Otteluraportti: HJK – IFK M 1-1

Veikkausliigan kärkikamppailu veti Töölöön lähes täyden stadionin. Peli oli vauhdikas, mutta lopputulos isäntäjoukkueelle pettymys.

Sarjaykkönen IFK Mariehamn ja sarjakakkonen HJK tarjosivat melkein 10 000-päiselle yleisölle todellista perjantai-illan huumaa, sillä panos oli kova ja ottelu vauhdikas. Ahvenanmaalta faneja oli matkustanut omiaan kannustamaan satapäin ja kannattajien marssi kaikui iloisesti pitkin Mannerheimintietä.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK meni johtoon 27. peliminuutilla, kun Alfredo Morelos iski maalin ja räjäytti kotiyleisön riemun ylimmilleen.

Nopeasta vastahyökkäyksestä päästiin luomaan vaarallinen tilanne ja Nikolai Alho pääsi hyvään paikkaan, mutta ei vetänyt ja syöttö meni omien ulottumattomiin. Myös Akseli Pelvas pääsi vetopaikkaan, mutta veto lähti päin maalivahtia. IFK Mariehamn sai luotua maalipaikkoja ja kerran Taye Taiwo pelasti pallon aivan maaliviivalta.

Toinen jakso oli Klubin dominointia. Pelaajat tekivät paljon työtä, mutta yksi virhe vei kaksi pistettä. Vieraat löivät palloa hanakasti pitkillä vedoilla keskelle ja kerran HJK:n puolustus haparoi. Kun maalivahti Thomas Dähne vielä liukastui tilanteessa, rankaisivat saarelaiset Kangaskolkan ohjatessa tasoituksen sinivalkoisten verkon perälle.

Tasapeli tarkoittaa, että IFK Mariehamn johtaa Veikkausliigaa yhden pisteen johdossa. HJK on kakkosena ja kohtaa maanantaina Tampereella Ilveksen ja 23.10. sunnuntaina sarjan päätöskierroksella kotona Töölössä SJK:n.

HJK – IFK Mariehamn 1-1 (1-0)

Maalit: 26′ Morelos – 77′ Kangaskolkka

Katso ottelun tilastot »

Katso valmentajien kommentit lehdistötilaisuudessa:

HJK:n Toni Kolehmaisen haastattelu: