Otteluraportti: HJK-FK Ventspils 1-0 (agg 4-1)

HJK nappasi paikkansa Mestarien liigan kolmannelta karsintakierrokselta, kun se kaatoi latvialaisen FK Ventspilsin kaksiosaisessa ottelussa yhteismaalein 4-1. Ensimmäisessa osassa Latviasta haetun 1-3 vierasvoiton jatkoksi sinivalkoiset nappasivat myös Helsingissä voiton, 1-0 lukemin.

Toisen kierroksen ratkaisseeseen toiseen osaotteluun lähdettäessä pohdittiin, kuinka avoimesti Ventspils lähtee hyökkäämään HJK:n kahden maalin johtoasemaa kaventaakseen. Latvialaisvieraat olivat läpi ottelun yllättävän hampaattomia ja sinikeltaisilta nähtiin todella vähän riskinottoja hyökkäyssuuntaan. Peli toi jo ennakkoon odotetun tuloksen: HJK marssi kolmannelle kierrokselle ja Ventspilsin taival päättyi Sonera Stadiumille.

Ensimmäisen puoliajan aikana ei maalipaikoilla herkuteltu. Molemmat joukkueet tyytyivät katselemaan enemmän toisen tekemistä ja kun Ventspils ei prässiään nostanu yli puolenkentän kertaakaan koko jakson aikana, joutui Klubikin hyökkäämään kohti latvialaisten täysin miehittämää omaa aluetta.

Vaikka huippupaikoilta vältyttiin, oli vaarallisia tilanteita molemmissa päädyssä. Rasmus Schüller oli jälleen oivalla pelipäällä ja vapauttikin ensimmäisen jakson aikana niin Erfan Zeneliä, kuin Atomiakin pahantekoon. Viimeistely-yritykset jäivät kuitenkin vaisuiksi ja Ventspils-vahti Vitalijs Melnicenkon ei tarvinnut venyä parhainpaansa.

Ventspilsillä oli avausjaksolla kaksi tilannetta, joissa pallo oli päätyä Klubin maaliin. Keskikenttäpelaaja Ritvars Rugins pääsi puskemaan vajaasta 15 metristä hyvään keskitykseen, mutta latvialaisen kaunis pusku painui kymmenen senttiä HJK-maalin takatolpasta ohi ja Klubipäädyssä upeaa tunnelmaa koko ottelun pitänyt fanikatsomo pääsi huokaisemaan helpoituksesta. Toinen paikka aukesi pirteästi pelanneelle Ndue Mujecille. Hyökkääjän tulinen kuti vajaasta 30 metristä ei ollut helppo, mutta Daniel Örlund selvitti kovan laukauksen rauhallisen tyylikkäästi.

Odottava ilmapiiri jatkui toisenkin jakson aikana. Latvialaisten tankista tuntui loppuvan menovesi ja Ventspilsin ryhmitys valuikin entistä alemmaksi, vaikka valmentaja Jurgis Puchinsks yritti kaikkensa kentänlaidalla saadakseen oman joukkueensa hyökkäämään.

Lopulta HJK onnistui ottelun ainoan maalin tekemisessä. Gideon Baah sai pallon vasempaan laitaan tulleesta kimmokkeesta ja lähetti heti ensimmäisellä kosketuksella täydellisen keskityksen kohti vierasjoukkueen maalia. Mike Havenaar hyökkäsi palloon hyvin, Demba Savage hämäsi juoksullaan hienosti Ventspils-puolustaja Vitalijs Barinovsin ja Havenaar jäi vartioimatta. Hyvänä pääpelaajana japanilaishyökkääjällä oli helppo työ nikata pallo verkonperukoille ja johdattaa Klubi 1-0 voittoon kotiyleisön edessä.

Mestarien liigan kolmannella kierroksella Klubi kohtaa voittajan NK Mariborin (Slovenia) ja FC Astanan (Kazakstan) välisestä otteluparista. Ratkaiseva Astana-Maribor -ottelu pelataan keskiviikkona ja siihen lähdetään slovenialaisten 1-0 johtoasemasta.

HJK: Örlund; Sorsa (87. Peiponen), Heikkinen, Heikkilä, Baah;