Otteluraportti: Heikko viimeistely jätti karvaan maun

Sarjan piikkipaikalla viilettävä HJK ja kahdeksantena oleva VPS avasivat kautensa keskinäisellä kamppailulla. Silloin Klubi oli Helsingissä murskaavasti parempi 5-0 lukemin.

Tälläkin kertaa Klubi oli selvästi hallitseva osapuoli, mutta heikko viimeistely yhdistettynä VPS:n vaarallisiin vastaiskuihin jätti karvaan maun.

1. puoliaika

Ottelu Vaasassa lähti käyntiin vieraiden hallinnalla. Ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi kuitenkin VPS:n toimesta. Vaasalaisten nopea vastahyökkäys laidalta tuotti avopaikan maalilla, mutta Juha Hakola ohjasi pallon lähietäisyydeltä Thomas Dähnen vartioiman Klubi-maalin yläriman kautta yli.

Sen jälkeen HJK onnistui luomaan useita paikkoja. Evans Mensah kokeili vedollaan VPS-vahti Marko Meeritsin venymistä, mutta virolaismolari torjui pallon. Heti perään Faith Obilorin pusku painui vaivoin ohitse.

Puolen tunnin kohdalla vuorostaan Dähne joutui venymään, kun saksalainen liimasi Hakolan puolittaisesta läpiajosta lähettämän vedon varmuudella.

Klubi onnistui luomaan nopeasti kaksi perättäistä paikkaan, kun ensiksi Akseli Pelvas kokeili Meeritsin reaktioita, ja heti perään kulmapotkun jälkitilanteesta pallo meni aina VPS-maalin maaliviivalle.

VPS-puolustus putsasi tilanteen, josta alkaneesta vastaiskusta Steven Morrissey karkasi läpiajoon. VPS-hyökkääjä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti, eikä Sebastian Strandvall epäonnistunut pilkulta, vaikka Dähne olikin vedossa hyvin mukana.

Puoliajan lopulla Alfredo Morelos vielä puski pallon maalikehikkoon, mutta vauhdikkaan nelivitosen jälkeen tauolle siirryttiin isäntien johdossa.

2. puoliaika

HJK aloitti toisen puoliajan valtaisella paineella. Atom hätyytteli maalia saksipotkulla, ja heti perään Rafinhan veto kilpistyi huiman ottelun pelanneen Meeritsin hyppysiin.

Paine kuitenkin tuotti tulosta viimein 52. minuutin kohdalla. Atom syötti Morelosille boksiin, jossa väkivahva hyökkääjä suojasi palloa hienosti VPS-puolustuksen puristuksessa. Kolumbialainen onnistui tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maalin alakulmaan. Osuma oli Buffalon viides kuluvalla kaudella.

Kauaa ei ehtinyt kulua, kun ottelun viimeinen osuma nähtiin. VPS iski jälleen nopeasti vastaan, ja komean kuvion päätteeksi Joonas Vahtera sijoitti pallon maaliin.

Tämän jälkeen Klubi jatkoi hirmuista painetta, mutta urhollisesti pelannut VPS-puolustus Meerits lukkonaan piti.

HJK haki lisävauhtia vaihtojen kautta, kun Mensah vaihdettiin Anthony Annaniin, Pelvas Demba Savageen ja viimeiseinä Sebastian Dahlström teki tilaa Vincent Onovolle.

Lukuisista tekopaikoista huolimatta Klubi ei onnistunut maalinteossa, ja näin HJK:n kauden ensimmäinen tappio kirjattiin Vaasassa 2-1 numeroin.

– Tämmöstä tää on välillä. Toinen jakso pelattiin yhtä maalia, ja saatiin riittävästi paikkoja luotua, mutta ei osunut. Pahaan paikkaan VPS sai sen johtomaalin, pettynyt Juha Pirinen tiivisti ottelun jälkeen.

HJK pelaa seuraavan kamppailunsa torstaina 11.5.2017 Helsingissä, kun Töölön Telia 5G Areenalle saapuu Ilves Tampereelta. Ottelu alkaa kello 18:30. Liput myy Tiketti ».