Otteluraportti: HJK murskavoittoon Seinäjoella

Veikkausliigan piikkipaikalla oleva HJK matkusti Seinäjoelle, jossa Klubia isännöi kuudentena oleva SJK.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi todellisen ryöpytyksen jälkeen 6-0 HJK:n hyväksi. Tällä kertaa ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen jakson, mutta toisella nelivitosella HJK meni menojaan, takoen taululle identtiset lukemat avauskohtaamisen kanssa.

Ensimmäinen puoliaika – Rafinha tykitti verkon tötterölle

Heti ottelun alusta kävi selväksi, ettei illan kamppailusta tule vauhtia ja tunnetta uupumaan. Klubi oli kärkeen kuitenkin terävämpi, ja se näkyi tulostaululla.

Vasta seitsemäs minuutti oli käynnissä, kun helsinkiläisten kapteeni Rafinha pisti verkot tötterölle. Brasilialaisen kauden avausosuma syntyi vajaasta 30. metristä loistavalla laukauksella, jonka edessä SJK-vahti Mikhel Aksalu oli voimaton.

Osuman jälkeen Klubi oli hetken aikaa kuskin paikalla, mutta pian peli tasaantui. Isäntien ensimmäinen paikka aukesi 20. minuutin kohdalla, kun liukas Aristote Mboma pääsi nokikkain Thomas Dähnen kanssa. Dähne kuitenkin vesitti SJK-hyökkääjän viimeistelyn oikea-aikaisella vastaantulollaan.

Mboma oli useasti Klubin puolustuksen, ja erityisesti Faith Obilorin kiusana. Kaksikon välillä nähtiinkin useampikin kaksinkamppailutilanne, jossa rikkeitä tuli puolin ja toisin.

Kummallekaan joukkueelle ei ensimmäisellä puoliajalla varsinaisia huippupaikkoja lisää syntynyt, vaikka peli aaltoilikin kovalla intensiteetillä päästä päähän. Tauolle siirryttiin Klubin 1-0 johdossa.

– Me pelattiin fiksusti ensimmäinen puoliaika. Omalla puoliskolla olisi kuitenkin pitänyt olla agressiivisempi, ja liikkua tiiviimmin, HJK:n keskikentän taituri Mosa kommentoi tauolla.

Toinen puoliaika – hienoja maaleja liukuhihnalta

Toinen puoliaika alkoi Klubin hallinnalla, eivätkä helsinkiläiset päästäneet otetta enää hallustaan.

58. minuutin kohdalla hieman osumaa ottanut Mosa otettiin vaihtoon, ja tilalle juoksi Filip Valenčič. Jo seuraavalla minuutilla slovenialainen oli rakentamassa hyökkäystä, mikä päättyi Sebastian Dahlströmin upeaan laukaukseen. HJK siirtyi osumalla 2-0 johtoon. Myös Dahlströmille maali oli kauden ensimmäinen.

Vain muutama minuutti edellisestä ja Klubi iski jälleen. Tällä kertaa Dahlström jakoi boksin reunalla vielä maltilla sivuun, ja Valenčič iski tarkalla vedolla pallon yläkulmaan.

65. minuutilla HJK katkaisi SJK:n hyökkäyksen. Valenčič lähetti pallon laitaan Evans Mensah’lle, joka sai pitkän kuljetuksen päätteksi jalan vapaaksi boksin reunalla. Ghanalainen sijoitti kauden seitsemännen osumansa tarkalla vedolla takakulmaan.

Seuraavaksi oli Akseli Pelvaksen vuoro iskeä. 75. minuutilla Pelvas nappasi helpohkon syötönkatkon, otti muutaman askeleen eteenpäin, ja tälläsi pallon tarkasti oikeaan alakulmaan.

Viidennen maalin jälkeen 19-vuotias Mensah teki kentällä tilaa vielä pari vuotta nuoremmalle Enoch Banzalle ja Vincent Onovo vaihdettiin Lucas Lingmaniin.

Loppulukemat 6-0 Pelvas pääsi sinetöimään pilkulta, kun SJK-puolustaja joutui rappaamaan hyvään vauhtiin pääseen Ousman Jallow’n rangaistuspotkun arvoisesti.

Vaikka ensimmäinen puoliaika olikin tasainen, ja tilastojen valossa jopa hienoisesti SJK:n hallinnassa, ei voittajasta jäänyt mitään epäselvyyttä. Klubi viimeisteli todella kauniita maaleja, ja samalla oma pääty pysyi hyvin aisoissa.

– Toisella puoliajalla päästin hyvin prässin läpi ja oltiin tosi tehokkaita. Kolme pistettä ja kuusi maalia, ei kai tässä voi olla kuin tyytyväinen. Pidetään jalat maassa ja valmistaudutaan seuraaviin koetuksiin, totesi tyytyväinen päävalmentaja Lehkosuo pelin jälkeen.

Ottelu oli Klubille jo peräti 15. perättäinen tappioton kamppailu Veikkausliigassa. Voiton myötä Klubin ero on 11 pistettä toisena olevaan FC Lahteen.

Seuraavan kerran HJK pelaa maanantaina 14.8, kun vieraaksi Töölön Telia 5G Areenalla saapuu RoPS Rovaniemeltä. Ottelu alkaa kello 18.30.