Otteluraportti: HJK – Beroe 1-0

HJK onnistui kukistamaan kotikentällään Sonera stadiumilla bulgarialaisen Beroen 1-0 lukemin, mikä takasi Klubille jatkopaikan Eurooppaliigan kolmannelle karsintakierrokselle yhteistuloksella 2-1.

Viikko sitten joukkueet tasasivat pisteet 1-1 Bulgariassa. HJK lähti hieman viikon takaisesta muuttuneella kokoonpanolla, kun Sebastian Dahlströmin ja Sebastian Sorsan tilalla avauksessa viilettivät Anthony Annan ja Odu.

Ottelu lähti vahvasti isäntien hallinnassa käyntiin. Vierasmaalin tuoma tietynlainen mielenrauha näkyi Klubin otteissa ja Beroe joutui vetäytymään melko matalalle ottamaan sinivalkoisten hyökkäykset vastaan.

Koko illan ilmatilaa hallinnut Lum Rexhepi pääsi ensimmäisenä koittamaan kulmapotkusta tullutta palloa, mutta topparin pusku suuntautui vain vähäsen ohi Beroen maalin.

25. minuutin pelin jälkeen Klubi iski. Taye Taiwo lähetti kulmapotkun, joka kimpoili Rexhepin jalasta tolppaan. Pallon perään sännännyt Beroe-vahti Blagoy Makendzhiev pelasi itsensä tyystin ulos tilanteesta ja maalin eteen unohtuneella Atomilla oli helppo työ puskea paluupallo tyhjään verkkoon.

Puoliajan loppua kohden Beroe onnistui luomaan tukun vaarallisia tilanteita HJK:n maalille. Klubi-vahti Thomas Dähne kykeni kuitenkin seuraamaan vieraiden ratkaisun toisensa jälkeen suuntautuvan yli tai ohi vartioimansa maalin.

Toisella puoliajalla peli aaltoili melko tasaisena päästä päähän. Beroe oli selkä seinää vasten pakotettu hakemaan ratkaisua ja HJK haki vuorostaan vastaiskuja.

Kumpikaan ei päässyt aivan huippupaikoillle ja molempien maalivahdit keskittyivät lähinnä keskityspallojen napsimiseen.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo oli pakotettu tekemään kaksi vaihtoa, kun Taye Taiwo ja Medo loukkasivat itseään pelin lähestyessä loppuaan.

Lopussa Beroe haki tasoitusta vielä vimmatusti, mutta HJK puolusti urhoollisesti jokaisen pelaajan voimin.

Päävalmentaja Lehkosuo oli tyytyvänen omiensa esiintymiseen torstain illassa.

– Puolustimme hyvin ja tiiviisti joukkueena ja saimme aikaan tarpeeksi vaarallisia hyökkäyksiä. Seuraavalla kierroksella vastus kovenee huomattavasti. Siihen meidän pitää parantaa tästä ja pystymme kyllä sen tekemään.

HJK saa seuraavalla kierroksella vastaansa IFK Göteborgin Ruotsista. Ottelut pelataan 28.7 Göteborgissa ja 4.8 Helsingissä. Lipunmyynti ennakko-ostona kausikorttilaisille alkaa perjantaina 12.00. Yleiseen myyntiin liput tuelvat lauantaina 12.00.

HJK Helsinki – PFC Beroe 1-0 (1-0), agg. 2-1

Maali: Atom 25′

Katso ottelun tilastot »

GOAL!! HJK vs BEROE 1-0! Atom!@atomini98 @EuropaLeague #HJK #YhdessäEurooppaan #UEL #UELfi pic.twitter.com/bc9x6mUGow