Otteluraportti: HJK-FC Inter 5-3 rp. (0-0)

HJK nappasi lauantaina seurahistoriansa neljännen tuplamestaruuden, kun se kaatoi Suomen cupin finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen turkulaisen FC Interin. Inter tarjosi tuoreille Suomen mestareille todella kovan vastuksen ja lopulta ratkaisu venyi aina rangaistuspotkukilpailuun saakka. Pilkuissa HJK oli etevämpi ja nappasi cupin voiton taskuunsa. Suomen cupin maratontaulukossa HJK nousi FC Hakan rinnalle kaikkien aikojen menestyneimpänä joukkueena. Molemmat seurat ovat nyt voittaneet Suomen cupin 12 kertaa.

 Kirpeässä syyssäässä pelatussa finaalissa ei maalipaikoilla juhlittu. Avauspuolikkaalla HJK:lla oli pari kappaletta maalipaikkoja, jotka aukesivat Erfan Zenelille ja Robin Lodille. ”Efun” viimeistely painui niukasti Interin maalin ohitse ja Lodin kovan laukauksen torjui turkulaisten maalivahti Magnus Bahne. Interilläkin oli avauspuolikkaan lopussa loistava paikka, mutta Toni Doblas venytti kulmapotkutilanteesta tulleeseen puskuun uskomattomalla tavalla eteen.

Toisella puoliajalla maalipaikkoja aukesi vieläkin vähemmän. Ottelun tempo ei päätä huimannut, eikä kumpikaan joukkue ottanut suuria riskejä hyökkäyspelaamisessaan. Interin taktiikkana oli pelata viiden miehen puolustuslinjalla ja iskeä ärhäkkäästi vastaan aina pallon riistettyään. Puolustuslinjan peli turkulaisilla onnistui hyvin, sillä Klubi ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut luotua montaa laadukasta maalipaikkaa. Lopulta ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, vaan lopulta ratkaisu siirtyi rankkareille. Jatkoajalla HJK suoritti kaikki pelaajavaihtonsa, kun kentän jättivät Zeneli, Tainio ja Lod, joiden tilalle tulivat Väyrynen, Alho ja Perovuo.

Rangaistuspotkukilpailussa HJK:n kaikki laukojat (Kandji, Perovuo, Väyrynen, Baah, Savage) onnistuivat laukauksissaan ja kun Toni Doblas torjui Ari Nymanin yrityksen, ratkesi voitto HJK:lle.

HJK-FC Inter  5-3rp. (0-0)

Rangaistuspotkut:

HJK

Macoumba Kandji +
Joel Perovuo +
Mika Väyrynen +
Gideon Baah +
Demba Savage +
 
FC Inter
Mika Ojala +
Joni Aho +
Ari Nyman –
Tamas Gruborovics +

  

HJK: Doblas, Lampi, Baah, Heikkinen, Sorsa, Tainio (95. Alho), Annan, Savage, Lod (105. Perovuo), Zeneli (92. Väyrynen), Kandji

Vaihdossa: Eriksson, Heikkilä, Moren, Bancé