Otteluraportti: FF Jaro – HJK 1-4 (0-1)

HJK päätti historiallisen viikkonsa komeaan 4-1 -voittoon FF Jaron vieraana Pietarsaaressa. Sebastian Mannströmin ja Gideon Baahin osumat veivät Klubin johtoon Hendrik Helmken tasoittaessa kamppailun välissä, ja Oussou Konanin kaksi loppuhetkien maalia ratkaisivat kamppailun lopullisesti HJK:lle. Vain kolme päivää Rapid Wien -taistelun jälkeen käyty kamppailu ei ollut helppo rasti helsinkiläisille, mutta vahva ja ammattimainen esitys toi mukanaan kolme pistettä, jotka saattavat osoittautua elintärkeäksi loppukauden mestaruuskamppailussa.

Ottelu alkoi odotetun tasaisena. Jaro loi kamppailun ensimmäisen paikan kulmapotkusta kymmenen minuutin kohdalla, mutta Patrik Byskata ei saanut puskuaan suunnattua kohti Toni Doblasin vartioimaa maalia. Klubin ensimmäiset paikat rakentuivat entistä seuraansa vastaan pelannneelle Sebastian Mannströmille. Vielä ensimmäisestä paikastaan laituri pyssytti ohi prässättyään pallon itselleen vastustajan puoliskolla, mutta toisella yrityksellään Mannström osui. Erfan Zeneli ja Gideon Baah pelasivat loistavasti yhteen vasemmalla laidalla, avaten Baahille syöttöpaikan päätyrajalla. Syöttö maata pitkin pyöri Mannströmin lapikkaaseen kuin tarjottimelle ja tämä kiskaisi pallon varmasti maaliin.

Toisen puoliskon alussa iski Jaro. Kulmapotku kimpoili ihmismassasta alueen kulmalle vapaaksi jääneelle Hendrik Helmkelle, jonka kuti otti onnekkaan kimmokkeen ja sujahti maaliin ohi Toni Doblasin. Molemmille joukkueille aukesi omat tilaisuutensa siirtyä johtoon, mutta lopulta ratkaisijaksi nousi Gideon Baah. Erfan Zenelin vapaapotku kimpoili rangaistusalueen rajalla odottaneelle laitapuolustajalle, joka otti pallon ilmassa haltuun ja kaapaisi upean laukauksen maalin ylänurkkaan. Ghanalainen oli tärkeässä osassa myös ottelun lopullisesti ratkaisseessa kolmannessa osumassa. Baah riisti pallon hyökkäysalueella ja antoi pomppivan keskityksen maalin edustalla odottaneelle Oussou Konanille, joka sijoitti pelivälineen tyylikkäästi ohi maalivahti Jesse Östin. Vielä oli aikaa yhdelle osumalle. Markus Heikkinen taisteli pallon itselleen keskialueella ja pelasi Konanin jälleen vauhtiin. Taidokas haltuunotto ja illan toinen osuma sijoituksella, 1-4.

HJK:n etumatka sarjan kärjessä kasvoi voitolla jo 7 pisteen mittaiseksi, kun sarjaa on pelaamatta Klubin osalta 8 ottelua. Seuraavan kerran HJK on tulessa maajoukkuetauon jälkeen perjantaina 12.9., kun vieraaksi Sonera Stadiumille saapuu KuPS.

 

FF Jaro – HJK   1-4 (0-1)

(52. Helmke – 31. Mannström, 72. Baah, 84. Konan, 90. Konan) 

HJK: Doblas, Lampi, Moren, Heikkilä, Baah, Lassas (63. Heikkinen), Perovuo, Mannström (72. Sorsa), Lod, Zeneli, Konan.  

Vaihdossa: Eriksson, Wallén, Lehtinen, Tainio, Viitikko.