Otteluraportti: FC Haka – HJK 0-3 (0-0)

Mika Lehkosuon pesti HJK:n päävalmentajana sai parhaan mahdollisen alun, kun Klubi paineli Suomen Cupin välieriin tyylipuhtaalla 3-0 -vierasvoitolla FC Hakasta. Ykkösessä tällä kaudella pelaava Haka hätyytteli ajoittain vaarallisestikin HJK:n maalia, mutta Oussou Konanin, Robin Lodin ja Nikolai Alhon toisen puoliajan osumat upottivat lopulta tarmokkaasti taistelleet valkeakoskelaiset. Lehkosuo valitsi ensimmäiseen otteluunsa osittain loukkaantumisten sanelemana sekoituksen joukkueen nuoria ja kokeneempia pelaajia. Mikael Forssellin, Mika Väyrysen, Sebastian Mannströmin ja Mac Kandjin poissaolot avasivat avauskokoonpanoon tilaa Fredrik Lassakselle sekä Emerik Grönroosille, jotka suoriutuivatkin urakastaan hienosti.

Klubi aloitti ottelun vahvalla rynnistyksellä. Päättäväisellä rytmillä joukkue loi monipuolisesti tilanteita Hakan maalille, mutta viimeistelyt jättivät toivomisen varaa. 18. minuutilla Grönroos karkasi laidalta Baahin syötöstä ja löysi rangaistusalueelle hakeutuneen Alhon, mutta vasemman jalan laukaus epäonnistui ja pomppi päin Konania. Hetkeä myöhemmin Lassaksen upea läpisyöttö vapautti Lodin nokikkain maalivahti Ville Kauppisen kanssa, mutta nosto ei uponnut verkon perukoille. Puoliajan lopussa kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui siirtämään painetta pois omalta maaliltaan. Eetu Muinoselle aukesi loistava paikka viedä Haka johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta pyssytys painui yli Michael Tørnesin vartioiman maalin.

Toisen puoliajan alussa Haka otti ohjat käsiinsä. Venance Zézé aiheutti harmaita hiuksia muutamaan otteeseen Klubin puolustukselle, ja laiturin harhauttelun päätteeksi Muinonen pääsi kokeilemaan avopaikasta, mutta oikeana laitapuolustajana pelannut Tapio Heikkilä ehti torjumaan pallon pois maaliviivalta. 58. minuutilla ottelu sai ratkaisevan käänteen. Baah pelasi Grönroosin vapaaksi laidalla ja tämä löysi rangaistusalueella vaanineen Konanin. Norsunluurannikkolainen otti pallon haltuun rauhallisesti, kääntyi tyylikkäästi ja sijoitti pallon ohi Kauppisen. Johtomaali antoi Klubille lisää virtaa ja väsynyt Haka ei pystynyt enää roikkumaan taistelussa mukana. Lopullisesti selkärangan katkaisi Lod. Kentälle vaihdetut Rasmus Schüller ja loukkaantumisestaan toipunut Demba Savage juonivat laidassa ja pallo jäi kimpoilemaan rangaistusalueen edustalle. Alho tökkäsi pelivälineen Lodille ja tämä pamautti tarkan kudin maalin alanurkkaan. Alho asetteli ottelun lopussa vielä kirsikan kakun päälle riistämällä HJK:n vahvan prässin päätteeksi pallon Hakan puolustukselta ja niittaamalla sen etualanurkkaan.

3-0 -voitto vei Klubin jo neljän joukkoon tämänvuotisessa Suomen Cupissa. HJK:n lisäksi jäljellä ovat vielä IFK Mariehamn, FC Lahti ja FC Inter. Välieräparit arvotaan 21.5. ja ottelu pelataan 16.8. Seuraavan ottelunsa HJK pelaa sunnuntaina Vaasassa, kun Veikkausliigan ottelussa vastaan asettuu VPS.

FC Haka – HJK   0-3 (0-0)

(58. Konan, 75. Lod, 87. Alho)

HJK: Tørnes; Heikkilä, Moren, Heikkinen, Baah (80. Sorsa); Tainio, Lassas (60. Schüller); Alho, Lod, Grönroos (66. Savage); Konan.

Vaihdossa: Wallén, Lehtinen, Lampi.