Otteluraportti: Cork City – HJK U19 1-0

Ottelu lähti käyntiin juuri niin kuin HJK-leirissä oli uumoiltu.

Vahva ja juoksuvoimainen irlantilaisjoukkue aloitti väkevästi ja hallitsi ensimmäistä varttia. Pikkuhiljaa klubilaisten syötöt alkoivat napsua kohdalleen ja kuviot kulkea. Puolen tunnin pelin jälkeen saatiin hyviltä vetopaikoilta kaksikin vapaapotkua peräkkäin. 30. minuutilla Saku Ylätupa kaadettiin. 18-metristä Valtteri Vesiaho laukoi hiukan yläkulmasta ohi. 33. minuutilla Omar Jama vedettiin nurin, vapaapotkun 25-metristä tykitti Obed Malolo, mutta maalivahti torjui.

Ensimmäisen puoliajan lopulla hallinta siirtyi taas kotijoukkueelle ja se sai kovaa painetta HJK:n maalille. Juuri ennen taukovihellystä pallo osui ylärimaan, josta se pomppasi yli.

Toisen jakson alku oli HJK:lle murheellinen. Vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä pallo osui ruuhkan takaa Omar Jamaa käteen ja vietiin pilkulle. Siellä oli 1-0. Vierasmaalisäännön mukaan Klubille olisi riittänyt pelistä 1-1 tulos ja sitä totisesti haettiin.

Vaihdoilla haettiin lisää hyökkäysvoimaa ja palloa vyörytettiin kohti Corkin maalia kerta toisensa jälkeen. Lassi Lappalainen irtosi kevyesti isäntien otteesta ja sai keskityksiä ja vetoja aikaan. Timo Stavitski pääsi vetämään useamman kerran lähietäisyydeltä ja parhaimmasta paikasta pallo pelastui maaliviivalta. Kulmasta pääsivät puskemaan niin Aapo Halme kuin vaihdosta peliin tullut Eetu Vertainen, mutta molemmat niukasti ohi. Vielä lisäajalla pallo pyöri Corkin maalin edessä, mutta sitä ei saatu sisään.

Harmillisen niukasti, ensin kotona 0-0 ja sitten 1-0 vieraissa, loppui HJK:n nuorten taival UEFA Youth Leaguessa. Peliesitys kuitenkin näytti, että näistä nuorista miehistä kuullaan vielä.

– Pelin luonne oli hyvin saman tyyppinen kuin Helsingissä. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla vaikeita hetkiä, jossa vastustajalla oli kaksi paikkaa tehdä maali. Tehtiin vähän huonoja valintoja, menetettiin turhissa paikoissa palloja ja oltiin kaksinkamppailuissa fyysisesti vaikeuksissa niin kauan kuin vastustaja jaksoi.

– Toinen jakso tietenkin alkoi heikosti, kun täysin kontrollissa ollut tilanne päätyi meidän pelaajan käteen ja pilkusta pallo sisään. Sen jälkeen pystyttiin luomaan hyviä tilanteita tasaiseen tahtiin ja viimeiset 25-30 minuuttia pelattiin käytännössä pieniä hetkiä lukuun ottamatta yhtä maalia. Valitettavasti tärkeintä, maalia, ei pystytty tekemään niistä 5-6 erinomaisesta maalipaikasta.

– Päällimmäinen tunne koko joukkueella on tietysti valtava pettymys. Cork City osoittautui olevansa hyvä joukkue, jolla on selkeät omat vahvuudet, mutta ottelupari oli ehdottomasti sellainen, josta halusimme mennä jatkoon. Pystyimme luomaan 180 minuutin aikana kymmenkunta hyvää maalipaikkaa, mutta emme päättämään niitä tehoiksi, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela HJK:n nuorten esitystä