Otteluraportti: HJK päätti kauden mestarillisesti – juhlat voivat alkaa!

TPS vs HJK 0-4

HJK aloitti ottelun väkevästi ja vajaan puolen tunnin pelin jälkeen tilanne oli 0-2. Sebastian Dahlström aloitti maalijuhlat kauden toisella osumallaan, ja pian João Klauss säesti kauden 21. maalillaan.

Brasilialaisen maalikuninkuus irtosi lopulta viiden maalin erolla ennen pronssille päätyneen KuPSin Rasmus Karjalaista.

TPS:n iltapuhde synkkeni entisestään vielä ennen puoliaikaa, kun Oskari Jakonen katseli keltaista korttia toistamiseen, jonka myötä kotijoukkue joutui miehen alivoimalle.

Toisella puoliajalla kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. HJK pelasi mestarin elkein, eikä sarjakarsintoihin valmistautuva TPS pystynyt vastaamaan helsinkiläisten peliin.

Riku Riski huudatti Turkuun matkanneita Klubi-faneja kahdella osumalla, joista erityisesti toinen oli yksi kauden komeimpia. Riski pelasi Klaussin kanssa erinomaisesti yhteen ja viimeisteli läpiajosta viileällä nostolla yli vastaan tulleen maalivahdin.

Täydellisestä hallinnasta huolimatta enempää maaleja ei nähty, ja näin HJK päätti huiman kautensa tyylikkääseen 0-4 voittoon.

– Meillä on todella laadukas pelaajarinki ja jokainen pelasi joukkueelle. Meidän vahvuus oli tällä kaudella joukkueen puolustuspelaaminen. Me puolustimme laadukkaasti, ja kun pitää nollan on yleensä hyvät saumat voittaa, mestaruutta juhlinut Dahlström summasi kauden.

Toinen perättäinen mestaruus irtosi 78:llä pisteellä, kun hopeaa saavuttanut RoPS keräsi 62 pistettä. Viime vuonna HJK saavutti 76 pistettä. Tämän kauden pistesaldo on HJK:n kaikkien aikojen toiseksi paras. Ainoastaan kauden 2011 tulos jäi yhden voiton päähän.

HJK oli koko kuluvan kauden todella tasainen, eikä joukkueen kunnossa ollut isoja notkahduksia. Tappioita Klubi kärsi koko kaudella ainoastaan kolme. Joukkueen vahvuutena oli kivikova puolustus, josta osoituksena kauden aikana päästetyt 19 maalia. Joukkueen viimeisenä lukkona toimi erinomaisesti läpi kauden pelannut maalivahti Maksim Rudakov, joka pelasi 27 ottelua.

HJK:n viimeinen tappio Veikkausliigassa tuli 29.6, kun FC Lahti oli väkevämpi 2-1 lukemin. Sen jälkeen Klubin pisteputki venyi 15 ottelun mittaiseksi, huipentuen kauden päättäneeseen TPS-kamppailuun.

HJK:n historian 29:s mestaruus varmistui 26.9 Tampereella, kun Klubi kukisti Ilveksen 1-2. Mestaruuden varmistuttua joukkue pelasi vielä neljä ottelua, joista se nappasi kolme voittoa ja tasurin päästämättä maaliakaan.

Veikkausliigassa HJK:n pelaajista peräti 18 onnistui maalinteossa. Debytantteja nähtiin runsaasti, kun pääsääntöisesti Ykkösessä Klubi 04:n paidassa pelanneista pelaajista Otto Ollikainen, Samu Laitinen, Santeri Väänänen ja Kevin Kouassivi-Benissan pääsivät tekemään liigadebyyttinsä kuluvalla kaudella.

Nyt on aika juhlia Suomen mestaruutta! ON VAIN YKSI KLUBI!