Otteluraportti: HIFK-HJK 1-1 (1-1)

Stadin valtijaan titteli jäi selvitettäväksi 6.7. pelattavaan HJK-HIFK -otteluun, kun torstai-iltana Töölössä päädyttiin 1-1 tasatulokseen. Klubin maalista vastasi heti ottelun alussa Mike Havenaar, joka nikkasi Robin Lodin hyvän keskityksen ohi Saku Erikssonin. Tasapelipisteen IFK:lle varmisti Joni Korhosen rangaistuspilkulta laukoma maali. Tapio Heikkilä antoi ottelun erotuomarille mahdollisuuden viheltää rankkari, kun hän rikkoi Youness Rahimia rankkarialueen sisällä.

Ottelun alku oli täydellistä HJK:n dominointia. IFK ei päässyt koskemaan palloon käytännössä lainkaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttin, kun sinivalkoinen vyöry tuli hyökyaallon lailla kohti punaisten maalia. Ensimmäinen osuma tulikin heti alussa, kun Robin Lod nousi oikealta ja keskitti oikealla jalallaan korkean pallon Mike Havenaarille. 194 cm pitkä japanilaiskärki nousi pääpallossa korkeimmalle ja puski pelivälineen vuorenvarmasti ohi IFK-vahti Erikssonin.
Klubi vyörytti hyökkäyksiään ensimmäiset 20 minuuttia kovalla tahdilla. Paikkoja toiseen maaliin oli muutamia, mutta laukaukset karkasivat yli maalin ja punanuttujen uhrautuva puolustus peitti viimeisiä syöttöjä tehokkaasti.

IFK pääsi kuin varkain peliin mukaan. Rahimi nousi vasemmalta kohti maalia ja kaatui kevyehkösti kun Tapio Heikkilä tuli ahdistelemaan. Ottelun erotuomari ei aluksi tilanteeseen reagoinut, mutta päädyssä ollut neljäs erotuomari vaikutti lopulta siinä määrin erotuomari Gestraniuksen tuomioon, että pallo vietiin kuin vietiinkin pilkulle. Joni Korhonen laukoi pallon varmasti vasempaan kulmaan, kun Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Daniel Örlund aavisti toiseen kulmaan.

IFK:n tasoituksen jälkeen HJK:n hyvän alun vahva ote rauhottui ja punanutut pääsivät paremmin peliin sisään. HJK oli vieläkin aktiivisempi osapuoli ja paikkoja aukesi tasaisin väliajoin IFK:n maalille. Lähimpänä maalintekoa oli Rasmus Schüller, jonka komea pommitus jysähti kuitenkin punaisten maalin yähirteen. Rimasti pallo pomppasi miltei maaliviivalle, muttei kuitenkaan tarpeeksi sisään, jotta sinivalkoiset olisivat päässeet juhlimaan johtomaalia. Tauolle poistuttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen puoliajan alkuun tuli kotijoukkue HIFK väkevästi. Punaiset pystyivät pitämään palloa enemmän kuin avausjaksolla ja Klubi ei päässyt luomaan samalla tahdilla tilanteita isäntien päätyyn. Toisen jakson ensimmäinen kunnollinen maalipaikka syntyi 52 minuutin kohdalla, kun Lod nousi oikeaa kaistaa pitkin rangaistusalueelle. Syöttö takaviistoon ohitti kuitenkin kohteena olleen Atomin muutamalla metrillä ja johtomaali jäi haaveeksi. Pari minuuttia myöhemmin Tapio Heikkilälle sattui arviointivirhe, jonka seurauksena Pekka Sihvola pääsi läpiajoon. Örlund onnistui nappaamaan pallon jalkojensa väliin ja Sihvola joutui seuraamaan tuhannen taalan paikkansa kokoonkuivumista aitiopaikalta.

Illan komein suoritus nähtiin tunnin kohdalla. Erfan Zeneli keskitti vasemmalta ja Atom esitti uskomattoman saksipotkun korkeaan keskitykseen. Terävä saksarikuti suuntautui kuitenkin suoraan kohti Erikssonia, joka pystyi nyrkkeilemään pallon väljemmille vesille. Atomin ketteryydestä kertoo se, että mies tuli vielä kissamaisesti jaloilleen alas, eikä edes kaatunut potkua suorittaessaan.

Pari minuuttia myöhemmin isännät saivat luotua hyvää painetta Klubin maalille ja lopulta irtopalloon pääsi lataamaan vielä viime kaudella Klubia edustanut Fredrik Lassas. Lassas pamautti pallon riman kautta Klubipäätyyn ja tilanne säilyi edelleen 1-1:ssä.

HJK haki kentälle uutta virtaa vaihtomiehillä. Demba Savage ja Obed Malolo korvasivat Zenelin ja Guy Moussin, ja etenkin Savage olikin vaikea pideltävä punaisten puolustukselle. Viimeisen parinkymmenen minuutin aikana molempien joukkueiden otteissa alkoi kuitenkin näkyä väsymys ja tilanteita ei saatu luotua kumpaankaan päätyyn aiemmalla tahdilla. Atom oli pariinkin otteeseen lähellä läpiajoa, mutta syötöt olivat muutaman metrin liian pitkiä vikkelälle japanilaiselle.

Loppuunmyyty Sonera Stadium sai lopulta todistaa, kuinka Helsingin herruus jäi toistaiseksi selvittämättä, kun pisteet tasattiin 1-1 lukemin. Seuraava derby pelataan 6.7. jolloin on Klubin vuoro isännöidä HIFK:ta. Liput heinäkuun derbyyn tulevat myyntiin perjantaiaamuna.

HIFK-HJK 1-1 (1-1)

(23. Korhonen rp. – 4. Havenaar)

HJK: Örlund; Sorsa, Moren, Heikkilä, Baah; Moussi (65. Malolo), Schüller (90. Klinga); Lod, Atom, Zeneli (61. Savage); Havenaar

Vaihdossa: Sahlgren, Lampi, Mendy, Jallow