Otteluraportti: HJK – IFK M 2-0

Kauden avauspeliin Klubi lähti vain voitto mielessään ja se näkyi pelissä ensi hetkistä lähtien. Kotijoukkue hallitsi peliä ja hyvä vire välittyi katsomoon asti. Tauolle mentiin vielä 0-0 tilanteessa, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua.

67. minuutilla Taye Taiwo antoi laidasta tarkan keskityksen, josta 167-senttinen Atom pääsi puskemaan Veikkausliigan kauden avausosuman. Pelikellon näyttäessä 83. minuuttia Klubi-paitaan paluun tehnyt Mikael Forssell puolestaan syötti Atomille, joka kylmän viileästi pisti pallon jo toistamiseen verkon perille. Vielä aivan pelin lopussa Suomi-debyytin tehnyt, AC Milanista lainattu Odu pääsi maalivahdin kanssa kasvokkain ja nosti taidokkaasti maalivahti Viitalan yli, mutta pallo osui ylärimaan.

Ennen ottelua päävalmentaja Lehkosuo painotti erikoistilannepelaamisen tärkeyttä saarelaisia vastaan. Ottelun jälkeen Lehkosuo kehui joukkuettaan.

– Meidän puolustus hoiti erikoistilanteet varmasti, pystyimme eliminoimaan vastustajan vahvuudet. Ensimmäisessä pelissä pisteitten saaminen on tärkeää ja tänään tuli kotivoitto ja nollapeli. Maaleja olisi voinut tulla meille enemmänkin, kertoi Lehkosuo.

Tänään HJK:lla oli monia ensikertalaisia Veikkausliigassa, Medo teki tunteikkaan paluun omiensa joukkoon ja toinen paluumuuttaja Mikael Forssell syötti maalin. Ikimuistoisin hetki taisi kuitenkin olla 17-vuotiaalla hyökkääjällä Lassi Lappalaisella, joka teki Veikkausliiga-debyyttinsä tulemalla vaihdosta sisään ottelun lopussa.