Otteluraportti: Gnistan – HJK 0-4

HJK kohtasi kauden toisessa Suomen Cupin ottelussaan Ykköseen nousseen Gnistanin. Talin hallissa käytyyn otteluun kotijoukkue Gnistan oli houkutellut hyvin kannustusjoukkoja ja omia junioreita paikalle. Ottelun alussa pidettiin hiljainen hetki hiljaittain menehtyneen jalkapallolegendan ja HJK:n Hall Of Fame -pelaajan Miikka Toivolan muistolle.

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin pieniä muutoksia edelliseen peliin. Edustusjoukkueessa debytoi 17-vuotias puolustaja Samu Laitinen. Lucas Kaufmann antoi testinäyttöjä ja maalissa oli Thomas Dähne.

Ottelun ensimmäinen jakso oli HJK:n selvää hallintaa. Jo viiden minuutin kohdalla Sebastian Dahlström pääsi laukomaan, mutta pallo meni niukasti ohi. Kun kellossa oli 11 minuuttia, viime pelissä kaksi maalia tehnyt Akseli Pelvas pääsi vetopaikkaan, eikä erehtynyt. Klubi siirtyi ansaitusti 0-1 johtoon.

Muun muassa testipelaajan näyttöjä antanut Lucas Kaufmann pääsi useammankin kerran yrittämään vetopaikkaan, mutta tuloksetta. Ottelukellon näyttäessä 42 minuuttia Rafinha eteni vasemmalta laidalta ja latasi pallon hallitusti maalin alakulmaan. Heti perään, juuri ennen taukovihellystä, Pelvas tykitti toisen maalinsa ja tauolle mentiin HJK:n kolmen maalin johdossa.

Ottelun 60. minuutilla Klubi teki kaksi vaihtoa, kun viime pelin avauskokoonpanossa olleet nuoret Saku Ylätupa ja Lassi Lappalainen menivät kentälle. Kahden maalin Pelvas ja laidassa pirteästi pelannut Evans Mensah tulivat pois. Ketterä Ylätupa oli heti vaikeasti pideltävä Gnistanin puolustukselle ja hänet kaadettiin 65.minuutilla rangaistuspotkun arvoisesti. Sebastian Dahlström sijoitti pallon varmasti pilkulta maaliin, 0-4.

67. minuutilla saatiin taas tuoreita kasvoja kentälle, kun 17-vuotias puolustaja ja debytantti Valtteri Vesiaho korvasi Ville Jalaston.

Gnistan sai luotua lopussa muutaman hyvän paikan Klubin maalille, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Thomas Dähne lopulta pääsi melkoisen helpolla. Lopputulos 0-4 vastasi hyvin pelitapahtumia.

Suomen Cup jatkuu HJK:n osalta maanantaina 13.2. KTP:tä vastaan.