Otteluennakko: Vieraskiertue jatkuu Seinäjoella

HJK nappasi toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun joukkue haki Maarianhaminasta täyden pistepotin tiukan taistelun jälkeen lukemin 1-0. Helsinkiläisten maalista vastasi vaihdosta sisään tullut Riki Riski, joka osui parikymmentä minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Klubi pelaa viikon sisään kolme ottelua, joista vierailu Maarianhaminaan oli ensimmäinen. Pelaajien kierrätys tulee siis tarpeeseen ja lauantaina avauskokoonpanossa olikin neljä eri peluria kauden avaukseen verrattuna. Esimerkiksi Hannu Patronen pelasi saarella ensimmäiset minuuttinsa kuluvalla kaudella. Myös hyökkäysosasto koki paljon vaihtuvuutta, kun Amr Gamal, Akseli Pelvas ja Filip Valenčič olivat avauskokoonpanossa.

Voitto IFK:sta ei irronnut helpolla, mutta kaava oli varsin tuttu. Vastustaja taisteli jälleen sitkeästi, mutta Klubi onnistui iskemään toisella puoliajalla ottelun ratkaisun. HJK on voittanut Cupin pelit mukaan luettuna nyt viisi ottelua putkeen, joissa joukkue on viimeistellyt yhteensä 12 osumaa. Näistä peräti yhdeksän on syntynyt kamppailun viimeisen puolen tunnin aikana.

Otteluiden lopuista onkin muodostunut Klubin vahvuus. HJK on pelannut kuluvan vuoden Cupissa ja Veikkausliigassa yhteensä kahdeksan ottelua, ja vain KuPSia vastaan joukkue ei onnistunut maalinteossa viimeisen puolen tunnin aikana. Klubi rokotti kuopiolaisia kahdesti jo avauspuoliajalla ja kuittasi voiton lukemin 2-0.

Vastassa laadukas SJK

HJK:n ja SJK:n viime kauden paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä: Klubi voitti kaikki kolme Veikkausliigan kohtaamista yhteensä maalierolla 14-0. Lisäksi helsinkiläiset kukistivat SJK:n myös Suomen Cupin loppuottelussa lukemin 1-0. HJK sai reilusti onnistumisia seinäjokelaisia vastaan, sillä peräti 11 klubilaista onnistui otteluissa maalinteossa. Eniten SJK:n kurittamisessa kunnostautui Akseli Pelvas, joka osui seinäjokelaisia vastaan kolmesti. Klubi on onnistunut pitämään SJK:n nollilla keskinäisissä kohtaamisissa jo 496 minuuttia putkeen. Seinäjokelaiset ovat onnistuneet edellisen kerran maalinteossa Veikkausliigassa Klubia vastaan kesäkuussa 2016.

Viime kausi jätti värikkään leimansa SJK:n historiaan ja varsinkin päävalmentajan paikka oli tuulinen. Seinäjokelaisten vuodesta ei tapahtumia puuttunut, kun helmikuussa Simo Valakarin korvannut Sixten Boström sai kenkää kesän kynnyksellä. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi tuli Manuel Roca, jonka pesti tuli päätökseen vastaavasti syyskuun alussa. Kauden hoitivat loppuun valmennusryhmään kuuluneet Brian Page ja Toni Lehtinen.

SJK sijoittui lopulta kuudenneksi, mikä oli pettymys kirkkaampia sijoituksia kärkkyvälle seuralle. Ei olekaan yllätys, että Seinäjoella on käynyt ovi tiuhaan molempiin suuntiin talven aikana.

Merkittävin muutos on luonnollisesti uusi päävalmentaja. SJK teki jo lokakuussa kolmen vuoden sopimuksen Tommi Kautosen kanssa, joka toimi aiemmin Suomen U21-maajoukkueen käskijänä. Kautonen onkin pystynyt valmistamaan joukkojaan uuteen ajanjaksoon rauhassa ja SJK on tehnyt nimekkäitä kaappauksia talven aikana. Yksi heistä on Reuben Ayarna, joka kuului viime kaudella Ilveksen ja koko sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Ayarnan kanssa samalla oven avauksella saapui Emile Paul Tendeng, joka oli Ilveksen kantavia voimia kaudella 2016, jolloin hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi. Senegalilaisen viime kausi oli osittain loukkaantumisten myötä haastavampi ja Tendeng viimeisteli vain yhden osuman 21 ottelussa.

Seinäjokelaisten muita hankintoja ovat muun muassa yli 120 ottelua Ruotsin pääsarjassa pelannut ja Gefle IF:n kipparinakin toiminut Anders Bååth, Belgian korkeimmalta sarjatasolta saapunut Jordan Mustoe sekä huippulupaava Maximo Tolonen. FC Hongasta siirtynyt Tolonen on aloittanut Seinäjoella väkevästi ja saanut paljon vastuuta. 17-vuotias peluri oli kahdella osumallaan SJK:n toiseksi paras maalintekijä Suomen Cupissa.

SJK:lla onkin kasassa erittäin laadukas nippu, kun viime kauden joukkueesta Seinäjoella jatkavat muun muassa Billy Ions, Mehmet Hetemaj, Mihkel Aksalu, Jarkko Hurme ja Dani Hatakka. Ennen kaikkea SJK on päässyt valmistautumaan kauteen huomattavasti paremmin kuin vuosi sitten, sillä uusista hankinnoista lähes kaikki solmittiin jo viime vuoden puolella. Tuoreista nimistä kuluvan vuoden puolella saapuivat vain tammikuussa seinäjokelaisten kanssa sopimukset tehneet Jesse Öst ja Teppo Marttinen, jotka tuovat kilpailua joukkueen tolppien väliin.

Seinäjokelaisten Suomen Cup alkoikin mainiosti, kun Kautosen suojatit nappasivat B-lohkon kärkisijan saalistamalla viidestä ottelusta 13 pistettä maalierolla 12-2. Viime kaudella finaalissa Klubille taipuneen SJK:n taival Cupissa päättyi kuitenkin nopeasti, kun joukkue hävisi puolivälierissä FC Hongalle maalein 1-2. Myös Veikkausliiga alkoi SJK:n kannalta tahmeasti, kun PS Kemi haki kauden avauksessa täydet pisteet Seinäjoelta. Joukkue onnistui kuitenkin nappaamaan kauden avausvoittonsa sunnuntaina kaatamalla TPS:n Dani Hatakan ja Mehmet Hetemaj’n osumilla.

HJK asetelmat

HJK lähtee Seinäjoelle jälleen hyvästä tilanteesta. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja valmennuksen käytettävissä nyt, kun myös Nikolai Alho on vapautunut pelikiellosta. Tämä tarjoaa valmennukselle erinomaisen mahdollisuuden kierrättää pelaajia.

 

SJK vs HJK
Ke 18.4.2018 klo 18.30
ISTV tarjoaa ottelusta suoran lähetyksen Ruutu+-palvelussa »

 

KLUBI ON TOUR! ????
Kiertue jatkuu keskiviikkona Seinäjoella, kun isäntänä on @SJK_Seinajoki . Lauantaina 21.4. paluu kotiin Töölöön. Saamme vieraita kaukaa Savosta, kun @KuPS1923 saapuu Telia 5G Areenalle.#HJK #Helsinki #Veikkausliiga pic.twitter.com/FZZWAPBryD

? HJK Helsinki (@hjkhelsinki) April 14, 2018