Otteluennakko: VPS-HJK 19.10.

HJK kohtaa sunnuntaina kauden toiseksi viimeisessä Veikkausliigan kamppailussaan Vaasassa VPS:n. Klubi on vienyt aiemmat kaksi kauden keskinäistä ottelua tyylipuhtaasti nimiinsä. Toukokuussa Klubi haki Vaasasta 2-0 vierasvoiton Sebastian Mannströmin maaleilla. Kesäkuun kotiottelussa Klubi oli vieraitaan vahvempi numeroin 3-0. Sonera Stadiumilla VPS:n verkkoa heiluttivat Nikolai Alho, Demba Savage ja Robin Lod. VPS metsästää siis kauden ensimmäistä maaliaan Klubia vastaan. Tästä urakasta ei varmasti tule helppoa, sillä HJK on liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Pelaamassaan 31 ottelussa omissa on soinut vain 21 kertaa.

-VPS:llä on nopeat kärkipelaajat ja meidän pitää saada kontrolloitua linjan taakse juoksut sunnuntaina. Erikoistilanteiden kanssa pitää olla tarkkana. VPS:llä on monta hyvää erikoistilannepelaajaa ja Sebastian Strandvallin keskitykset ovat vaarallisia. Heidän pelityyliinsä kuuluu keskitellä aika paljon ja meidän pitää pärjätä näissä palloissa oman maalin edustalla. Nurmikentät eivät ole yleensä enää syksyllä parhaassa kunnossa ja varsinkin maalinedustalla pärjääminen on siksikin todella tärkeää, tuumaa Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Sunnuntaina vastakkain ovat kuntopuntarin ykkönen HJK ja kakkonen VPS. Klubin viiden viimeisen Veikkausliigapelin saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli. Vaasalaiset ovat puolestaan napanneet viimeisistä peleistään kolme voittoa ja pelanneet kaksi kertaa tasan. VPS:n loppukauden tavoite on nousta sarjassa neljänneksi ja elätellä toiveita Euroopan kenttien paikasta. Mikäli HJK voittaa 1.11. pelattavassa Suomen Cupin finaalissa FC Interin, pääsee Veikkausliigassa neljänneksi sijoittuva joukkue tulevalla kaudella Europpan kentille. Tällä hetkellä viidentenä oleva vaasalaisjoukkue on vain yhden pisteen päässä yläpuolellaan olevaa IFK Mariehamnia.

-Viime aikoina olemme pelanneet kohtuullisesti Veikkausliigassa. Hyökkäyskolmanneksella tarvitsemme vielä päämäärätietoisempia ratkaisuja ja lisää terävyyttä ratkaisupaikoissa. Koska meillä on taas paljon pelejä lyhyen ajan sisällä, täytyy pelaavia pelaajia vähän vaihdella. Pelaajat täytyy pitää terveinä ja se ei onnistu, jos samat miehet pelaavat kolme peliä seitsemään päivään, Lehkosuo painottaa.

Kolmen viikon tauon jälkeen jälleen vieraskentille matkaava HJK on viihtynyt tällä kaudella myös vieraskentillä. 15 pelaamastaan vierasottelusta Klubin on hävinnyt vain kaksi ja voittanut yhdeksän. Edellisellä vierasreissulla HJK varmisti kuudennen perättäisen Suomen mestaruutensa, kun se kaatoi Turussa TPS:n. Edellisessä ottelussaan, menneenä torstaina, Klubin kaatoi kotonaan MYPAn 2-0 numeroin.

-Koko joukkue tuli torstaina hyvin pallon alle ja saimme sitä kautta hyviä vastahyökkäyspaikkoja, joista teimme lopussa toisen maalimmekin. Meillä oli myös hyviä tilanneprässejä torstaina, kun menetimme pallon hyökkäyskolmanneksella. Pääsimme hyviin riistoihin prässäämällä monen pelaajan voimin. Nämä olivat hyviä asioita ja niitä lähdetään vielä parantamaan sunnuntaina, Lehkosuo kommentoi.

Sunnuntain pelissä Klubin miehistöstä ovat varmuudella sivussa pohjeluun murtumasta toipuva Rasmus Schüller ja Roni Porokara, sekä maajoukkuetehtävissä itseään loukannut Aristide Bancé. Torstain pelistä sivussa olleet Mika Väyrynen ja Joevin Jones ovat jälleen joukkueen vahvuudessa.

VPS-HJK sunnuntaina 19.10. Vaasan Hietalahdessa kello 14.00. Ottelusta live-seuranta HJK:n virallisellä twitter-sivulla.