Otteluennakko: Tuoreet mestarit kauden viimeiseen Metroderbyyn

HJK varmisti seurahistorian 29. mestaruuden keskiviikkona, kun joukkue kaatoi Ilveksen vieraskentällä lukemin 2-1. Helsinkiläisten maaleista vastasivat avauspuoliajalla osuneet Ville Jalasto ja Faith Friday Obilor.

João Klaussilla oli mahdollisuus lisätä Klubin johtoasemaa vielä lisäajalla, kun hyökkääjää rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti ja Klauss asettui itse ampumaan pilkkua. Kova laukaus tärähti ylärimaan, mutta brasilialaishyökkääjä jahtaa edelleen kuumeisesti Veikkausliigan maaliennätystä. Klaussilla on tällä hetkellä kasassa 19 osumaa, kun taas Kimmo Tarkkio ja Valeri Popovitš tykittivät parhailla kausillaan 23 maalia ja pitävät ennätystä nimissään.

HJK

Klubi on ollut todella kovassa iskussa kauden loppusuoralla. Peräkkäisiä voittoja on alla jo kuusi putkeen ja edellinen tappio Veikkausliigasta on kesäkuun lopulta. Viimeisestä 22 Veikkausliigan ottelustaan HJK on voittanut 17 ja pelannut neljästi tasan, joten tämän jakson pistekeskiarvo on peräti 2,5.

HJK:lla on 29 ottelun jälkeen kasassa 68 pistettä eli pinnoja on kertynyt keskimäärin 2,34 ottelua kohden. Veikkausliiga-kausi on ollut Klubin osalta kaikilta osin erinomainen.

Veikkausliigassa on pelattu 33 ottelua joukkuetta kohden kaudesta 2011 alkaen. Tämän jälkeen Klubin suurin pistesaldo kaudessa 81 pinnaa heti ensimmäiseltä kaudelta. Tähän Klubi ei enää tällä kaudella voi yltää, mutta joukkueella on mahdollisuudet saavuttaa 80 pistettä. Mikäli nykyinen pistekeskiarvo jatkuisi kauden loppuun, niin saldona olisi 77 pinnaa.

HJK on tehnyt eniten maaleja Veikkausliigassa kuluvalla kaudella, kun toistaiseksi kasassa on 55 täysosumaa. Tällä ei pääse aivan viime vuosien kovimpien lukemien joukkoon, sillä seitsemän vuotta sitten Klubi takoi peräti 86 maalia eli 2,61 osumaa ottelua kohden. Tällä kaudella HJK on viimeistellyt keskimäärin 1,90 maalia per peli.

Vaikka yli 570 minuutin mittaiseksi venähtänyt nollaputki katkesi Ilvestä vastaan, niin HJK:n puolustus on ollut rautaisessa iskussa läpi kauden. Klubi on päästänyt 29 ottelussa vain 19 takaiskua eli 0,86 osumaa ottelua kohden. Tämä on HJK:n toiseksi paras lukema viimeisen kahdeksan kauden aikana. Viime kaudella Klubi nappasi mestaruuden päästäen vain 16 maalia koko kauden aikana.

HJK ja FC Honka

HJK ja FC Honka ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa Veikkausliigassa. Molemmat kamppailut olivat todella jännittäviä ja viihdyttäviä, mutta Klubi onnistui raapimaan molemmista voitot. Joukkueet ovat mitelleet Veikkausliigassa paremmuudestaan yhteensä 24 kertaa, joista yhdeksän on päättynyt Klubin voittoihin. Honka on napannut seitsemän kertaa täyden pistepotin, kun taas pistejakoihin on päädytty kahdeksasti. Maaliero on HJK:n eduksi yhteensä 30-23.

FC Honka

Kuluvaksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan nousseen FC Hongan sesonki on ollut erinomainen ja Espoossa riittää jännitettävää aivan sarjan viimeisille metreille asti.

Honka lähtee lauantain kamppailuun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Vesa Vasaran suojatit ovat keränneet 29 ottelusta 48 pistettä. Toisena olevalla RoPS:lla on viisi pistettä enemmän, kun taas KuPS ja Ilves hengittävät Hongan niskaan kahden pisteen päässä. Kamppailu mitalisijoista tuleekin olemaan erittäin herkullinen.

FC Hongalla on allaan kolmen ottelun tappioton putki. Viimeisimmässä kamppailussaan joukkue tasasi pisteet KuPS:n kanssa, kun Reuben Ayarna nosti kuopiolaiset tasoihin toisella puoliajalla. Hongan osuman ottelussa iski HJK:n kannattajillekin erittäin tuttu Macoumba Kandji, joka on ollut huimassa vireessä kuluvalla kaudella. 33-vuotias Kandji on tällännyt 22 ottelussa jo peräti 15 maalia, mikä oikeuttaa maalipörssin kolmanteen sijaan. Borjas Martin on kymmenellä osumallaan maalipörssin neljännellä sijalla.

Sarjanousijan kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio ja nousu mitalikamppailuihin heti paluun jälkeen on kova temppu. HJK:n ja Hongan otteissa onkin ollut paljon yhtäläisyyksiä kuluvalla kaudella, sillä molemmat joukkueet nojaavat pelissään vahvaan pallonhallintaan. Honka on esimerkiksi hallinnut palloa eniten sekä syötellyt eniten kuluvan kauden joukkueista. Espoolaiset ovat myös olleet poikkeuksellisen kovassa iskussa ensimmäisillä puoliajoilla: joukkue on viimeistellyt ennen taukovihellystä peräti 24 osumaa, mikä on sarjan isoin lukema.

HJK:n kokoonpano

Klubin kokoonpanoon ei oletettavasti tule suuria muutoksia. Mosa on pelikiellon jälkeen jälleen valmennuksen käytettävissä. Faith Obilor on pelikiellossa varoitustilin täyttymisen myötä.

FC Honka vs HJK
La 29.9. klo 15.00
Tapiolan urheilupuisto

Liput Klubin päätyyn Tiketistä »
HUOM! Liput VAIN ENNAKKOON.

 

Mestarit villissä lännessä!?
Koko loppukausi on nyt yhtä juhlaa. Hyppää rattaille!

? HONKA vs HJK
? Veikkausliiga
? La 29.9.
? 15:00
? Tapiolan urheilupuisto
?Urheilupuistontie 2, Espoo
? https://t.co/CPvMenFq8g#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #Metroderby #OnVainYksiKlubi pic.twitter.com/76OsbnQjGM

? HJK Helsinki (@hjkhelsinki) September 27, 2018

 

Edit: Lisätty maininta Faith Obilorin pelikiellosta.