Otteluraportti: GrIFK – HJK 0-3

HJK lähti lauantaiaamuisessa Talin hallissa pelattuun otteluun kokeneella kokoonpanolla. Päävalmentaja Lehkosuo painotti ennen ottelua, että kauden alkua ajatellen erityisesti uusien pelaajien sisäänajo ja yhteispelin hiominen on nyt tärkeää. Atom palasi avauskokoonpanoon ensi kerta sitten viime kesän loukkaantumisen. Joukkueen kapteenina ottelussa toimi ensi kertaa 20-vuotias Sebastian Dahlström, joka viime kaudella nousi edustusmiehistöön Klubi 04:n riveistä.

Pelin alku näytti hiukan uneliaalta. Mutta pikkuhiljaa Klubi sai syöttöpelin kulkemaan ja muutamia vaarallisia kulmia. 31. minuutilla Sebastian Dahlström ryösti röyhkeästi pallon omassa hyökkäyspäässä, harhautti muutaman pelaajan ja syötti Alfredo Moreloksen nappipaikkaan. Buffalo Morelos sijoitti pallon hallitusti alanurkkaan ja tilanteeksi 0-1.

43. minuutilla sama kaksikko väläytti vielä vaarallisesti. Dahlström ryösti pallon keskialueella ja syötti Morelokselle jalkaan, mutta veto pamahti ylärimaan.

Tauolla HJK teki yhden vaihdon. Maalintekijä Morelos tuli pois ja kentälle asteli Ousman Jallow.

Toisen jakson alussa 50. minuutilla Atom pääsi väläyttämään vaarallisuuttaan ja hänet kaadettiin rangaistusalueella. Siitä seuranneen pilkun sijoitti vuorenvarmasti sisään Mosa ja Klubi siirtyi kahden maalin johtoon.

55. minuutilla Lucas Kaufmann otettiin vaihtoon ja viime pelissä KTP:tä vastaan loistanut 18-vuotias Lassi Lappalainen vaihdettiin kentälle. 65. minuutilla pirteästi laidassa pelannut Evans Mensah syöttää Jallow’n hienosti vetopaikkaan, mutta sijoitus menee hiuksenhienosti ohi. Hetki sen jälkeen oli Mensahin vuoro tulla vaihtoon ja kentälle asteli Akseli Pelvas, jolla on Suomen Cupin peleistä kontollaan jo neljä tehtyä maalia.

Pelvas tuli tälläkin kertaa vahvasti peliin mukaan. 78. minuutilla Pelvas kuljetti laidasta ja antoi hallitusti syötön maalin eteen Atomille. Tämän oli helppo sijoittaa lukemiksi 0-3.

Hyviä paikkoja Granin maalin edustalle saatiin vielä pelin lopussakin, mutta lisää maaleja ei enää syntynyt. Veikkausliigajoukkueen ja Ykkösen joukkueen tasoero näkyi niin tässä kuin aiemmissakin otteluissa selvästi.

HJK:n maaliero Ykkösen ja Kakkosen joukkueita vastaan pelatuista Suomen Cupin peleistä on tähän mennessä 14-2. Vastustajaksi saadaan Cupissa ensimmäisen kerran Veikkausliigajoukkue, kun 1.3. HJK saa vieraakseen HIFK:n. Pelipaikka, Sonera Stadium tai Tali, varmistetaan lähempänä ottelua.