Otteluraportti: HJK – FC Honka 2-2 (1-1)

HJK tasasi tiistaina pisteet FC Hongan kanssa Sonera Stadiumilla 2-2 -tuloksella. Paikalliskamppailusta muodostui odotetun tiukka taistelu, jossa molemmilla ryhmillä oli paikkansa ratkaista ottelu edukseen. HJK:sta Mikael Forssell ja Nikolai Alho heiluttivat verkkoja puskumaaleilla, Hongasta maalinteossa onnistuivat Roni Porokara sekä Mehmet Hetemaj. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Klubi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa mielin määrin Hongan taas ottaessa ohjakset toisella. Loppua kohden kentällä nähtiin kaksi otteluruuhkan uuvuttamaa joukkuetta pelaajien antaessa kaikkensa viedäkseen pääkaupunkiseudun herruuden nimiinsä. Yleisön 7363 silmäparia saivat todistaa viimeiseen vihellykseen asti jännittävän kamppailun.

HJK sai otteluun salama-alun. Rasmus Schüllerin kierteinen vapaapotku rangaistusalueen sivulta löysi Mikael Forssellin, joka ohjasi pallon tyylikkäästi takakulmaan ohi maalivahti Walter Viitalan. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan lähes täydellisesti Klubin kontrolloima, mutta maalipaikoilla ei juhlittu. Hongan uuttera puolustaminen palkittiin puoliajan lopussa. Kaukaa tullut vapaapotku putosi keskelle HJK:n puolustusta, Porokara punnersi itsensä toppareiden väliin ja puski pallon ohi Michael Tørnesin. Kuin tyhjästä tullut osuma ennen taukovihellystä käänsi ottelun selvältä vaikuttaneen asetelman päälaelleen.

Toiselle puoliajalle kentälle saapui hurjistunut Honka. Espoolaiset rakensivat heti ensi minuuteilla vaarallisia tilanteita ja Klubin puolustus joutui tekemään töitä estääkseen vieraiden johtomaalin. 53. minuutilla verkot kuitenkin pullistuivat Tørnesin takana. Hetemaj pääsi laukomaan vaarattoman näköisestä paikasta 30 metristä ja tarkka maanuoliainen liukui alanurkkaan. Kauaa eivät espoolaiset ehtineet johtoaan juhlia. Veli Lampi pelattiin vapaaksi oikealla laidalla ja keskitys löysi etutolppaa kohti juosseen Alhon, joka nikkasi pallon varmasti maaliin. Tasoituksen jälkeen molemmilla oli paikkansa iskeä voittomaali. HJK sai pallon kahdesti maaliinkin asti Forssellin ja Oussou Konanin toimesta, mutta molemmilla kerroilla avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi. Hongan paras paikka aukeni Younes Rahimille, joka ei onnistunut sörkkimään Porokaran takatolpalle nostamaa palloa sisään.

Klubi jatkaa kotiotteluitaan jo lauantaina, jolloin Sonera Stadiumille saapuu kello 16.00 alkavassa ottelussa vastustajaksi TPS.

HJK – FC Honka   2-2 (1-1)

(6. Forssell, 56. Alho – 45. Porokara, 53. Hetemaj)

HJK: Tørnes; Lampi (81. Sorsa), Moren, Heikkilä, Baah; Heikkinen, Schüller; Alho, Lod, Kandji (67. Väyrynen); Forssell (81. Konan).

Vaihtopenkillä: Wallén, Mannström, Grönroos, Lassas.