Otteluraportti: HJK – FC KTP 4-0

HJK jatkoi viime viikon Ruotsin peleistä tuttua asetelmaa. Ensimmäinen puoliaika maaleitta, toisella puoliskolla alkoi tapahtua. Tällä kertaa neljän maalin verran.

Klubi jatkoi taivaltaan Suomen Cupissa, kun vieraaksi saapui alkavalla kaudella Kakkosta pelaava KTP Kotkasta.

Ottelu oli alusta lähtien täysin isäntien hallinnassa, eikä vierasjoukkue päässyt hätyyttelemään Markus Uusitalon maalia kuin harvakseltaan.

HJK tuskaili viimeistelyn kanssa ensimmäisen puoliajan, mutta toisella tehot löytyi. Kaikki neljä osumaa syntyivät toisella nelivitosella.

Heti ottelun alusta lähtien HJK vyörytti hyökkäyksen toisen perään. Evans Mensah, Saku Ylätupa, sekä Akseli Pelvas aiheuttivat jatkuvasti vaaraa vieraiden maalilla. Lähimmäksi osumaa pääsi Moshtagh Yaghoubi, joka kolisteli tolppaa erinomaisella vapaapotkullaan.

Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalla kentälle vaihdettiin Alfredo Morelos, joka korvasi kärjessä Akseli Pelvaksen.

Ensimmäinen maali nähtiin vasta 61. minuutin kohdalla. Vain pari minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Atom unohtui yksin maalinedustalle, eikä japanilainen erehtynyt paikassa. Erinomaisen keskityksen tilanteeseen tarjoili Lucas Kaufmann.

Klubi jatkoi höyryämistä täydellä teholla, mikä tuotti tulosta viiden minuutin tehohetken aikana. 75-80 peliminuutin välillä HJK iski kolme täysosumaa.

Ensiksi Morelos iski maalin Lassi Lappalaisen täydellisestä esityöstä. Heti perään Klubin prässi puri, ja Sebastian Dahlström pääsi karkaamaan läpiajoon. Laitapuolustajana tänään ahertanut Dahlström iski toisen maalinsa Cupissa varmalla sijoituksella.

Loppunumerot 4-0 viimeisteli 18-vuotias Lassi Lappalainen, jonka tarkka veto jätti KTP-vahti Jiri Kosken vailla mahdollisuutta.

Voiton myötä Klubi vankisti asemaansa Suomen Cupin C-lohkon piikkipaikalla. Kolmesta pelistä täydet yhdeksän pistettä haalinut HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 18.2, kun GrIFK isännöi Klubia Talin jalkapallohallissa. Ottelu alkaa kello 11.

HJK – FC KTP 4-0 (0-0)

Maalit: 61′ Atom, 75′ Morelos, 76′ Dahlström, 80′ Lappalainen