Otteluennakko: VPS-HJK 4.10.

HJK:n kauden kolmanneksi viimeinen ottelu on edessä sunnuntaina, kun Klubi saa vastaansa VPS:n Vaasassa.

Klubi matkusti Vaasaan jo lauantaina ja kohtaa sunnuntain iltapäiväottelussa VPS:n kolmannen kerran tällä kaudella. Edellisessä kohtaamisessa VPS nousi lopussa Juho Mäkelän maalilla 2-2 tasapeliin ja kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa Klubi vei täydet pisteet Robin Lodin osumalla.

VPS on pelannut viimeiset ottelunsa varsin hyvin ja karistanut putoajan paikan taakseen. Putoamispeikko ei ole kuitenkaan vielä poissa, sillä vaasalaiset ovat vain pisteen edellä FF Jaroa ja FC KTP:tä, jotka ovat tällä hetkellä putoajan ja karsijan paikalla.

Klubi nappasi torstaina helpottavan 0-2 voiton IFK Mariehamnista ja palasi pitkän korpivaelluksen jälkeen takaisin voittokantaan. Kolme jäljellä olevaa ottelua on voitettava, jos sinivalkoiset mielivät valloittaa Veikkausliigan seitsemännen kerran peräkkäin. Sarjaa johtava RoPS on Klubia neljä pinnaa edellä ja sarjakakkonen SJK kaksi pistettä. Neljäntenä olevalla FC Interilläkin on vielä saumansa vaikka mihin, sillä turkulaiset ovat pelanneet ottelun kärkikolmikkoa vähemmän ja vaanivat kolmen pisteen päässä Klubista.

Torstaina Klubi pelasi IFK Mariehamnia vastaan aggressiivisemmin, kuin voitottoman jaksonsa aikana ja aktiivinen pelityyli toikin kauan kaivatun voiton. Maaleista vastasivat uransa ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt Roni Peiponen ja HJK-paidassa ensi kertaa maalannut Toni Kolehmainen.

-Totta kai tuntui hyvältä tehdä maali, minä kun en niitä yleensä ihan hirveästi tee. Varmaan ensimmäinen maali ikinä päällä, Kolehmainen naureskelee.

-Odotan VPS-ottelusta todella tiukkaa vääntöä. Putoamista vastaan kamppailevia joukkueita vastaan ei ole koskaan helppoja pelejä ja sitä ei varmasti nytkään ole tulossa. VPS:llä on erittäin laadukas ja iskukykyinen joukkue, vaikka he eivät tällä kaudella niin hyvin olekaan onnistuneet, Kolehmainen sanoo.

Edellisellä kierroksella VPS kärsi kirvelevän 2-1 tappion RoPS:a vastaan. Sitä ennen neljässä ottelussa tuli kolme voittoa ja yksi tasapeli, mikä nosti vaasalaiset pois putoajan paikalta.

-Meidän pitää jatkaa samanlaista peliä kun Maarianhaminassa. Johtomaali vapautti peliämme hyvin ja nyt sama fiilis pitää kaivaa heti alusta asti, Kolehmainen painottaa.

HJK:n puolustaminen oli Kolehmaisen mielestä Maarianhaminassa paremmalla tasolla, kuin pitkään aikaan.

-Nyt puolustimme joukkueena tosi hyvin. Kaikki tekivät paljon töitä ja se toi tulosta. Vaasassa puolustuksen pitää toimia vieläkin paremmin, jotta saadaan pidettyä nolla myös siellä, Kolehmainen miettii.

Entä aikooko Kolehmainen heiluttaa verkkoja myös VPS:ää vastaan?

-Hahhah, no jos paikka tulee niin pitää yrittää parhaansa. Tärkeintä on kuitenkin oman joukkueen voitto, ei sillä niin väliä ole, kuka ne maalit tekee, Kolehmainen nauraa.

IFK Mariehamnia vastaan vatsataudin vuoksi sivussa ollut Demba Savage palaa jälleen Klubin kokoonpanoon sunnuntaina.

VPS-HJK sunnuntaina 4.10. kello 15.00 Vaasan Kaarlen kentällä. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä IS Extran palvelusta.