Otteluraportti: HJK – APOEL FC 2-2 (2-0)

HJK oli jo matkalla kohti upeaa kotivoittoa Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa, mutta joutui tyytymään 2-2 -tasapeliin vajaamiehisenä pelatun toisen puoliajan jälkeen kyproslaista APOEL FC:tä vastaan. Fantastisen ottelun pelannut Demba Savage nakutti Klubin jo kahden maalin karkumatkalle ensimmäisellä puoliajalla, mutta johto ei pitänyt. APOEL pääsi pelaamaan lähes koko toisen puoliajan ylivoimalla Mac Kandjin lennettyä ulos kentältä kahden keltaisen kortin seurauksena, ja Tomas De Vincentin sekä Cillian Sheridanin puskuosumat nostivat vieraat tasatulokseen hurjan taistelun päätteeksi. HJK:n näkökulmasta reilusti enemmän oli otettavissa, mutta tulos jättää joukkueelle oljenkorren toiseen osaotteluun Nikosiassa ensi keskiviikkona.

HJK näytti heti ottelun alussa vaarallisemmalta joukkueelta. Vierasjoukkueen prässi ohitettiin helposti ja syötöt laitapuolustajien selustaan tavoittivat pystyjuoksuja tehneitä hyökkääjiä. Pelattiin ottelun 11. minuuttia, kun Rasmus Schüllerin oivaltava avaus löysi Mac Kandjin keskialueelta. Hyökkääjä suojasi palloa hetken ja ujutti sitten Demba Savagen puolittaiseen läpiajoon. Savage huijasi kannassaan olleen puolustajan pois tilanteesta ja pyssytti pallon voimalla etualanurkkaan ohi maalia vartioineen Urko Pardon. Johtomaali antoi Klubille uskoa ja ryminä kohti vieraiden maalia jatkui. Savagen oivaltavat syötöt kohti toisella laidalla sinkoillutta Nikolai Alhoa aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa vieraiden puolustukselle. APOELin ainoat maalipaikat syntyivät, kun HJK:n puolustus joutui painimaan APOELin isokokoisten pelaajien kanssa erikoistilanteissa. Vielä ennen taukoa Klubin johto tuplaantui. Teemu Tainion pitkä läpisyöttö repi APOELin puolustuksen halki ja Nikolai Alho karkasi juoksukilpailussa toppari Carlaota vastaan. Brassi joutui repäisemään Alhon nurin ja pallo vietiin pilkulle. Savagen sijoitus oli vuorenvarma ja tauolle lähdettiin helsinkiläisten kahden maalin johdossa.

Toinen puoliaika sai painajaismaisen alun. Mac Kandji tulistui viheltämättä jääneestä vapaapotkusta ja tuli seuranneeseen tilanteeseen liian lujaa ja myöhässä. Tuomari nosti hyökkääjälle toisen keltaisen kortin ja ajoi Kandjin suihkuun. Ottelu kääntyi seurauksena päälaelleen. APOEL pystyi pitämään miesylivoimalla palloa, maalipaikat olivat tosin edelleen vähissä. Pato murtui 70. minuutilla. Keskitys oikealta laidalta löysi hyvän liikkeen tehneen argentiinalaishyökkääjä Tomas De Vincentin, joka puski pallon vaikeasta asennosta voimalla ylänurkkaan ohi voimattoman Michael Törnesin. Vain hetkeä myöhemmin vieraat saivat kaipaamansa tasoituksen. Klubin puolustus jähmettyi keskityspallossa ja maalin edustalle vapaaksi jäänyt irlantilaiskärki Cillian Sheridan pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille. Tulos riitti vieraille, jotka eivät lähteneet hakemaan voittomaalia uhkarohkeasti ja HJK ei pystynyt enää väsyneenä ja vajaalla pusertamaan ratkaisua.

Lukemat jättävät ratkaisun toiseen osaotteluun viikon päästä keskiviikkona 6.8. Nikosiassa. Sitä ennen HJK jatkaa kotimaista Veikkausliigaa lauantaina 2.8. vierasottelulla MYPAa vastaan.

HJK – APOEL FC   2-2 (2-0)

(11. Savage, 45. Savage – 71. De Vincenti, 74. Sheridan)

HJK: Tørnes; Sorsa, Moren, Heikkinen, Lampi; Tainio, Schüller (76. Väyrynen); Alho (77. Baah), Lod (87. Mannström), Savage; Kandji.

Vaihdossa: Eriksson, Forssell, Konan, Lassas.