Otteluraportti: HJK – IFK Mariehamn 1-0 (0-0)

Viimeisten sekuntien ratkaisuosuma toi Klubille 1-0 -voiton Mika Lehkosuon kotidebyytistä IFK Mariehamnia vastaan. Demba Savagen kauden ensimmäinen maali riitti täysiin pisteisiin tasaisessa trillerissä, mutta tilanteita riitti jo ennen ottelun ainokaista. Pallo kulki liukkaasti märällä alustalla ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan lukuisia tilanteita ottelun kääntämiseksi. Päävalmentaja Lehkosuo oli tyytyväinen pisteisiin, mutta löysi joukkueen esityksestä rutkasti parannettavaa.
  • Tänään meillä kävi vähän tuuri. Ensimmäinen ottelu itselläni täällä, olisin ilman muuta halunnut paremman esityksen. Pelistä löytyi hyökkäysmalleja, joita olemme harjoitelleet, mutta teemme asioita vielä verkkaisesti. Ensimmäisellä puoliajalla tekeminen oli hidasta. Toiselle puoliajalle pääsimme mukaan paremmin, ja peli alkoi kääntyä.

Avausjaksolla parhaat paikat loi vierasjoukkue. Petteri Forsell oli lähellä maalintekoa jo ottelun ensi minuuteilla, kova pyssy tärähti HJK:n maalin ylärimaan ja kimposi Klubin onneksi pois maalin edessä kärkkyneen Luis Solignacin ulottuvilta. Hetkeä myöhemmin Oussou Konan pelasi näppärästi yhteen Robin Lodin kanssa ja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta maarianhaminalaisten maalivahti Simon Nurme koppasi laukauksen syliinsä. Puoliskon paras paikka aukesi IFK Mariehamnin Bernardo Ribeirolle, joka ehti väliin Michael Tørnesille tarkoitettuun syöttöön ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta tanskalaisen loistava jalkatorjunta piti nollat taululla.

• Kiinnitimme tauolla huomiota pallottomien pelaajien liikkumiseen ja siihen, että syöttämiseen saataisiin vauhtia ja tehoja, että saisimme parempia syöttöketjuja, kertoi Lehkosuo ottelun jälkeen.
Keinot toimivat. Klubi sai toiseen puoliaikaan vahvan alun ja höyrysi kohti vierasjoukkueen maalia. Laukaukset satelivat päin Nurmen vartioimaa maalia, mutta maaliviivan yli pallo ei uponnut. Niin Rasmus Schüller, Oussou Konan kuin Teemu Tainiokin sai todeta sihdin olevan pikkuisen vinossa, ja loput hoiteli IFK:n maalivahti. Kymmenen minuuttia ennen loppua vieraille aukesi vastahyökkäyksen päätteeksi loistava paikka ryöstää pisteet saarelle, mutta Tørnes jatkoi unelmapelastuksiaan torjumalla Forsellin tuikkauksen ja piti HJK:n toiveet elossa. Yliaika venyi molempien maalivahtien jouduttua paikkailtavaksi toisella puoliskolla, mutta vielä seitsemännellä lisäminuutilla näytti ettei joukkueiden paremmuus selviäisi. Sitten Tainio ja Schüller löysivät kohti rangaistusaluetta painelleen Gideon Baahin, joka jatkoi pallon vasemmalla laidalla hyökkäykseen syöksyneelle Savagelle. Savage pelasi pallon takaisin keskustaan kohti maalin edustalle saapunutta Baahia, mutta peliväline ottikin kimmokkeen IFK Mariehamnin pelaajasta ja pomppasi verkon perukoille ohi hölmistyneen Nurmen.

Lehkosuon aikakausi HJK:ssa on alkanut suotuisien tähtien alla, kolmella voitolla. Maanantaina 12.5. Klubilla on mahdollisuus jatkaa putkea, kun se matkustaa Rovaniemelle kohtaamaan Veikkausliigan vierasottelussa RoPSin. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 16.5. jolloin kärkikamppailussa vieraaksi saapuu Antti Muurisen valmentama MYPA.

HJK – IFK Mariehamn   1-0 (0-0)

(90+. Savage)

HJK: Tørnes; Sorsa, Moren, Heikkilä, Baah; Tainio, Schüller; Savage, Lod (78. Väyrynen), Alho (65. Mannström); Konan.

Vaihtopelaajat: Wallén, Heikkinen, Forssell, Lampi, Lassas.