Otteluraportti: FC Inter – HJK 3-2

Edellisellä kierroksella ryöpytyksen FC Lahden taholta kokenut Klubi lähti kiillottamaan kilpeään Turkuun, jossa helsinkiläisiä isännöi sarjataulukon häntäpäässä kamppaileva Inter.

Klubi ei kuitenkaan saanut parasta peliään käyntiin missään vaiheessa, ja lopulta pisteet jäivät Turkuu 3-2 lukemin.

Kotijoukkue Inter onnistui melko pian avausvihellyksen jälkeen painamaan painetta HJK:n päätyyn. Peliä oli takana vain 16 minuuttia, kun isännät onnistuivat maalinteossa. Njazi Kuqin syöttö tavoitti läpi karanneen Kennedy Ugoalan, joka onnistui taiteilemaan pallon verkon perukoille, ohi hyvin vastaan tulleen Thomas Dähnen.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen HJK sai ensimmäisen paikkansa. Anthony Annanin tulinen kaukolaukaus painui kuitenkin hienoisesti ohi Jukka Lehtovaaran vartioiman Inter-maalin

Klubin maalivahti Dähne piti ajoittain joukkuettaan pystyssä. Ensimmäisen puoliajan pelastuksiin lukeutui muun muassa Solomon Duahin läpiajon torjunta.

Dähne oli kuitenkin voimaton, kun 38 minuutin kohdalla Kuqi tuplasi Interin johdon Klubin puolustuksen uinahtaessa.

– Aivan liikaa pallonmenetyksiä tuli keskialueella. Peliä olisi pitänyt saada tehtyä enemmän laitojen kautta. Inter iski vahvasti vastaan pallonriistojen jälkeen, Ville Jalasto kuvaili ensimmäistä puoliaikaa.

Toiselle puoliajalle Sebastian Dahlström sai tehdä kentällä tilaa Odulle, joka toikin lisää aktiivisuutta Klubin hyökkäykseen.

HJK rikkoi kuparisensa, kun peliä oli takana 53 minuuttia. Dähne avasi torjunnan jälkeen nopeasti Alfredo Morelosille, joka kirmasi karkuun puolustajaltaan. Kolumbialaisen poikkisyöttö tavoitti maalinedustalta Akseli Pelvaksen, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään rysään.

Kesken Klubin kirin Inter kaatoi sangollisen kylmää vettä vieraiden niskaan. Jukka Lehtovaaran pitkän maalipotkun ansiosta Kuqi karkasi läpiajoon, eikä Inter-pelurin viimeistely jättänyt Dähnelle mahdollisuuksia.

73. minuutin kohdalla Klubi osoitti vielä taisteluhenkeä. Odu hankki oivalla haastolla rangaistuspotkun, jonka Pelvas upotti kauniisti maaliin.

HJK:n lopun kova yritys ei tuottanut kuitenkaan enää lisäosumia ja näin varmistui sarjakärjen toinen perättäinen tappio.

– Emme tehneet ensimmäisellä puoliajalla asioita niin kuin oli sovittu. Kenttätasapaino oli huono, tunnusti Sebastian Sorsa lehdistötilaisuudessa.

HJK:n kausi jatkuu keskiviikkona 21.9., kun RoPS saapuu Sonera Stadiumille Helsinkiin. Ottelu alkaa kello 18:30.

FC Inter – HJK 3-2 (2-0)

Maalit: 17′ Ugoala, 39′ Kuqi, 66′ Kuqi – 53′ Pelvas, 73′ Pelvas (rp)