Otteluraportti: FC Inter – HJK 0-0

HJK:n avauskokoonpano oli pistetty uusiksi torstain europelin jäljiltä. IFK Göteborgia vastaan aloittaneista Turussa avaukseen astelivat vain Ivan Tatomirović, Ville Jalasto, Medo ja Nikolai Alho. Maalivahti Markus Uusitalon edessä alakerrassa luutivat toppari Aapo Halme ja laitapakkina toistamiseen Veikkausliiga-pelissä Obed Malolo. Keskikentällä aloittivat Sebastian Dalhlström ja Toni Kolehmainen sekä hyökkäyksessä kokenut Mikael Forssell ja nuori Lassi Lappalainen.

Ottelun alku sujui isäntäjoukkue Interin painostuksessa. Noin vartin pelin jälkeen turkulaiset saivat pallon Markus Uusitalon vartioiman Klubi-maalin ylärimaan, mutta puolustuksen avustuksella pallo pysyi maaliivan ulkopuolella.

Interin alkurynnistyksen jälkeen pelin tempo tasaantui ja HJK pääsi luomaan painetta isäntien päätyyn. Klubi oli lähellä tehdä avausmaalin, kun kellossa oli 32 minuuttia. Aapo Halmeen pusku kulmapotkusta tulleeseen keskitykseen painui kuitenkin hienoisesti Interin maalin ohi. Tauolle mentiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Tauolla Lehkosuo teki jo ensimmäisen vaihdon. Ville Jalasto vaihdettiin Sebastian Sorsaan. Tavoitteena oli vähentää molempien kuormitusta europelien välissä.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Vaikka peli aaltoili päästä päähän, ei kumpikaan joukkue saanut luotua tilanteita maalintekoon. Klubin puolustus piti Interin iskut vakuuttavasti loitolla Uusitalon maalista. Halmeen johdolla Interin yritykset kuihtuivat hyvissä ajoin kasaan.

HJK haki lopussa lisää vauhtia vaihtopenkiltä, kun Alfredo Morelos ja Anthony Annan korvasivat Forssellin ja Sebastian Dahlströmin. Buffalo toikin heti eloa hyökkäyspäähän. Lassi Lappalainen ja Morelos saivat heti muutaman hyvän kuvion aikaan keskenään.

83. minuutilla HJK sai kulman, jonka jälkitilanteesta Obed Malolo pääsi vetämään, mutta maalivahti Lehtovaara torjui. Toisen puoliajan loppuun asti mentiin Klubin painostuksessa, mutta maaleja ei saatu aikaan. Näin lopputuloksena oli maaliton tasapeli ja piste tuliaisiksi Töölöön.

– Aika kaksijakoinen ottelu. Meillä oli tosi huonoja vaiheita ja tosi hyviä vaiheita. Varmasti melko oikeutettu tulos, toiselle puoliajalle kentälle tullut Sebastian Sorsa kommentoi.

Pisteen myötä HJK jatkaa sarjassa toisena.

Torstaina Eurooppa-liigan karsintapelit jatkuvat Helsingissä, kun IFK Göteborg saapuu Klubin vieraaksi Sonera Stadiumille. Liput otteluun tästä »

FC Inter – HJK 0-0

Katso ottelun tilastot »