän pelaajillaan on hyvin selkeät roolit. Heidän pelaajamateriaalinsa on niin laaja, että ketä tahansa heidän pelaajistaan kentällä nähdään ei taso heittele kovinkaan paljoa, tuumailee HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ennen tärkeää kamppailua.

Torino nappasi lohkovaiheen toisella kierroksella ensimmäisen voittonsa maukkaalla tavalla. Peli FC Kööpenhaminaa vastaan eteni 0-0 tasatilanteessa aina lisäajalle saakka, kunnes Quagliarella iski Torinolle kolme pistettä rangaistuspotkusta. Avausottelussa Torino tasasi pisteet Club Bruggen kanssa, joten kahden kierroksen jälkeen se on neljässä pisteessä. Klubin asema alkaa pikku hiljaa kiristymään, sillä joukkue on toistaiseksi ilman pisteitä kärsittyään kirvelevät tappiot Kööpenhaminassa ja Club Bruggeä vastaan.

Valmistautuminen torstain otteluun ei ole ollut parhain mahdollinen. Joukkue palasi sunnuntai-iltana Vaasasta, missä se kohtasi Veikkausliigan viimeisessä vierasottelussaan VPS:n. Matkasuunnitelmia sotki vielä Lufthansan lakko, jonka seurauksena HJK joutui aloittamaan Italian matkansa muutamaa tuntia aiottua aiemmin.

-Osa pelaajista, kuten huuhkajien mukana ollut kolmikko, on ollut valmistautumassa koko viikonlopun kotona. Osa on päässyt lepäämään ja lataamaan akkuja, osa taas on ollut pelaamassa sunnuntaina, joten vähän erilaista valmistautumista eri pelaajilla. Katsoimme ensimmäisen kerran klippejä Torinon pelaamisesta maanantaina ja harjoittelimme näistä opittuja asioita jo maanantain harjoituksissa. Vaikka emme ole vielä saaneet pisteitä, en koe että meillä olisi paineita saada voittoja. Kaikki pisteet ovat tietysti plussaa ja taistelemme jatkoonpääsystä niin kauan kun se on mahdollista. Vieraspeli Torinoa vastaan oli ennakolta ehkä se suurin haaste tässä lohkossa ja heidän kustannuksellaan janoamme nyt ensimmäisiä pisteitämme, Lehkosuo toteaa.

Kahdessa aikaisemmassa pelissään HJK on pystynyt haastamaan vastustajansa pelillisesti varsin hyvin. Avauspelissään Kööpenhaminassa Klubi jopa hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta virta loppui toisella jaksolla, kun kööpenhaminalaiset pakottivat HJK:n liikaa omalle alueelleen. Bruggea vastaan 3-0 lukemat eivät kerro koko totuutta, vaan peli oli todellisuudessa erittäin tasainen. Brugge käytti tilanteensa paremmin hyödykseen ja HJK puolestaan ei ollut tarpeeksi terävä omissa maalipaikoissaan.

-Meidän pitää näyttää joukkueena, että pystymme kehittymään näiden kuuden pelin aikana. Kaksi peliä on takana ja nyt on kolmas mahdollisuus näyttää että olemme oppineet aiemmista peleistämme. Lähdemme pelaamaan taktisesti kurinalaisesti ja käyttämään tilanteita paremmin hyväksemme kun aiemmissa peleissä. Meillä on ollut molemmissa aiemmissa peleissä jo maalipaikkoja, nyt ne pitää pystyä hyödyntämään koska sitä tällä tasolla pärjääminen vaatii. Erikoistilannepuolustamista tulemme myös vielä harjoittelemaan ennen peliä. Brugge teki meille maalin erikoistilanteen reboundista, pallosta jonka olimme jo kertaalleen voittaneet. Tätä ei tule enää tapahtumaan uudestaan ja jos vastustaja meille erikoistilanteesta tekee maalin, on sen tultava suoraan eikä irtopalloista, Lehkosuo painottaa.

Maajoukkuereissulla polveaan hieman kolhinut Aristide Bancé on mukana Italiaan matkustaneessa ryhmässä. Loukkaantumisten takia sivussa ovat Roni Porokara ja pohjeluun murtumasta kovaa kyytiä kuntoutuva Rasmus Schüller.

 

Torino FC-HJK torstaina 23.10. kello 22.05 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa ilmaiseksi Neloselta.