Otteluraportti: HJK jälleen tyly isäntä SJK:lle

HJK – SJK 4-0 (1-0)
Maalit: 7′ Alho, 68′ Klauss, 70′ Klauss, 82′ Vertainen

Klubin avauskokoonpanossa ei nähty yllätyksiä, mutta kolmas peli viikkoon näkyi pienenä rotaationa. Ilahduttavaa oli Roni Peiposen paluu kentille loukkaantumisen jälkeen.

Vaihdossa Klubilla sen sijaan oli peräti kolme uutta pelaajaa, kun Klubi 04:ä alkukauden edustaneet Kalle Katz, Tommi Jäntti ja vasta 16-vuotias Santeri Väänänen olivat ensimmäistä kertaa mukana Veikkausliigan kamppailussa kuluvalla kaudella.

Viisi perättäistä ottelua ilman voittoa pelannut SJK aloitti Töölössä vahvasti ja seinäjokiset saivat heti ottelun alkuun painettua paineen Klubin päätyyn. Tuloksena oli kuitenkin vain kulmapotku, josta ei vaaratilannetta kuitenkaan syntynyt.

Klubi sen sijaan käytti ensimmäisen paikkansa tehokkaasti. Daniel O’Shaughnessy lähetti vasemmalta laidalta keskityksen, jonka SJK-vahti Jesse Öst joutui nyrkkeilemään. Paluupallossa oli ensimmäisenä Nikolai Alho, joka ampui pallon välittömästi vasemmalla jalallaan verkon perukoille. Ottelua oli ehtinyt kulua vain reilut kuusi minuuttia, kun Alho iski kauden toisen osumansa.

Klubi jatkoi hyvää painetta nopean avausosuman jälkeen. Hyvällä pelipäällä ollut Alho pääsi kokeilemaan pian ohjausta, mutta Öst liimasi pallon varmasti. Seuraavassa tilanteessa oli Alhon vuoro keskittää João Klaussille, mutta omissa korkeuksissaan olleen brasilialaisen pusku painui maalin yli.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Klauss pääsi kokeilemaan puskemista uudestaan, kun Mosan lähettämä kulmapotku tuli suoraan hyökkääjän päähän. Tällä kertaa Öst oli kuitenkin tilanteessa hereillä torjuen pallon takaisin kulmapotkuksi.

Klubi pysyi kuskin paikalla läpi ensimmäisen jakson, mutta lisäosumia ei ennen taukoa kuitenkaan nähty. SJK ei juurikaan päässyt luomaan hyökkäyksiä, ja Klubi ansaitsi muun muassa seitsemän kulmapotkua vieraiden yhtä vastaan.

Toiselle puoliajalle SJK tuli sisuuntuneena. Vieraat onnistuivat hätyyttämään Klubin puolustusta jakson alussa vaarallisella vastaiskulla, mutta viimeinen syöttö ei kuitenkaan tavoittanut omia.
Myös Klubi rakensi oivan vastahyökkäyksen, mutta Öst pysäytti läpi karanneen Filip Valenčičin oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Klubin ensimmäinen vaihto nähtiin parinkymmenen minuutin jälkeen. Maalintekijä Alho tuli sivuun ja Evans Mensah kentälle.

Käynnissä oli 68. peliminuutti, kun Klubi sai kulmapotkun. Valenčič lähetti pallon kierteisenä maalinedustalle ja kolmatta kertaa puskemaan päässyt Klauss ei jättänyt tällä kertaa Östille mahdollisuuksia. Brasilialaisen pusku painui varmuudella maalin takanurkkaan tuplaten isäntien johdon.

Vain reilu minuutti ehti kulua edellisestä, ennen kuin sama mies iski toistamiseen. Klauss prässäsi Östiä ahnaasti riistäen pallon SJK-molarilta, jonka jälkeen hyökkääjä pääsi iskemään kauden yhdeksännen osumansa liki tyhjään maaliin.

Välittömästi kolmannen osuman jälkeen Valenčič vaihdettiin Eetu Vertaiseen. Vertainen pääsi avopaikkaan oltuaan kentällä vain muutaman minuutin, mutta nuorukaisen lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus painui ohi etutolpan väärältä puolelta.

Toisesta paikastaan Vertainen ei kuitenkaan erehtynyt. O’Shaughnessy ja vaihdosta tullut Juha Pirinen pelasivat laidalla vahvasti yhteen ja pallo pelattiin keskustaa kohti. Klauss sai vielä jalkansa väliin, ennen kuin pallo tuli Vertaiselle, jonka välitön laukaus painui verkon perukoille SJK:n puolustuksen kautta.

Lopulta Vertaisen osuma jäi ottelun viimeiseksi ja näin Klubi jatkoi voittoputkeaan erittäin vakuuttavalla esityksellä.

Sarjakärjessä porskuttava HJK kasvatti eron toisena olevaan RoPSiin seitsemään pisteeseen. Kärkikaksikko kohtaa seuraavaksi keskenään, kun HJK matkaa Rovaniemelle perjantaina 1.6.2018. Ottelu alkaa kello 18:30 ja ISTV esittää sen suorana lähetyksenä Ruutu+-palvelussa »