Otteluraportti: HJK-Liverpool 0-2 (0-0)

Klubi pelasi yli 20 000 päisen yleisön edessä englantilaisjätti Liverpoolia vastaan hyvän ottelun. Lopulta tuloksena oli kahden maalin tappio Valioliigan ensi viikolla aloittavalle, yhdelle kaikkien aikojen menestyneimmälle eurooppalaisseuralle.

Klubi aloitti ottelun todella ennakkoluulottomasti ja sai pari hyvää tilannetta kulmapotkuista jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tapio Heikkilä ja Gideon Baah pääsivät yrittämään, mutta Liverpoolin puolustus kesti HJK-toppareiden yritykset.

HJK:n oikeana laitapuolustajana pelannut Roni Peiponen esitti ensimmäisen kympin aikana upeita nousuja ja meni englantilaisten nimivahvasta puolustuksesta kerta toisensa jälkeen heittämällä ohi. Peiposen nousuista rakentui monta hyvää tilannetta, mutta viimeistely-yritykset eivät olleet tarpeeksi laadukkaita.

HJK:n loistavan alun jälkeen Liverpoolkin pääsi peliin mukaan. Etenkin laitapakki Nathaniel Clyne oli vaikea pideltävä Klubin puolustukselle ja Clynen nousut johtivatkin moneen läheltä piti -tilanteeseen helsinkiläisten maalilla. Philippe Coutinhon, Jordan Hendersonin ja Danny Ingsin yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja tauolle poistuttiin oikeutetusti tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Klubi teki neljä vaihtoa, avainpelaajia kun ei haluttu kuormittaa liikaa ennen ensi keskiviikon tärkeää Astana-ottelua. Ote siirtyi enenevissä määrin Liverpoolille ja punaiset alkoivat vyörymään Klubin maalia kohti vaarallisen oloisesti.

Lopulta tulosta syntyi 73. minuutilla, kun vaihtomies Divock Origi iski pallon maalinedustalta verkkoon. Origi seurasi palloa hyvin ja latasi maalinedustalle pompanneen irtopallon tarkasti ohi Saku-Pekka Sahlgrenin, 0-1.

Jatkoa seurasi viisi minuuttia edellisestä. Tällä kertaa paikka pelattiin Coutinholle, joka pamautti pallon 15 metristä komeasti Klubimaalin yläkulmaan. Sahlgrenilla ei jäänyt sanansijaa brassin tulisen ja tarkan kudin kanssa.

Ottelun loppu oli kosmetiikkaa, vaikka molemmat joukkueet yrittivätkin parhaansa saadakseen lisämaaleja. Lopulta reilu 20 000 katsojaa todisti vauhdikkaan ottelun päättymistä, tulostaululla komeillessa 0-2 lukemat.

HJK:n seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona Kazakstanin Astanassa, jossa sinivalkoiset pelaavat kauden tärkeimmän ottelunsa. Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa on vastassa isäntäjoukkue FC Astana. Ottelu pelataan keskiviikkona 5.8. klo 17.00 Suomen aikaa.

HJK: Örlund (46. Sahlgren); Peiponen (84. Lehtinen),