Otteluraportti: F.C. København – HJK 2-0 (0-0)

HJK kärsi kirvelevän 2-0 -tappion Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelussaan tanskalaista F.C. Københavnia vastaan. Tiukka kamppailu kääntyi kööpenhaminalaisille toisella puoliajalla, kun vaihdosta kentälle tullut Nikolai Jørgensen iski pallon kahdesti Toni Doblasin vartioimaan maaliin eikä Klubi kyennyt vastaamaan. Tappiosta huolimatta HJK osoitti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pystyvänsä taistelemaan tasaisesti pisteistä B-lohkossa, jonka illan toisessa ottelussa Club Brugge ja Torino jakoivat pisteet 0-0 -tasapelillä.

Klubi oli saada otteluun lentävän lähdön, kun Teemu Tainion ovela pystysyöttö lähetti HJK-debyyttinsä tehneen Aristide Bancén nokikkain maalivathi Stephan Andersenin kanssa. Hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut sijoittamaan palloa ohi vastaan syöksyneen veskarin ja illan ensimmäinen osuma jäi odottamaan syntymistään. Pian perään Tainio pääsi itse yrittämään 20 metristä, mutta komea laukaus painui niukasti ohi kotijoukkueen maalin. Hiljalleen tanskalaiset saivat otteen kamppailusta. Toni Doblas joutui parikin kertaa torjuntatöihin ruotsalaisen Alexander Kacaniklicin hätyytellessä Klubin maalia, mutta piti maalinsa puhtaana lopulta ongelmitta ja tauolle siirryttiin tasaisissa tunnelmissa.

Toisella puoliajalla København otti pelin vahvasti haltuunsa. Laukaukset viuhuivat kohti Doblasin maalia kotijoukkueen rynnistäessä rikkomaan kuparista, mutta Klubi pystyi pitämään tasatuloksesta kiinni. Ratkaisevan sysäyksen København sai peliinsä, kun taitava Nikolai Jørgensen tuli kentälle vaihtopenkiltä tunnin pelin kohdalla. Pian perään Markus Heikkinen joutui liukumaan Kacaniklicin nurin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Andreas Corneliusin laukaus suuntautui kohti alanurkkaa, mutta Doblas venytti upeasti kudin tielle ja piti Klubin kiinni pisteensyrjässä. Paine kuitenkin jatkoi kasvamistaan ja lopulta kävi liian kovaksi. Jørgensen sai pallon haltuunsa HJK:n rangaistusalueella huonon purun seurauksena ja pommitti pelivälineen pienestä kulmasta verkon perukoille. Demba Savagelle aukesi mahdollisuus tuoda helsinkiläiset tasoihin varttia ennen päätösvihellystä, mutta viimeistely puolittaisesta läpiajosta viisti niukasti ohi kotijoukkueen maalin. Hetkeä myöhemmin Jørgensen löi lopullisen niitin ottelulle. Pierre Bengtsson pelattiin vapaaksi vasemmalla laidalla ja laitapuolustajan keskitys löysi Jørgensenin pään, eikä voimakas pusku jättänyt Doblasille mahdollisuuksia.

Klubin pelit jatkuvat jo sunnuntaina 21.9. kello 18.30, kun IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Sonera Stadiumille. Seuraavan Eurooppa-liigan kamppailunsa HJK pelaa torstaina 2.10. Lohkon ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu belgialainen Club Brugge.

F.C. København – HJK 2-0

(68. Jørgensen, 81. Jørgensen)

HJK: Doblas; Sorsa, Moren, Heikkinen, Lampi; Tainio, Annan; Savage (77. Zeneli), Lod, Porokara (71. Kandji); Bancé.

Vaihdossa: Eriksson, Baah, Väyrynen, Heikkilä, Perovuo.