Otteluraportti: HJK ja KuPS tasasivat pisteet

Roope Riski petasi illan parhaan paikan velipojalleen Riku Riskille.

Veikkausliigan komealla voitolla Hongasta avannut HJK joutui toisessakin ottelussa kovan testin äärelle, kun Klubi matkasi sunnuntaiksi Kuopioon KuPSin vieraaksi.

Ensimmäinen puoliaika:

Klubi lähti kauden toiseen kamppailuunsa tismalleen samalla avauskokoonpanolla kuin Honkaa vastaan. Pelikuntoon parantunut Luis Murillo teki paluun kokoonpanoon ja aloitti ottelun vaihdossa.

Ottelun alku edettiin tasaisissa merkeissä. Peli oli vauhdikasta, mutta molemmissa päissä hyökkäysten rakentelu katkesi melko aikaisessa vaiheessa kerta toisensa jälkeen, eikä maalivahdeista kumpikaan joutunut puuttumaan peliin.

Pallosta käytiin keskialueella jatkuvasti kiivasta kamppailua, eikä Klubi saanut juurikaan pelattua palloa vikkelälle hyökkäystriolleen. Molemmassa päädyssä parhaat paikat tulivatkin erikoistilanteista, mutta niistäkään ei varsinaista vaaraa lopulta päässyt syntymään.

Vihdoin 37. minuutilla nähtiin ensimmäinen kunnon tekopaikka, joka syntyi HJK:lle nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Filip Valenčičin keskitys tuli KuPS-vahti Otso Virtasen kautta Lucas Lingmanille, jonka maltillinen nosto kiersi kuitenkin ohi takatolpasta harmillisen niukasti.

Tauolle siirryttiin lopulta melko oikeutetusti maalittomassa tasatilanteessa.

Ensimmäinen nelivitonen oli molemmilta joukkueilta äärimmäisen tarkkaa ja riskitöntä pelaamista, ja tiiviin puolustuspelin myötä tekopaikat jäivät uupumaan.

Toinen puoliaika:

HJK teki ensimmäisen vaihtonsa tauon myötä, kun Riku Riski korvasi Atomin kentällä.

Vain reilu minuutin pelin jälkeen Riski oli todella lähellä iskeä ottelun avausmaalin. David Browne teki erinomaisen esityön vasemmalta laidalta, ja lopulta pallo tuli Roope Riskin pään kautta takatolpalle Rikun ulottuville, mutta Virtasen huima pelastus esti osuman.

Heti perään KuPS sai luotua ensimmäisen vaarallisen paikkansa, mutta lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus painui Hugo Kedon vartioiman maalin sivuverkkoon. Seuranneella pelikatkolla Klubi teki toisen vaihdon, kun Matti Peltola tuli Bubacarin tilalle.

Räväkän alun jälkeen peli jälleen seesteytyi hieman. Vauhtia silti riitti, mutta hyökkäyspäässä HJK:lla puuttui maltti viimeisissä ratkaisuissa. Puolustuspäässä Klubi jatkoi erinomaisia otteita, eikä KuPS päässyt yllättämään Daniel O’Shaughnessyn ja Miro Tenhon johtamaa linjaa.

Kolmas vaihto nähtiin 20 minuutin pelin jälkeen, kun Dylan Murnane otettiin sivuun ja Murillo otti vasemman pakin paikan. Lisää vaihtoja seurasi reilu kymppi ennen täyttä aikaa Casper Terhon ja Luís Henriquen tullessa kentälle. Tilaa tekivät Browne ja Valenčič.

Ottelun viimeisillä minuuteilla pelin painopiste painui isäntien päätyyn ja HJK sai kolme perättäistä kulmapotkua. Maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt, vaan KuPSin puolustus kesti tilanteet. Heti perään Riku Riski vielä tarjoili pallon päätyrajan tuntumasta maalinedustalle, mutta syöttö ei tavoittanut Roope Riskiä tai Terhoa.

Lopulta maaleja ei Kuopion illassa nähty ja pisteet jaettiin 0-0 tasatuloksen myötä.

HJK:lla oli paremmat saumat maalintekoon, mutta kokonaisuudessaan kamppailu oli todella tasainen. Keto selvisi maalillaan melko vähällä, ja KuPSin pari kaukolaukausta jäivätkin Klubin veräjänvartijan ainoiksi torjunnoiksi.

HJK:n kokoonpano: Keto, Murnane (65. Murillo), O’Shaughnessy, Tenho, Saksela – Atom (46. Riku Riski), Bubacar (50. Peltola), Lingman – Browne (78. Terho), Ro Riski, Valenčič (78. Luís Henrique)

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 8.5., kun Klubi ja KuPS iskevät yhteen Helsingin Olympiastadionilla Suomen Cupin finaalissa. Ottelu alkaa kello 15:00.