Otteluraportti: HJK-FF Jaro 3-0 (0-0)

HJK nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun FF Jaro kukistui Sonera Stadiumilla 3-0. Klubin toisen peräkkäisen voiton arkkitehteinä hääräsivät tutut herrat. Maalinteosta vastasi 1-0 maalin iskenyt Erfan Zeneli ja kaksi seuraavaa viimeistellyt Demba Savage.

Klubi oli koko avauspuolikkaan selkeästi hallitsevampi osapuoli. Varsinkin ensimmäisen jakson alussa Klubi vei peliä miten tahtoi ja Jaro joutui keskittymään lähes pelkästään helsinkiläisten hyökkäyksen puolustamiseen. Veikkausliigadebyyttiään tehnyt Formose Mendy pääsi ensimmäiseen kunnolliseen maalipaikkaan noin kymmenen minuutin kohdalla, kun Mike Havenaar tiputti korkean pääpallon suoraan laiturin eteen. Mendy latasi kuitenkin pomppivasta pallosta ohitse ja maali debyytissä jäi haaveeksi.

Jaron ensimmäisen jakson paras ja käytännössä ainoa paikka aukesi kapteeni Jonas Emetille, jonka rangaistusalueelta lähtenyt viimeistely kuitenkin meni reilusti maalin yli. Klubilla paikkoja riitti ensimmäisen jakson aikana useampaankin osumaan, mutta Atomin, Schüllerin ja Mendyn yrityksistä huolimatta tauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua heti alusta lähtien. Demba Savage korvasi tauolla Mendyn ja oikealta laidalta nähtiinkin toisen jakson ajan varsinainen gambialainen pyörremyrsky. Savage oli lähellä onnistua heti toisen jakson ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta viimeistely meni tässä vaiheessa vielä pari metriä Jesse Östin vartioiman Jaro-maalin ohi.

Lopulta toista jaksoa täydellisesti dominoinut Klubi otti johtoaseman 51 minuutin kohdalla, kun Atom passasi boksiin leikanneelle Erfan Zenelille, joka laukoi pallon tarkasti verkon perukoille, 1-0. Savage aiheutti Jaron puolustukselle jatkuvasti kovaa päänvaivaa ja gambialaista ei saatu pidettyä kurissa millään. Savagen viimeistelemästä 2-0 maalista menee toki iso kiitos myös röyhkeästi rangaistusalueelle nousseelle Sebastian Sorsalle, mutta maali oli jälleen Savagea omimmillaan. Demba pelasi tilanteen uutterasti loppuun ja pääsi lopulta törkkäämään pallon ohi Östin.

3-0 maali oli sitten jo suorastaan nöyryytystä. Savage riisti pallon Jaron puolustuksesta ja karkasi yksi yhtä vastaan tilanteesta karkuun Johan Brunnellilta, joka jäi selvästi jälkeen Savagen painettua kaasun pohjaan. Savage karkasi laidalleen vapaaseen vetopaikkaan ja sijoitti pallon vuorenvarmasti vasempaan kulmaan, 3-0.

Klubilla oli jopa paikkoja neljänteenkin maaliin, mutta lopulta 3-0 jäi taululle loppuun saakka. Voiton myötä HJK nousi sarjataulukossa viiden pelatun pelin jälkeen 11 pisteeseen ja on edelleen sarjan kärjessä. HJK:n seuraava ottelu on ensi perjantaina 8.5. Kuopiossa, missä vastassa on KuPS. Seuraava kotipeli pelataan maanantaina 11.5. kun Sonera Stadiumille saapuu vieraita Vaasasta, VPS.

HJK-FF Jaro 3-0 (0-0)

 

(51′ Zeneli, 66′ 87′ Savage)

HJK: Örlund; Sorsa, Heikkilä, Baah (82. Heikkinen), Lampi; Schüller, Lod; Mendy (46. Savage), Atom (75. Klinga), Zeneli; Havenaar

Vaihdossa: Sahlgren, Lehtinen, Malolo, Moussi

Katso ottelun tilastot tästä »