Otteluraportti: APOEL FC – HJK 2-0 (2-0)

Ilta Nikosiassa päättyi pettymykseen. HJK ei onnistunut kampeamaan APOEL FC:tä tieltään Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella, vaan kyproslaiset iskivät kotikentällään taululle 2-0 -lukemat tiukan ja tarkan kamppailun päätteeksi. Helsingissä pelatun ensimmäisen osaottelun 2-2 -tulos jätti Klubille sauman, mutta Cillian Sheridanin ja Tomas De Vincentin ensimmäisen puoliajan osumat veivät toisessa osassa APOELin tavoittamattomiin. Taistelutta Klubi ei kuitenkaan kaatunut, eikä ilta muodostunut helpoksi fanaattisen kotiyleisön edessä pelanneelle APOELillekaan. HJK pystyi ajoittain kontrolloimaan ottelua, mutta maalipaikkojen luominen osoittautui tervan juonniksi.

APOEL aloitti ottelun odotetusti vahvalla rynnistyksellä. Muutamaan otteeseen ensi minuuteilla vihaiset kaukolaukaukset viuhuivat niukasti ohi Michael Tørnesin vartioiman maalin ja kerran Cillian Sheridan pääsi kokeilemaan tanskalaisen kestävyyttä, mutta ei saanut laukaukseensa voimaa ja Tørnes koppasi pallon varmasti haltuunsa. Juuri kun Klubi näytti saavan ottelun rauhoitettua, syntyi illan ensimmäinen osuma. APOEL riisti pallon keskialueella ja iski nopeasti HJK:n puolustuksen selustaan. Tomas De Vincentin syöttö vapautti Sheridanin nokikkain Tørnesin kanssa ja tällä kertaa irlantilainen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Maalin jälkeen Klubi otti ohjat käsiinsä ja hallitsi keskialueen pallollista peliä. Muutamat vaaralliset murtautumiset laidalta päättyivät kuitenkin heikkoihin ratkaisuihin, eikä kotijoukkueen maalivahti Urko Rafael Pardoa päästy juurikaan testaamaan. Vielä ennen taukoa APOEL ehti sen sijaan iskemään uudestaan. Sekava tilanne rangaistusalueen kulmalla päättyi rangaistuspotkuun, kun tuomari näki Mika Väyrysen kampanneen De Vincentin. Argentiinalainen astui itse laukomaan pilkkua, lähetti Tørnesin väärään suuntaan ja siirsi pallon maaliin.

Klubin lähtökohta toiseen puoliaikaan oli vaikea. Mika Lehkosuo yritti antaa joukkueelle piristysruisketta tuomalla kentälle Gideon Baahin, mutta APOEL onnistui jäädyttämään peliä varsin tehokkaasti. Kotijoukkueen brassi Vinicius latasi pallon ylärimaan kahdesti, kun taas HJK:n hyökkäykset pysähtyivät järjestäen puolustukseen. Klubi pystyi pitämään pallon, mutta ei onnistunut liikuttamaan vastustajaa ja murtautumaan rangaistusalueelle. Viimeisen vartin aikana yritettiin kahdella hyökkääjällä ja pakkaa nostettiin ylöspäin, mutta muurit eivät murtuneet. Parhaiksi mahdollisuuksi jäivät Demba Savagen ja Baahin laukaukset, jotka molemmat kotijoukkueen puolustus onnistui blokkaamaan ennen Pardon vartioimaa maalia.

HJK:n europelit jatkuvat Eurooppa liigan playoff-kierroksella, jonka vastustaja arvotaan perjantaina. Klubin seuraava ottelu pelataan Olympiastadionilla FC Barcelonaa vastaan lauantaina 9.8.

APOEL FC – HJK   2-0 (2-0)

(yhteistulos: 4-2)

(17. Sheridan, 43. De Vincenti [rp.])

HJK: Tørnes, Sorsa (78. Mannström), Moren, Heikkinen, Lampi, Tainio (74. Forssell), Schüller, Alho, Väyrynen (45. Baah), Lod, Savage.

Vaihdossa: Eriksson, Wallén, Konan, Viitikko.