Otteluraportti: DIF-HJK 3-1 (1-1)

HJK aloitti harjoitusottelun Djurgårdens IF:ää vastaan terävästi ja hallitsi koko avauspuolikasta luoden tukun hyviä maalintekotilanteita. DIF keskittyi ensimmäisellä jaksolla vastustajan torjumiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Kotijoukkue pääsi juhlimaan maalia ensimmäiseksi, kun Jesper Arvidsson pääsi puskemaan kulmapotkusta pallon vapaasti Klubin maaliin. Arvidssonin terävä juoksu etutolpalle karisti puolustuksen kintereiltä ja topparilla oli helppo työ puskea pallo ohi Saku-Pekka Sahlgrenin.

Klubi nousi kuitenkin hetken kuluttua ansaitusti tasoihin, kun japanilainen testipelaaja Masato Fukui jatkoi Erfan Zenelin kulmapotkun vaikeasta asennosta verkon perukoille. Maalin jälkeen Klubilla oli ensimmäisen jakson aikana vielä useita laadukkaita tekopaikkoja, mutta palloa ei saatu toistamiseen ruotsalaisten maaliin.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut DIF, joka loi painetta HJK:n puolustukseen. Kotijoukkue pääsi hallitsemaan peliä ja luomaan paljon hyviä paikkoja Klubin maalille. Lopulta painostus tuotti tulosta 67. minuutin kohdalla, kun Kevin Walkerin upea vapaapotku reilusta 20 metristä painui vastustamattomasti Klubin maalin etuylänurkkaan ja siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon. DIF pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia kymmenen minuuttia myöhemmin, kun James Keene pääsi laukomaan loppulukemiksi 3-1. Kotijoukkueen kolmatta maalia edelsi HJK-kippari Sebastian Sorsan karkea purkuvirhe keskialueella, jonka seurauksena DIF pääsi läpiajoon. Ensimmäisen laukauksen Klubin maalilla hyvin torjunut Sahlgren vielä torjui, mutta Keenen jatkotilanne oli jo liikaa.

Näin HJK kärsi kauden toisessa pelissään ensimmäisen tappionsa, kun DIF kukisti Klubin 3-1. Mika Lehkosuo kommentoi tuoreeltaan ottelun jälkeen, että kauden ensimmäiseksi isolla kentällä pelatuksi otteluksi DIF-peli ajoi hienosti asiansa. Ensimmäistä puoliaikaa ”Bana” piti onnistuuneena ja kertoi, että toisella jaksolla vastustaja otti Klubilta tilan pois. Lehkosuo piti ottelun olosuhteita erinomaisina ja totesi, että tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.

DIF-HJK 3-1 (1-1)

(15. Arvidsson, 67. Walker, 78. Keene – 19. Fukui)

Katso videokooste: HJK TV