Otteluraportti: HJK-Ilves 2-1 (1-1)

HJK aloitti ensimmäise jakson hyvin ja Ilveksen päätyyn alkoi sadella tilanteita muutaman ensimmäisen minuutin hiljaiselon jälkeen. Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka aukesi ottelun seitsemännellä minuutilla Demba Savagelle. Erfan Zeneli ja Atom pelasivat jo Ilves-vahti Mika Hilanderin ulos tilanteesta, mutta Savage ei päässyt puskemaan palloa tyhjään maaliin, vaan Ilveksen puolustajat pystyivät selvittämään tilanteen viime hetkellä.

Seuraavaa kunnon paikkaa Klubi ei enää jättänyt käyttämättä ja sama mies, Savage, onnistui tällä kertaa viimeistelyssään. Koko tilanne lähti Rasmus Schüllerin oivallisesta pystysyötöstä oikealle laidalle nousseelle Sebastian Sorsalle, joka keskitti pallon maalille. Mike Havenaar nousi maalin edessä korkeimmalle ja jatkoi pallon päällään takanaan olleelle Zenelille. Zeneli jatkoi pallon maalinedustalla kytänneelle Savagelle, jolla oli helppo työ pistää pallo pussiin ja viedä isännät maalin johtoon.

Klubin seuraavaa hyvää tilannetta ei tarvinnut kauaa odotella. Muutama minuutti maalista ja Atom pelattiin vasemmalta puolittain läpi, mutta japanilaisen pienestä kulmasta lähtenyt terävä kuti ei tuottanut liikaa vaikeuksia Mika Hilanderille.

Ilves puolestaan käytti hyväkseen ensimmäisen jakson ainoan tilanteensa. Tomi Petrescu antoi kulmapotkun vasemmalta ja Mika Lahtinen nousi maalilla korkeimmalle. Pusku ohitti keskityspalloon ryntäämässä olleen Saku-Pekka Sahlgrenin ja vieraat pääsivät kuin varkain peliin mukaan.

Klubi ei tasoitusmaalista lamaantunut, vaan alkoi vyöryttää hyökkäyksiään entistäkin suuremmalla raivolla. Savagelle aukesi vajaan puolen tunnin kohdalla hyvä tilanne, kun Atom ja Zeneli pelasivat jälleen hyvin yhteen, mutta Savagen jatko suoraan ilmasta painui ohi maalin.

Seuraavat paikat aukesivat keskityspalloista. Ensin Zeneli keskitti pallon kohti Havenaaria, joka sai hyvän puskun aikaiseksi Ilves-puolustuksen kammottavasta repimisestä huolimatta. Seuranneesta kulmapotkusta pääsi lopulta puskemaan Tapio Heikkilä lyhyenä pelatun kulmakuvion päätteeksi. Heikkilän läheltä lähtenyt pusku suuntautui kuitenkin hieman yli Ilveksen maalin.

Myös Savagelle aukesi vielä ensimmäisen jakson aikana hyvä tilanne, kun hän pääsi yrittämään boksissa kimpoillutta irtopalloa suoraan ilmasta. Karatepotkua yrittänyt Savage osui kuitenkin huonoksi onnekseen pallon lisäksi myös väliin rynnänneeseen Ilves-puolustajaan ja sai tilanteesta varoituksen. Kauden neljäs kortti tarkoittaa samalla miehelle huilia Klubin seuraavasta ottelusta, joka pelataan sunnuntaina Lahdessa.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa Klubi rakensi vielä yhden hyvän tilanteen. Zeneli keskitti pallon matalana boksissa päivystäneelle Havenaarille, mutta puolustajat pelastivat blokillaan varman maalin ja tauolle poistuttiin 1-1 lukemissa.

Toisella jaksolla pelin tempo ei pysynyt avauspuolikkaan tasolla. Klubi loi toisenkin jakson alussa paljon paikkoja, mutta ensimmäisen nelivitosen kaltaista myllytystä ei tamperelaisten päädyssä nähty.

Sebastian Sorsa vei Klubin kuitenkin Klubin uudestaan johtoon, kun toista jaksoa oli pelattu vajaa kymmenen minuuttia. Savage keskitti oikealta, Havenaar tiputti loistavasti päällään pallon Sorsalle, joka pääsi viimeistelemään lähes tyhjään maaliin. Havenaarin suorituksen arvoa nostaa se, että Ilveksen puolustaja roikkui miehessä kaksin käsin kiinni japanilaisen antaessa maalisyöttöä.

Johtomaalin jälkeen HJK ei enää jatkanut aktiivista hyökkäyspelaamistaan, vaan sinivalkoiset päästivät myös vierailijaa mukaan peliin. Päävalmentaja Mika Lehkosuolta ei tästä pyyhkeitä kotijoukkueelle ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tullut, vaikka ”Bana” suurimmalta osin olikin tyytyväinen HJK:n pelaamiseen.

60 ja 75 peliminuutin välillä tapahtuneista tilanteista ei juurikaan kerrottavaa löydy. Viimeisen vartin aikana Ilves pääsi pari kertaa vaarallisen oloisesti kohti Klubin maalia, mutta tamperelaisten viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi teräviä ja Ilveksen oli lopulta tyytyminen maalin tappioon. Klubilla puolestaan oli lopussa loistotilanne iskeä kolmaskin osuma, kun isännät pääsivät varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ylivoimahyökkäykseen. Atomin syöttö lipui kuitenkin kaikkien vastahyökkäykseen osallistuneiden pelaajien ulottumattomiin ja peli päättyi 2-1.

HJK:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina 7.6. jolloin sinivalkoiset matkustavat Lahteen, missä vastaan asettuu FC Lahti. Ottelu alkaa kello 14.00 ja on katsottavissa YLE:n kanavilta.

HJK: Sahlgren; Sorsa, Heikkinen, Heikkilä, Peiponen; Schüller, Kolehmainen (67. Malolo); Savage, Atom, Zeneli (60. Mendy); Havenaar (84. Jallow)

Vaihdossa: Örlund, Lampi, Moussi, Klinga

HJK-Ilves 2-1 (1-1)