Otteluraportti: FC Lahti – HJK 1-2 (0-1)

Oivassa pelivireessä oleva HJK lähti Lahden Kisapuistoon hakemaan pisteitä kotikentällään tappiottomalta FC Lahdelta hyvin valmistautuneena. Klubi onnistuikin katkaisemaan Lahden kotiovoittojen putken loppunumeroiden ollessa 1-2.

HJK lähti viikon toiseen otteluunsa hakemaan kolmea pistettä. Lahti oli iskenyt peräti yhdeksän maalia aikaisemmissa kolmessa kotiottelussaan. Aurinkoisessa Lahden Kisapuistossa yli 3600 katsojan edessä nähtiinkin ensiminuutista lähtien vauhdikasta peliä, eikä tilannekovuudessa säästelty.

Runsaslukuisen ja äänekkään vieraskannattajajoukon iloksi Klubi iski ottelun avausmaalin jo yhdeksän peliminuutin kohdalla. Odu haastoi laidasta hyvin Lahden rangaistusalueen kulmalta, ja yllätti niin lahtelaisten puolustuksen, kuin maalivahti Tomi Maanojankin maanuoliaisella etukulmasta.

Avausmaalin jälkeen pallonhallinta oli isäntäjoukkueen, HJK:n kytätessä paikkoja vastaiskuun. Klubin tiivis puolustus piti kuitenkin Kuhnuri-hyökkääjät poissa paraatipaikoilta.

Lahden paras paikka ensimmäisellä puoliajalla syntyi kulmapotkusta, josta Pyry Kärkkäinen pääsi puskemaan melko vapaasti. Tuo pusku kuitenkin suuntautui yli Thomas Dähnen vartioiman HJK-maalin.

Koko toinen puoliaika oli isäntien näennäistä hallintaa, HJK:n puolustaessa tarkasti. Ainoa nukahdus tapahtui 61 minuutin kohdalla, kun Mikko Hauhia pääsi iskemään maalin Klubi-pelaajien keskeltä Kalle Multasen esityöstä.

Lahden kavennusmaalia oli kuitenkin edeltänyt voittomaaliksi jäänyt Taye Taiwon osuma pilkulta. Rangaistuslaukaus tuomittiin Maanojan kaadettua Alfredo Morelosin, joka karkasi Kuhnureiden puolustukselta Atomin ilmiömäisen noston saattelemana.

HJK:n puolustuspeli toimi maanantaisen Inter-pelin tavoin hyvin, eikä Lahti päässyt juurikaan huippuvaarallisille tekopaikoille.

Päävalmentaja Lehkosuo antoi kunniaa omiensa kurinalaisuudelle:
– Tämä oli meiltä taktisesti viisas peli. Ensimmäiseen vierasvoittoon pääkaupunkiseudun ulkopuolella täytyy olla tyytyväinen.

Voiton myötä HJK:n voittoputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi. Ensi torstaina 26.5. Stadi on sinivalkoinen, sillä Sonera Stadiumilla on fudiskevään odotetuin tapahtuma, Stadin Derby HJK-HIFK.

FC Lahti – HJK 1-2 (0-1)

Maalit: 61′ Hauhia – 9′ Odu, 59′ Taiwo (rp)