Otteluraportti: FF Jaro-HJK 1-1 (0-1)

Klubin voitottomien otteluiden sarja sai jatkoa sunnuntaina, kun sinivalkoiset pelasivat 1-1 tasapelin Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan. Maaleista vastasivat Atom ja Didier Kadio.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun tarkkaillen ja avauskympin aikana tilanteita ei nähty kummassakaan päädyssä. Klubi oli hyödyntää jo ensimmäisen kunnollisen paikkansa noin 20 minuutin kohdalla. Taye Taiwo tarjosi vasemmalta laidalta tarkkaakin tarkemman keskityksen maalinedustalle hiipineelle Atomille, joka liukui pallon tyylikkäästi maaliin. Linjatuomarin lippu nousi kuitenkin ylös paitsion merkiksi ja helsinkiläisten maali jäi hyväksymättä.

Seuraavaa HJK-maalia ei enää hylätty. Jaron kulmapotkusta syntynyt tilanne lähti Matti Klingan hyvästä katkosta ja pallo päätyi keskialueelle. Erfan Zeneli väläytti nopeuttaan ja pinkoi palloon ennen isäntien pelaajia. Zeneli otti pallon haltuunsa ja lähetti tarkan läpisyötön kohti Atomia. Japanilainen sai Zenelin tarkan syötön haltuunsa ja pääsi viimeistelemään rauhassa. Tulinen laukaus ohitti Jaro-vahti Emil Öhbergin ja painui verkon perukoille tolpan kautta, 0-1.

HJK:lla oli vielä kaksi lisäpaikkaa ensimmäisen jakson aikana, kun Demba Savagelle ja Atomille aukesi hyvät tilanteet, mutta Klubi-pelurit eivät onnistuneet enää lisämaalien teossa.

Toiselle jaksolle tuli uudella asenteella varustettu Jaro. Punapaitainen isäntäjoukkue tuli vakuuttavalla vyöryllä kohti Klubin maalia ja hallitseva Suomen mestari oli hätää kärsimässä Jaron liukkaiden hyökkäysten kanssa. Thomas Dähne oli kuitenkin jälleen hyvässä vireessä ja Klubin puolustus onnistui pitämään Jaron hyökkäykset poissa parhailta maalintekosektoreilta.

Kesken Jaron painostuksen oli HJK iskeä toisen osumansa. Macoumba Kandji pelasi loistavasti Atomin jo illan toiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa japanilainen ei onnistunut viimeistelyssään. Atom kompastui ratkaisevalla hetkellä, eikä ehtinyt pystyyn tarpeeksi ajoissa yrittääkseen viimeistelyä.

Ottelua oli jäljellä vajaa vartti, kun Jaro sai hyvin pelanneen HJK-debyntantti Aapo Halmeen rikkeen jälkeen erikoistilanteen. Alexei Eremenko Junior lähetti hyvän keskityksen maalille ja Didier Kadio nousi korkeimmalle pääpallossa. Pallo tyylikkäästi takayläkulmaan ja peli tasan 1-1.

Klubille aukesi heti seuraavasta hyökkäyksestä hyvä paikka kuitata Jaron tasoitusmaali, mutta Kandjin viimeistely puolittaisesta läpiajosta pysähtyi Öhbergin jalkatorjuntaan. Kun lisämaaleja ei puolittaisista tilanteista huolimatta enää nähty, päädyttiin Pietarsaaressa pistejakoon.

Tasapelistä saama piste nosti Klubin jälleen tasapisteisiin SJK:n kanssa sarjan kärkeen. SJK pelasi aiemmin sunnuntaina maalittoman tasapelin kotikentällään FC Lahtea vastaan. Klubin seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 20.9. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Tuolloin vastassa on Veikkausliigan kärkikamppailussa RoPS. Tervetuloa kannustamaan Klubi kohti Suomen mestaruutta tärkeässä pelissä! 

HJK: Dähne; Sorsa, Ojala (46. Böckerman), Halme, Taiwo; Klinga, Schüller; Savage, Atom, Zeneli (86. Lingman); Kandji

Vaihdossa: Sahlgren, Ylönen, Ademir

FF Jaro-HJK 1-1 (0-1)

(76′ Kadio – 30′ Atom)