Otteluraportti: Hammarbylle niukka voitto lauantain molemmista kamppailuista

Naiset: HJK vs HIF 0-1 (0-0)

Naisten ottelusta muodostui vähämaalinen kamppailu, jossa ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla.

Tasaisesti edenneellä ensimmäisellä puoliajalla vierailija Hammarby onnistui luomaan pari vaarallista tekopaikkaa, mutta HJK:n puolustus, viimeisenä lukkonaan maalivahti Lotta Rosenström onnistui pitämään lukemat nollissa.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaltaisena. Hammarby hallitsi hienoisesti, mutta Klubi pääsi ajoittain iskemään vastaan. Varsin vaarallisiin tekopaikkoihin HJK ei kuitenkaan päässyt, ja Emma Holmgren Hammarbyn maalilla selvisi ottelusta melko vähällä.

Ottelun ainoa osuma nähtiin vasta toisen puoliskon lisäajalla, kun koko ottelun erinomaisesti esiintynyt Julia Zigiotti pelasi pallon maalinedustalle, jossa väijynyt Frida Sjöberg onnistui lopulta tökkäämään pelivälineen verkon perukoille.

Naisten ottelu pelattiin poikkeuksellisesti 2 x 35 minuutin mittaisena.

Miehet: HJK vs HIF 3-4 (2-1)

Miesten ottelussa maaleja nähtiinkin reippaasti, mutta ratkaisu nähtiin jälleen vasta aivan lopussa.

Ensimmäisellä puoliajalla Klubi oli kuskin paikalla. Avauskokoonpanossa kaikki pelaajat olivat viime kauden mestareita, ja peli oli myös sen näköistä. Vaikka Hammarby iskikin avausosuman jo toisella peliminuutilla, ei HJK ollut hetkeäkään vaikeuksissa.

Filip Valenčič tasoitti ottelun upean kuvion päätteeksi, ja vielä ennen puoliaikaa Enoch Banza pääsi nikkaamaan isännät johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta.

Puoliajalla Lehkosuo vaihtoi koko kentällisen. Kentälle tulleet 11 pelaajaa edustavat kaikki lähtökohtaisesti Klubi 04:ä.

Hammarby saikin selvän otteen pelistä, ja se iskikin nopeaan tahtiin kaksi osumaa siirtyen johtoon.

Klubi ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vauhdikkaat nuorukaiset onnistuivat rakentamaan tekopaikkoja. Lopulta kova työ palkittiin, kun Rony Huhtala karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon varmuudella verkkoon.

Lopussa Klubilla oli vielä pari hyvää hyökkäystä, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Hammarby puolestaan käytti ottelun lopun ainoan tekopaikkansa. Aivan varsinaisen peliajan lopussa Ba Dibba iski illan toisen osumansa, varmistaen vierailla 4-3 voiton.

HJK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina 10.2.2018, kun Klubi matkaa Tallinnaan FC Floran vieraaksi. Ottelu pelataan kello 15:00 Sportland Arenalla. Seuraava kotiottelu on jo ensi lauantaina, kun HJK kohtaa PEPO:n Suomen Cupissa klo 14.00 alustavasti Talin jalkapallohallissa.