Otteluraportti: FC Honka – HJK 1-1 (0-0)

HJK jatkoi tappiotonta putkeaan, mutta joutui tyytymään yhteen pisteeseen keskiviikkona FC Hongan vieraana. 1-1 päättyneessä jännitysnäytelmässä molemmilla joukkueilla oli hetkensä ja paikkansa, mutta parempi joukkue jäi jo toista kertaa tänä vuonna ratkaisematta paikalliskamppailussa. Mac Kandji vei Klubin johtoon toisella puoliajalla espoolaisten puolustuksen virheen jälkeen, mutta nuoren Aristote Mboman tasoitusosuma vei voiton HJK:n ulottumattomiin. Samalla päättyi Klubin maalia vartioineen Michael Tørnesin upea, yhteensä 961 minuuttia kestänyt nollaputki.

Ottelun alku oli HJK:lta vahva. Hyökkäyksiä painettiin Hongan maalia kohti tasaiseen tahtiin ja erityisesti Robin Lod löysi paljon tilaa kotijoukkueen puolustuslinjan edestä, mutta aivan avopaikat antoivat odottaa itseään. Loppua kohden niitäkin aukeni. Lod pääsi kahdesti kokeilemaan Daniel Kollarin kestävyyttä lähietäisyydeltä, mutta nuori maalivahti piti pitansa. Ennen taukoa puolestaan Demba Savagella oli pari paikkaa viedä Klubi johtoon, mutta gambialaisen viimeistelyt lensivät taivaan tuuliin. Hongalta lähimmäksi maalintekoa pääsi Roni Porokara, joka oli saada pallon haltuunsa aivan Klubin maalin edessä, mutta viime hetkellä Markus Heikkinen ehti estämään maalipörssin kärkinimen yrityksen.

Toinen puoliaika sai vauhdikkaan alun ja peli aaltoili nopeasti puolelta toiselle. Kollar ehti jälleen tielle Savagen yritykseen, eikä Veli Lampi onnistunut viimeistelemään paluupallosta. Kohta hyvin torjunut maalivahti kuitenkin ohitettiin. Mac Kandji pääsi väliin Hongan puolustajien lepsuun syöttelyyn, paineli ohitse topparista ja sijoitti pallon tolpan juuren ohi vastaan tulleen Kollarin. Maali kuitenkin sai Hongan vain sisuuntumaan. Espoolaiset painoivat pelin painopisteen väkisin Klubin päätyyn ja puolustus joutui pysymään jatkuvasti tarkkaavaisena. Henri Aalto oli iskeä tasoituksen päästessään kokeilemaan vapaasta paikasta rangaistusalueen sisällä, mutta Tørnes sai näppejään väliin ja pallo kimposi molemman tolpan kautta pois HJK:n maalilta. Hetkeä myöhemmin Hongan vaarallinen keskitys jäi pomppimaan Klubin alueella, purkuyritys epäonnistui ja pallo Aristote Mboma pääsi tuikkaamaan pallon tolpan juureen. Tasoituksen jälkeen molemmat ryhmät jahtasivat raivokkaasti voittomaalia. Savagella ja Porokaralla oli kentän molemmissa päissä omat mahdollisuutensa ratkaista peli, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

HJK:n ottelut jatkuvat ensi viikon maanantaina 23.6. Sonera Stadiumilla kello 18.30 alkavalla ottelulla TPS:ää vastaan.

FC Honka – HJK   1-1 (0-0)

HJK: Tørnes, Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi (84. Baah), Tainio, Väyrynen, Alho (84. Konan), Lod, Savage (76. Mannström), Kandji.

Vaihtopenkillä: Wallén, Heikkilä, Forssell, Lassas.

Muuta:  Kymmenes peräkkäinen tappioton ottelu (11 kaikissa kilpailuissa), Kandji maalipörssin kärkeen kauden kuudennella maalillaan