Otteluraportti: HJK eteni Cupissa puolivälieriin

Avaus nelivitonen ei tuottanut maaleja suuntaan tai toiseen, mutta toisella puoliskolla tapahtui koko ottelun edestä. Ottelussa nähtiin myös uusi pelaaja HJK:n paidassa, kun brasililainen João Klauss pääsi irti tunnin jälkeen.

Klubi aloitti ottelun väkevästi ja jo kolmannella minuutilla Sebastian Dahlström pääsi ohjaamaan Juha Pirisen syötöstä, mutta viimeistely painui etutolpan ohi.

Ensimmäinen vartti meni vahvasti Klubin hallussa, mutta VPS oli heti ensimmäisessä erikoistilanteessaan vaarallinen. Markus Uusitalo sai kuitenkin näppinsä väliin laidalta lähteneeseen vapaapotkuun.

Ensimmäinen puolisko eteni tasaisissa merkeissä. Vaikka Klubi pitikin palloa enemmän hallussa, pääsi vierasjoukkue iskemään vastaan. Maalivahdit molemmissa päissä olivat tasaisen työllistettyjä.

Tiukasti puolustanut VPS onnistui tyrehdyttämään Klubin hyökkäyksestä viimeisen terävyyden, eikä jakson lopulla nähty enää huippupaikkoja. Tauolle siirryttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Puoliajalla Klubi teki yhden vaihdon, kun Daniel O’Shaughnessy korvasi topparin paikalla Ville Jalaston.

Toisen puoliskon kolmannella minuutilla Klubi oli lähellä rikkoa kuparisen kun Mosa laukoi upeasti kaukaa, mutta veto pamahti ylärimaan säästäen VPS:n takaiskulta.

64. minuutilla Klubi teki toisen vaihtonsa, kun Akseli Pelvas otettiin sivuun ja kentälle juoksi Klubi-debyyttinsä tekevä João Klauss. Brasilialainen tuli väkevästi sisään ja hankki välittömästi kulmapotkun. Juha Pirinen lähetti pallon takatolpalle, jossa vapaana olleella O’Shaughnessyllä oli helppo työ iskeä ottelun avausmaali.

Vain viisi minuuttia edellisestä ja Klubi tuplasi johtonsa. Evans Mensah murtautui väkevästi laidalta ja tiputti pallon Mosalle, jonka tarkka laukaus painui kauniisti Marko Meeritsin vartioiman VPS-maalin alakulmaan.

Viimeisellä kympillä nähtiin kolmas ja viimeinen vaihto, kun Nikolai Alho korvasi Riku Riskin laidalla.

Ottelussa oli käynnissä 86. peliminuutti, kun Klauss pääsi upean syöttökuvion päätteeksi nokikkain VPS-vahti Meeritsin kanssa. Brasililainen käytti ensimmäisen paikkansa tehokkaasti siirtäen Klubin kolmen maalin johtoon.

VPS kuitenkin onnistui vielä kaventamaan tilanteeksi 3-1, kun Douglas Caén pusku painui Uusitalon selän taa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä HJK kuitenkin iski jälleen, kun tällä kertaa Mensah’n veto painui alanurkkaan, sinetöiden loppulukemat.

– Olemme harjoitelleet edellisen viikon erittäin intensiivisesti ja keskittyneesti. Koko joukkue on tehnyt hyvää työtä yhdessä. Tänään tuo työ näkyi ottelussa, kun toteutimme oman identiteettimme mukaista peliä, totesi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK eteni voiton myötä siis Suomen Cupin puolivälierään, jossa vastaan asettuu A-lohkon voittanut KuPS. Ottelun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Seuraavan kerran Klubi pelaa lauantaina 24.3, kun vieraaksi Telia 5G Areenalle saapuu virolainen FCI Levadia. Ottelu alkaa kello 15:00. Liput Tiketistä »